Jump to content

Sveta Zemlja - lažnjaci?!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Čuo sam od hodočasnika koji su išli u Svetu Zemlju da je samo 3 mesta koja se obilaze, zapravo autentično, to jest iz vremena opisanog u Novom Zavetu.

Da sva ostala mesta su zapravo neka vrsta "lažnjaka". Navodno su se u nekom 18. ili 19. veku sastale neke crkvene glavešine i odlučile da neka mesta obeleže kao mesta dešavanja iz Novog Zaveta, i ako se ne može utvrditi gde su ona stvarno se zbila.

Sećam se da je valjda rečeno da su samo deo Jordana gde je Isus kršten, zatim banja Vitezda i čini mi se Crkva Sv.Groba autentična mesta opisana u Bibliji. Sva ostala mesta su zapravo samo posvećena, ali se na njima nije dešavala hrišćanska istorija.

Imam jednu knjigu od hadži-Dragana čini mi se gde se o tome ne govori, ali mislim da je napomenuto da se obilazi oko 20 mesta na putu po Svetoj Zemlji. Kako koje godine, zavisi od situacije između Jevreja i Arapa.

Da li zna ko šta o ovome što sam naveo. Da potvrdi ili opovrgne?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Па не знам баш да ли је тако, али већина хришћанских ходочасних места су била позната још у првим вековима хришћанства и касније Византије , мислим грчићи у Византији су већ тада имали цркве на тим местима, које су касније кроз векове рушене па обнављане па тако у недоглед.

Затим ту су још и старозаветна историјска места као што су неки студенци( читај бунар најобичнији) и жртвеници , које је подигао Јаков или Исак или шта знам ко.

Подели на овим сајтовима

Ја нисам могао да нађем нигдје да је Назарет нацртан на мапама из првих 3 вијека и да је уопште постојао.Тек сад је откривен али је постојао као неко сеоце у првом вијеку.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...