Jump to content

Шестомесечни помен блаженопочившем Патријарху Павлу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служио је данас Свету Архијерејску Литургију и шестомесечни парастос блаженопочившем Патријарху Павлу у манастиру Раковици.

Светејшем Патријарху саслуживали су Вископросвећени Митрополит дабробосанки Г. Николај и Преосвећени Епископи Новограчаничко-средњезападноамерички Г. Лонгин и Хвостански Г. Атанасије.

Молитвеном помену великом Првојерарху наше Свете Цркве, поред његове редбине, бројног благочестивог народа, свештенства и монаштва, присуствовали су г. Млађан Ђорђевић, саветник Председника Србије, и г. Драган Чуровић, државни секретар у Министарству вера.

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Верујући у Господа остварујемо смисао живота

Господ је, браћо и сестре, за нас верујуће све. Он је хлеб живота, Он је вода жива, Он је светлост, Он је пастир добри. Дакле, све за живот наш. Верујући у Њега ми живимо Њиме, остварујемо смисао и циљ свога живота и оспособљавамо се да уђемо у непролазно блаженство Царства Небеског. Имати дакле, увек у виду то да живимо Христом. Каже Свети Апостол Павле: "Не живим више ја, него живи Христос у мени" (Гал. 2, 20). Тим животом, вечним, живећи у Христу и са Христом, ми ћемо, кажем и понављам, остварити смисао и циљ свога живота, а то је, по светим речима Јеванђеља, блаженство непролазног Царства Божијег. У то блаженство Царства Небеског да уђемо већ у овоме свету желим и вама и себи.

http://patrijarh-pavle.spc.rs/besede.htm

Неуморни  источниче  молитве  Божије, моли  Господа и даље за наш српски род!

Подели на овим сајтовима

Свети Оче наш Павле, моли Бога за нас.

crvenilo

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Свети Оче наш Павле, моли Бога за нас.

amin-nas

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...