Jump to content

Escobar vs Жељко.

Оцени ову тему

Guest nikolastojanoviccuprija

Препоручена порука

@Željko

Neće Kosovo nikad da bude u Srbiji !

znaš zašto ?

zato što ogromna većina stanovništva tamo nisu Srbi , i ne žele da žive u Srbiji !

bitka je izgubljena ... odavno !

Ko je u (velikoj) većini na nekoj teritotiji - po njegovom će biti ... kad-tad !

Pre nego su Srbi stigli na Kosovo , tu su živeli neki ljudi , ali su ih Srbi brojčano "porazili" i onda je to postala njihova zemlja ...

posle su Albanci brojčano "porazili" Srbe , pa ... morala je kad-tad da postane njihova zemlja !

E , sad ... to je taze rabota , pa ima ljudi koji se još potresaju oko toga , ali za par decenija (a , naročito za par stoleća) niko se neće (od Srba)  tako "stresirati" u vezi Kosova ...

bilo jednom jedno kosovo - srpsko ... a sad je u nekoj drugoj državi ... vrlo važno ...

p.s.

mada ... moguće je da , kao Grci u vezi Istambula , sanjaju ... Srbi ... još dugo o povraćaju Kosova ...

ipak smo mi posebno ćaknut narod ...

a i ... o čemu će političari da zamajavaju narod ?

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 136
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

@Željko

Neće Kosovo nikad da bude u Srbiji !

znaš zašto ?

zato što ogromna većina stanovništva tamo nisu Srbi , i ne žele da žive u Srbiji !

bitka je izgubljena ... odavno !

Ko je u (velikoj) većini na nekoj teritotiji - po njegovom će biti ... kad-tad !

Да је то тако онда би данас Книн био Српски и цела  крајина са источном славонијом и западним сремом.

Јер су тамо Срби били до олује у већини.

Дакле то није тако и тај принцип је лажан.

У питању је принцип силе који је запад наметнуо Србима и протерао их са свих страна где су до тада живели.

Pre nego su Srbi stigli na Kosovo , tu su živeli neki ljudi , ali su ih Srbi brojčano "porazili" i onda je to postala njihova zemlja ...

Пре него су (ако су ) Срби дошли из државе Бојке на просторе које је касније Цвијић означио као етнички простор Срба , где је и Косово између осталог, по историчарима тих времена на тим просторима није било некакве популације, то су били простори Византије које су Авари опустили , тако да Срби долазе у пусте крајеве)мање више или рећемо релативно пусте).

Друго и пре ових некрштених Срба који долазе са простора данашње Немачке на овим просторима Балкана живе словенска племена веома сродна Србима, а о Шиптарима нема помена.

posle su Albanci brojčano "porazili" Srbe , pa ... morala je kad-tad da postane njihova zemlja !

Заправо Србе нису поразили Албанци па чак ни бројчано већ светски моћници којима не одговара присуство Срба не својим вековним просторима, прво су то почели Турци , наставили Аустријанци , комунисти привели крају а НАТО завршио, али да ли је то крај.

Јер као што смо видели из недавне историје Јеврејког народа и после две иљаде година ипак су се вратили на своу земљу, значи памће је најважније, а то што ти проповедаш није памћење него дефетизам и заборав.

E , sad ... to je taze rabota , pa ima ljudi koji se još potresaju oko toga , ali za par decenija (a , naročito za par stoleća) niko se neće (od Srba)  tako "stresirati" u vezi Kosova ...

bilo jednom jedno kosovo - srpsko ... a sad je u nekoj drugoj državi ... vrlo važno ...

Јасно је да не знаш ти Србе, јер Косово је српски идентитет , само човек под дејством амнезије може да заборави свој идентитет и да не зна ко је и да му није стало до тога ко је .

p.s.

mada ... moguće je da , kao Grci u vezi Istambula , sanjaju ... Srbi ... još dugo o povraćaju Kosova ...

ipak smo mi posebno ćaknut narod ...

a i ... o čemu će političari da zamajavaju narod ?

Друго су политичари а друго је народна колективна свест.

Политичари причају само оно што је актуелно, а народ памти и кад прођу многи векови.

Ми смо запамтили и Немањиће и светга Саву и бој на Косову и цара Душана , није нам то нико писао , већ смо памтили и турске зулуме и шиптарске зулуме и српске издаје и логику издајника Вука Бранковића који види да је Турака много а Срба мало и који све рационално одмери , али не схвата душу једног ( у овом случају свог ) народа и ту омане, као и сви издајници што оману, рачунајући шићарџијски и калкулишући као кир Јања.

И Косово и Цариград ћемо вратити , јер су наши , нас православних народа, то су наше светиње и то је наш идентитет, Косово и Византија.

А они који су покушали да нас обезглаве отимањем наших светиња Бог ће оставити без њихових, зна се ко је у питању.

Подели на овим сајтовима

lepo je što govoriš o pravdi ...

ja ,pak , nisam govorio o pravdi i nepravdi ...

izvini , ne poznajem istoriju kao ti , ali ...

jedno sam sasvim siguran :  

svet se stalno menja i ...

ako je nešto nekada bilo - ne znači da će opet biti ...

u vezi Krajine ...

Da nisu imali "spasioce" (Sloba , Martić , Babić ...)

moguće je i da bi i Krajina jednoga dana bila "neovisna" !

ono što sam rekao ... ko je u debeloj većini - njegova je teritorija - uslovno shvatiti !

inače ... svaka ciganska mala bi imala šanse da postane država  :smiley: :smiley:

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Meni nije problem da sutra idem na Kosovo u uniformi Vojske Srbije i za sam ali ajde da ga resimo ili dza ili bu nemoze da se ovako stanje drzi doveka !

