Jump to content

Потребно је да дођу саблазни ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

Тешко свијету од саблазни; јер потребно је да дођу саблазни, али тешко човјеку оном кроз кога долази саблазан (Мт 18-7)

На кога или шта се мисли под појмом "саблазни" и зашто је потребно да дође ?

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Ako je vaša kratka izjava, pitanje trebalo da izazove dijalog, moram priznati da mene niste pozvali. Evo i zašto: " Ko ima oči da vidi, neka vidi..." , ako ja gledam u tamu, tama će mi biti i u srcu, a ako li gledam u Sunce i život će mi biti obasjan.  joooj

НЕ МОГУ И НЕЋУ КУЋИ ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ! ВИ? ОД НАС ЗАВИСИ!

Подели на овим сајтовима

Тешко свијету од саблазни; јер потребно је да дођу саблазни, али тешко човјеку оном кроз кога долази саблазан (Мт 18-7)

Ово је узрок тога што је Христос рекао:

1. У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је. дакле, највећи у Царству небескоме?

2. И дозва Исус дијете, и постави га међу њих,

3. И рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство небеско.

4. Који се, дакле, понизи као дијете ово, онај је највећи у Царству нсбеском.

5. И који прими једно такво дијете у име моје, мене прима.

затим јасно приказивање околности у којима ће се осећати тај који "саблажњава"

6. А који саблазни једнога од ових малих који вјерују у мене, боље би му било да се објеси камен воденички о врат његов, и да потоне у дубину морску.

чињеница да свет кроз спознају онога што га саблажњава препознаје Љубав Господњу и враћа Му се, игноришући саблазан, али подсећа на Свој став ка ономе који народ саблажњава:

7. Тешко свијету од саблазни; јер потребно је да дођу саблазни, али тешко човјеку оном кроз кога долази саблазан.

И опет , неописиво Човекољубив, дакле и опет саветује како да се понашамо ако нас саблазан запоседне:

8. Ако ли те рука твоја или нога твоја саблажњава, одсијеци је и баци од себе; боље ти је ући у живот хрому или кљасту него да имаш двије руке или двије ноге, а да те баце у огањ вјечни.

9. И ако те око твоје саблажњава, извади га и баци од себе: боље ти је с једним оком у живот ући него да имаш два ока, а да те баце у пакао огњени.

Своје учење поново још нам више поједностављује, сад већ приказујући саблазан у људском презирању, одбацивању, осуђивању других, као и у подсећању да нас Он никада Неће оставити, и да Му Је циљ  да се сви спасу:

(Зач. 75).

10. Гледајте да не презрете једнога од малих ових; јер вам кажем да анђели њихови на небесима стално гледају лице Оца мога небескога.

11. Јер Син Човјечији дође да спасе изгубљено.

12. Шта вам се чини? Ако неки човјек има сто оваца па залута једна од њих, не остави ли деведесет и девет у планини, и иде те тражи ону залуталу?

13. И ако се догоди да је нађе, заиста вам кажем да се њој радује више него оним деведесет и девет што нису залутале.

14. Тако није воља Оца вашега небескога да пропадне један од ових малих.

Саветовање за поступност, али опет на самом крају не Нуди нам могућност да ми узимамо "ствари у свиоје руке", већ да неки начин склонимо себе од таквог, што опет наравно, оставља Њему на вољу и милост, коначну одлуку:

15. Ако ли ти згрјеши брат твој, иди и покарај га насамо; ако те послуша, добио си брата својега.

16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једнога или двојицу да на устима два или три свједока остане свака ријеч.

17. Ако ли њих не послуша, кажи Цркви; а ако ли не послуша ни Цркву, нека ти буде као незнабожац и цариник.

(Зач. 76).

18. Заиста вам кажем: Што год свежете на земљи биће свезано на небу, и што год раздријешите на земљи биће раздријешено на небу.

19. Опет вам заиста кажем: Ако се два од вас сложе на земљи у било којој ствари за коју се узмоле, даће им Отац мој који је на небесима.

20. Јер гдје су два или три сабрана у име моје, ондје сам и ја међу њима.

И још једном савет о истоме, да праштамо, да не судимо:

21. Тада му приступи Петар и рече: Господе, колико пута, ако ми згријеши брат мој, да му опростим? До седам ли пута?

22. Рече му Исус: Не велим ти до седам пута, него до седамдесет пута седам.

Надам се да ће ми Он опростити, ако сам погрешно разумео, као и да ће нам теолози и свештеници помоћи да још боље разумемо...

