Јаков. Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Vita jela, zelen bor, tražim brzi odgovor. Šjutra za Svetog Vasilija kakav je post? Po kom pravilu, s obzirom da je sreda? Veoma mi znači taj Svetac pa bi voleo da malo svečanije obeležim taj dan, ako ne može, opet dobro. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Ево,ја имам у једној књизи да је сутра разрешено уље и вино. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Ево,ја имам у једној књизи да је сутра разрешено уље и вино. И у мојој исто пише. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Ако ко слави, може и риба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/VelikiPost/Nacin-Posta.htm Овде пише да може риба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Па,јел дозвољена риба или није? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Vita jela, zelen bor, tražim brzi odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Да није празник, било би уље Обзиром да је празник, риба....по једна степеница узбрдо у односу на основно правило... 0202_238 girl_jumping girl_jumping "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Svako u svoj doboš.... Ne zamerite ali ja ću prihvatiti odgovor - sreda (praznik koji nije Gospodnji) ulje i vino (ko slavi Krsno ime - sa ribom). Tako sam ja zaključio ponajviše iz odgovora o.Ivana. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Мај 11, 2010 Пријави Подели Написано Мај 11, 2010 Свети Василије Острошки Чудотворац Родом из Попова поља, у Херцеговини, од родитеља простих и благочестивих. Од детињства испуњен љубављу према Цркви Божијој, када је поодрастао отишао је у манастир Тврдош где је примио монашки чин. Убрзо се прочуо као велики подвижник. Мимо његове воље, изабран је за епископа Захумског и Скендеријског. Столовао је у Тврдошу, одакле је своју паству утврђивао у православној вери, чувајући је од турске свирепости и латинског лукавства. Када су Турци разорили Тврдош, прешао је у Жупу код Никшића па у Острог, где се подвизавао у строгом посту и истрајној молитви. Мирно се упокојио у Господу у XVI веку, оставивши своме народу целе, нетрулежне мошти над којима се до данас догодило небројено чудеса. Светих Девет мученика Кизишких. Преподобни Мемнон Чудотворац. Оданије Васкрса. Претпразништво Вазнесења Господњег. Седмица 6. по Пасхи. Глас 5. Пост, риба. http://www.svetigora.com/node/713 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука