Огњен Написано Јул 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 @ срна Нама из ове перспективе заиста изгледа неприхватљиво да неко о томе одлучује уместо нас, али ако је у то време, за људе који су тада живели, било неприхватљиво да родитељи не одлучују о супружнику свог детета, онда се деца нису ни осећала закинутом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јул 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Za mene je ovo mjesto i dalje nejasno, da li neko ima neko drugo objasnjenje? Vezanje za muza po poslusanju i mozda se opravda isorijskim momentom, ali vezanje za Hrista bez licne odluke ,mislim da nikada nije bilo u crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Za mene je ovo mjesto i dalje nejasno, da li neko ima neko drugo objasnjenje? Vezanje za muza po poslusanju i mozda se opravda isorijskim momentom, ali vezanje za Hrista bez licne odluke ,mislim da nikada nije bilo u crkvi.како не? па зар ти нећеш своју децу да крстиш и подижеш хришћански?неки и шаљу од малена своју децу на школе за богослове 319.gif само је разлика што је тад био патријархат строжији, па је отац као глава куће одлучивао у сва имена фамилије, а не само у женска :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јул 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Slazem se i za krstenje i za bogosloviju, ali bogoslov ne mora biti u kasnijem zivotu ni svestenik ,niti vezan za crkvu, ali monastvo je za citav zivot. Mozda je u pitanju samo moj licni stav prema sloboti kao mjeri odnosa svih razumnoh bica , pa i covjeka i Boga. Trebace mi mozda vremena da svarim ,pa cu se onda sloziti sa vama 1414_feel. Sada mi samo odzvanja "Ako hoces ,uzmi krst svoj ,pa hajde zamnom". 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Slazem se i za krstenje i za bogosloviju, ali bogoslov ne mora biti u kasnijem zivotu ni svestenik ,niti vezan za crkvu, ali monastvo je za citav zivot. Mozda je u pitanju samo moj licni stav prema sloboti kao mjeri odnosa svih razumnoh bica , pa i covjeka i Boga. Trebace mi mozda vremena da svarim ,pa cu se onda sloziti sa vama 1414_feel. Sada mi samo odzvanja "Ako hoces ,uzmi krst svoj ,pa hajde zamnom". 89898989898989 Да не заборавимо да у то време није ни било монаштва у данашњем облику, тако да си са правом испустила део "продај све што имаш и раздај сиромасима" zru "Ако хоћеш" Господ каже богатом младићу који жели да буде савршен а нама осталима каже (интересантно, баш сутра се чита на Литургији) "Ко се не одрекне себе, и не узме крст свој и не крене за мном - није мене достојан" . А крст наш је прихватање животне ситуације у којој се налазимо. У то време, животна ситуација, окружење, девојака је била очева воља изнад њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јул 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Proustio sam zato sto citiram iz glave, (koja i nije savrsena) ,znam da se monastvo u danasnjem obliku pojavljuje tek sa masovnim krstavanjem onih koji i nisu kao prvi hriscani, ali je jos od ranog perioda starog zavjeta postojalo posvecivanje Bogu kroz celibat, na to sam i mislio kada sam rekao monastvo. Cudni su putevi Gospodnji, malo mi je nejasno, (jasnije je nemojte misliti da ste pisali uzalud) 1414_feel ,ali otkrice mi se vec zru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Proustio sam zato sto citiram iz glave, (koja i nije savrsena) ,znam da se monastvo u danasnjem obliku pojavljuje tek sa masovnim krstavanjem onih koji i nisu kao prvi hriscani, ali je jos od ranog perioda starog zavjeta postojalo posvecivanje Bogu kroz celibat, na to sam i mislio kada sam rekao monastvo. Cudni su putevi Gospodnji, malo mi je nejasno, (jasnije je nemojte misliti da ste pisali uzalud) 1414_feel ,ali otkrice mi se vec greengrin опс , тек сад сам укапирао да сам пропустио... да нисам савршен zru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јул 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Moram promjeniti ime , a nece da mi prihvati sifru ,ljudi ja sam muskarac, a dijete na slici je djevojcica koja ne ide u skolu ,ali mi na silu upada na cas, (nemam pojma sta tamo vidi ,ali neka je) 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 9, 2010 Пријави Подели Написано Јул 9, 2010 Свети Оци кажу да је Бог баш намерно оставио таква места како би ми читајући, питајући и добијајући одговор спознали ограниченост нашег ума и прославили Божију Премудрост. Ili da bi "shvatili" univerzalnost Svetog pisma. tj. njegovu primenjljivost na svaku situaciju.... Hoću da kažem da Biblija "kao" da ima odgovor na svako konkretno pitanje i svaku konkretnu dilemu .... Biblija - vodič života .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука