Jump to content

Велики црквени суд потврдио одлуке епархијског суда о Виловском и Давидовићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Велики црквени суд потврдио одлуке епархијског суда о Виловском и Давидовићу

12. Јун 2010 - 13:49

Саопштење за јавност

Велики црквени суд Српске Православне Цркве је заседао 11. јуна текуће године и том приликом, једногласном одлуком, потврдио, односно оснажио пресуду Црквеног суда Епархије будимљанско-никшићке којом је протосинђел Симеон, бивши настојатељ манастира Бањска код Звечана, лишен свештеномонашког чина, враћен у ред лаикâ са својим мирским именом Дејан Виловски и искључен из црквене заједнице на три године, и пресуду истог Суда којом је монах Антоније, бивши сабрат манастира Црна Река у Рашкој области, лишен монашког чина, враћен у ред лаикâ са својим мирским именом Драган Давидовић и искључен из црквене заједнице на две године.

Одлуке Великог црквеног суда су коначне и извршне.

Информативна служба Српске Православне Цркве

Доставља: Епископ бачки др Иринеј

http://www.eparhija-prizren.com/sr

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Занима ме, пошто је Суд донео одлуку, какву је донео, да ли ће се покренути судски процес и пред редовним судом? Наиме, не би били рашчињени ако није утврђено да су криви, значи да су ПРОНЕВЕРИЛИ неки новац. Ако је већ тако, да ли ће се и њима судити као и било ком другом ко је учинио проневеру?

Занима ме још нешто, шта о њима кажу, и како се односе према овим делима монаси који су напустили Црну Реку. Како сам приметила, нападају Синод СПЦ, и оптужују епископе за све и свашта а на волшебан начин прескачу, заобилазе ову тему. Како се мени чини, мислим да је баш овај догађај био ''окидач'' будућих дешавања.

Зашто неко не пита сав тај верни и побуњени народ око +Артемија шта мисле о овоме?

Или сви они сматрају да је и то намештаљка...

Мислим да већ знам какав бих одговор добила од свих њих...

Тужно и претужно!!!

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

ако се добро сећам Дејан Виловски (бивши Симеон) и Драган Давидовић (бивши Антоније) су рашчињени због деловања против СПЦ, а не због нечег другог.

што се оптужби тиче, чека се испоручивање Дејана из Грчке, па шта Бог да.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Гости
Guest свештеник Иван

а ово је хистерија за себе. Свакакви данас се појављују на телевизији и бране православље и то ни мање ни више него од Владика и свештеника.

Прозба

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...