Па ајде,дај да гласамо за неке који ће нас повести у рат за ослобођење. :bla: Мислим да Чедица никада не би повео рат за одбрану земље,а камоли за повратак српских територија. :)

Али таквима као што си ти и да дође св.кнез Лазар и да поведе у борбу за повратак Космета ви би сте га назвали Слобо 2 или мали Слобо.....исто као што сте називали Слоба ,мали Тито.Проблем је изгледа у нама ,а не у политичарима или тамо неком Слоби,зар не?

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Tesko da ce mo da napravimo konstruktivan razgovor jer ocigledno imamo razlicite poglede i na svet i na srpsku buducnost ! te podele ce da nas kostaju al sta da radimo , takvi smo kakvi smo i tu smo gde smo

Подели на овим сајтовима

Бејах одсутан неко време, и видим да је било неких техничких потешкоћа, па и нисам дуго био ван форума.

Ал приметих, да је овај шмркаџија и даље са овим ником и аватаром још на форуму.

Добро ајд нек буде, може да  буде користан за неке тренутке кад замре дискусија,

а он је сирома увек и самом себи антипротиван, али да не би било  забуне,

такав лик је друштвено штетан, баш као и Чеда Беда.

Проблем настаје оног тренутка кад га уредништво пушта да лупета на темама,

које нису резервисане за тако нешто.

Ја сам, чини ми се већ, предложио да му се да простор где ће одговарати на питања

форумаша, можда би га то мало духовно окрепило.

Подели на овим сајтовима

Па зар ниси приметио, да сам предложио, да добијеш тему на којој би одговарао на питања форумаша?

Ту би могао да прецизније искажеш своје ставове које се тичу,

наше јуначке прошлости, светле будућности, и помало прашкасте садашњости.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Serbone nama i sadasnjost i buducnost mogu da budu junacke samo ako mi to hocemo ! Objasni mi ti Serbone kao iskusni patriota kako ti to vidis ,verovatno u stilu Kosovo je Srbija a Srbija sve vise propada !! Brate moj tesko da cemo nekome da pomognemo tom politikom a ni sebi samima

Подели на овим сајтовима

Добро ок, ето таква политика неће помоћи, а каква хоће реци ми брате? Да одустанемо?! Па можемо ми да одустанемо, није то никакав проблем, најлакше је дићи руке од свога, али шта кад једног дана умјесто Србије будемо имали тзв. "Београдски пашалук"? Најлакше се повући и рећи, ми ту не можемо ништа. Ево ја једва чекам да кажеш шта ми то треба да урадимо да помогнемо својој браћи на Косову. Не замјери ако сам била преоштра, нешто ми је дан тежек, праштај.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Mileva lutko nece Kosovo da nam presele u Afriku ,ono ostaje tu gde je i sada samo u malo drugacijem pravnom i formalnom smislu ! Ovakvim nezrelim ponasanjem mi samoinicajitvno pravmo Beogradski Pasaluk ! Za Kosovo mora da se bori u skladu sa okolnostima i mogucnostima ! Mudri Milos je kumu odrubio glavu da bi pravio Srbiju i to je neka cena jer u temelje nase drzave su polagane glave ! Dao nam je BOG mnogo primera kako se sta i radi i Svetoga Cara Lazara i Svetoga Stefana !Ako uludo budemo gubili glave sta ce nam onda i teritorija kad nece da ima ko da zivi tamo ! Ti kojima su usta puna Kosova tamo nesto retko odlaze a bogatstvo gomilaju u Srbiji

Подели на овим сајтовима

Mileva lutko nece Kosovo da nam presele u Afriku ,ono ostaje tu gde je i sada samo u malo drugacijem pravnom i formalnom smislu ! Ovakvim nezrelim ponasanjem mi samoinicajitvno pravmo Beogradski Pasaluk ! Za Kosovo mora da se bori u skladu sa okolnostima i mogucnostima ! Mudri Milos je kumu odrubio glavu da bi pravio Srbiju i to je neka cena jer u temelje nase drzave su polagane glave ! Dao nam je BOG mnogo primera kako se sta i radi i Svetoga Cara Lazara i Svetoga Stefana !Ako uludo budemo gubili glave sta ce nam onda i teritorija kad nece da ima ko da zivi tamo ! Ti kojima su usta puna Kosova tamo nesto retko odlaze a bogatstvo gomilaju u Srbiji

Никола, као прво немој да се тако обраћаш Милеви, а као друго, немој да причаш глупости.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

...Dao nam je BOG mnogo primera kako se sta i radi i Svetoga Cara Lazara i Svetoga Stefana !Ako uludo budemo gubili glave sta ce nam onda i teritorija kad nece da ima ko da zivi tamo !

Не желећи да кажем да ниси или јеси у праву,мада се,руку на срце,у много чему не слажем са тобом,напомињем ти да просто обратиш пажњу на очигледно присутну контрадикцију у неким деловима твог писања...то је све.Поздрав!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Никола, као прво немој да се тако обраћаш Милеви, а као друго, немој да причаш глупости.

Постављена слика

Cvele sine nista nece Milevi da fali ,samo ti lepo uci skolu i polako ,doci ce za tebe u Srbiji bolji i lepsi dani ! Vijaj tamo curice po Lazarevcu a mani politiku bice vremena i za to
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...