0110_hahaha

0110_hahaha

0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ako je vaša kratka izjava, pitanje trebalo da izazove dijalog, moram priznati da mene niste pozvali. Evo i zašto: " Ko ima oči da vidi, neka vidi..." , ako ja gledam u tamu, tama će mi biti i u srcu, a ako li gledam u Sunce i život će mi biti obasjan.  4chsmu1

Ако нисте заинтересовани за дијалог не знам зашто се уопште и јављате  0409_feel

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Ово је узрок тога што је Христос рекао:

1. У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је. дакле, највећи у Царству небескоме?

2. И дозва Исус дијете, и постави га међу њих,

3. И рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство небеско.

4. Који се, дакле, понизи као дијете ово, онај је највећи у Царству нсбеском.

5. И који прими једно такво дијете у име моје, мене прима.

затим јасно приказивање околности у којима ће се осећати тај који "саблажњава"

6. А који саблазни једнога од ових малих који вјерују у мене, боље би му било да се објеси камен воденички о врат његов, и да потоне у дубину морску.

чињеница да свет кроз спознају онога што га саблажњава препознаје Љубав Господњу и враћа Му се, игноришући саблазан, али подсећа на Свој став ка ономе који народ саблажњава:

7. Тешко свијету од саблазни; јер потребно је да дођу саблазни, али тешко човјеку оном кроз кога долази саблазан.

И опет , неописиво Човекољубив, дакле и опет саветује како да се понашамо ако нас саблазан запоседне:

8. Ако ли те рука твоја или нога твоја саблажњава, одсијеци је и баци од себе; боље ти је ући у живот хрому или кљасту него да имаш двије руке или двије ноге, а да те баце у огањ вјечни.

9. И ако те око твоје саблажњава, извади га и баци од себе: боље ти је с једним оком у живот ући него да имаш два ока, а да те баце у пакао огњени.

Своје учење поново још нам више поједностављује, сад већ приказујући саблазан у људском презирању, одбацивању, осуђивању других, као и у подсећању да нас Он никада Неће оставити, и да Му Је циљ  да се сви спасу:

(Зач. 75).

10. Гледајте да не презрете једнога од малих ових; јер вам кажем да анђели њихови на небесима стално гледају лице Оца мога небескога.

11. Јер Син Човјечији дође да спасе изгубљено.

12. Шта вам се чини? Ако неки човјек има сто оваца па залута једна од њих, не остави ли деведесет и девет у планини, и иде те тражи ону залуталу?

13. И ако се догоди да је нађе, заиста вам кажем да се њој радује више него оним деведесет и девет што нису залутале.

14. Тако није воља Оца вашега небескога да пропадне један од ових малих.

Саветовање за поступност, али опет на самом крају не Нуди нам могућност да ми узимамо "ствари у свиоје руке", већ да неки начин склонимо себе од таквог, што опет наравно, оставља Њему на вољу и милост, коначну одлуку:

15. Ако ли ти згрјеши брат твој, иди и покарај га насамо; ако те послуша, добио си брата својега.

16. Ако ли те не послуша, узми са собом још једнога или двојицу да на устима два или три свједока остане свака ријеч.

17. Ако ли њих не послуша, кажи Цркви; а ако ли не послуша ни Цркву, нека ти буде као незнабожац и цариник.

(Зач. 76).

18. Заиста вам кажем: Што год свежете на земљи биће свезано на небу, и што год раздријешите на земљи биће раздријешено на небу.

19. Опет вам заиста кажем: Ако се два од вас сложе на земљи у било којој ствари за коју се узмоле, даће им Отац мој који је на небесима.

20. Јер гдје су два или три сабрана у име моје, ондје сам и ја међу њима.

И још једном савет о истоме, да праштамо, да не судимо:

21. Тада му приступи Петар и рече: Господе, колико пута, ако ми згријеши брат мој, да му опростим? До седам ли пута?

22. Рече му Исус: Не велим ти до седам пута, него до седамдесет пута седам.

Надам се да ће ми Он опростити, ако сам погрешно разумео, као и да ће нам теолози и свештеници помоћи да још боље разумемо...

joooj

0110_hahaha

bicycle

sve je to u redu ,kako ko al svemi se cini da toje jedno pisano i svi citaju a drugacije je zivljenje na zemlji ako neko ima svaka mu cast da to sve ispunjava al bez sablazni  naravno
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...