Jump to content

Холивуд сатанизација.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хтео бих овде са нашим Турцима да поделим једну констатацију, не знам колико се ви слажете са тим али сматрам да је од великог значаја за креирање свецке политике утицај пропаганде преко филмова нарочито холивудске продукције.

Погледајте само колико је холивудска слика ислама као искључиво терористичке вере допринела анимозитету неисламских народа према исламу.

Дакле шта мислите о томе ...

Подели на овим сајтовима

Хтео бих овде са нашим Турцима да поделим једну констатацију, не знам колико се ви слажете са тим али сматрам да је од великог значаја за креирање свецке политике утицај пропаганде преко филмова нарочито холивудске продукције.

Погледајте само колико је холивудска слика ислама као искључиво терористичке вере допринела анимозитету неисламских народа према исламу.

Дакле шта мислите о томе ...

To je isključivo uzrokovano politikom koju u novije vrijeme provode nekakve al-qaide, zašto Amerikanac gleda sliku Islama kroz nekog Bin Ladena, a ne gleda kroz Malcolm-x.a, Muhamed Alija...., negdje sam čak pročitao da neki Amerikanci nikada nisu čuli za islam :S, što mi je bilo teško povjerovati, onda on jedinu predstavu ima kroz 11. septembar (u šta me niko ne može ubijediti da to nije bio posao iznutra, i debeli argumenti postoje za to, ali nije to tema..).

Ako pogledamo prije 20 godina, Afganistanski borci su u zapadnoj kulturi prikazivani pozitivno, primjer: Rambo III, James Bondov: The living daylights..

Zatim u novije vrijeme ima isto primjera, serija "Sleeper cell", gdje glavni lik glumi muslimana,agenta FBI-a, koji se ubacuje u terorističku grupu.. (općenito dosta nije kako treba u toj seriji, i neke muslimane glume jevreji, i sl, ali eto može se izvući neka pozitivna pouka ..).

Ridley Scott režira islamsko osvajanje Jerusalima (film: Kingdom of 0205_whistling)..

Mislim da nije sve ni crno kako bi moglo biti...

Подели на овим сајтовима

Можда и није све тако црно како је могло да се оцрни , али није ни реално како е могло да се прикаже.

У сваком случају холивуд је одиграо значајну сатанизацију ислама и исламског света, запрао не само исламског јер у холивудским филмовима последње генерације гуд гај су искључиво педери , јевреји и прљави Хари - каубоји , јел што ће рећи американци.

Такође свака друга култура и вера су приказане као ретро, назадне, примитивне, прљаве, терористичке, зле и наказне, само су гуд гај и у овом погледу амерички пуританци који су заправо више агностици и атеисти него верници, чак се у филмовима ине труде да себе прикажу као вернике већ више као неке рационалисте који стоје на основама материјалистичким и секуларистичким.

Покренуо сам ову тему инспирисан овим филмом:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,67.msg171930.html#msg171930

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...