Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 http://gal.eparhija-zahumskohercegovacka.com/galerije1/posjeta_130410/album/ http://gal.eparhija-zahumskohercegovacka.com/galerije1/posjeta2_120410/album/ http://gal.eparhija-zahumskohercegovacka.com/galerije1/mostar_130410/album/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Slike su zaista lepe, ali mislim da je naslov teme potpuno promasen... 0110_hahaha "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Slike su zaista lepe, ali mislim da je naslov teme potpuno promasen... 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/dada.gif Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Чекај да "Атеисти" чују за ову тему... 0104_cheesy Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hristoljub Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Nekad bilo ovako: "A On (Isus Hristos) im reče: Carevi naroda gospodare nad njima i vlastodršci njihovi nazivaju se dobrotvori. Ali vi nemojte tako; nego ko je među vama veći, neka bude kao mlađi, i starešina kao sluga." Bila je jasna podela na Crkvu i svet (državu!). Carevi, kraljevi, vlade, predsednici,... je samo njen vrh. VRH OVOGA SVETA (preljubotvornoga, bezbožnoga, licemernoga,...) koji u zlu leži. Crkva je bila gonjena a ne u "simfoniji" sa državom. I Hristos nas na to upozorava i proriče (a ne ukida!): "SVAKO ko hoće POBOŽNO (PO BOGU!) da živi BIĆE GONJEN. Šta se to promenilo ili bolje rečeno, ko se to promenio? Hristos? Nije, jer Njegove reči su da i amin i nijedno slovo neće nestati tj. sve će se ispuniti. Sotona? Nije ni on, jer nije on zavoleo i izmirio se ni sa Hristom, ni sa Crkvom, ni sa čovekom. Pa, ko se to izmenio? Ostade Crkva! SEKULARIZOVANA CRKVA POSLEDNIH VREMENA. Klir i narod! Ko više, ko manje, odakle vetar duva i od kada, ... rasudite sami. Ali, prvo se ispitajmo, jesmo li U VERI HRISTOVOJ ili u nekoj drugoj veri (možda čak suprotnoj Hristu?), jer neki od nas "hrišćana" kroz istoriju i ubijali su i ubijaće možda i neke od nas "Hrista radi"! Istorija Crkve je kazala i pokazala (ko ima oči da vidi - video je i videće!) iz tog "divnog spoja" Države i Crkve ko je šta dobio i izgubio. Je li Crkva iz "naručja" Hristovog i brige za Carstvo Nebesko, profanisala se i postala "štaka" za podupiranje državi u zemaljskim ciljevima? Podele zemaljskog plena. Ili je možda Crkva uticala tako snažno na državu da je državu "ohristovila". Rasudite sami. Otvorena srca - otvorena uma! Crkva i država - "divan spoj" a njen "vrh" bi samo bio monarhija i Crkva, jer to je najveća težnja istorijski gledano dobrog dela crkvenog klira, manje progonstva i bolji zemaljski život. PROST NAROD nema kud. On neće da gospodari ni kroz državu a ni kroz Crkvu. On će da služi. On mora da grbači i da opituje veru u životnim mukama. I hteo-nehteo da traži Hrista (Put, Istinu i Život!) po svuda i u svačemu, kad se On tako slabo odražava kroz Crkvu i hrišćane. "Crkva i država - divan spoj." Crkva i Hristos - kakav je to spoj? Klir i narod, paroh i parohijani - kakav je to spoj? Oprosti nam Bože, jer ne znamo šta činimo. Trpljenjem svojim - spasavajmo duše svoje. Gospode, smiluj se. Čuda ćemo se još nagledati. S'Bogom i Hristos između nas! "NIJE ISKREN, NITI PRAVEDAN, onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom, no onaj ko IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Брате Христољубе, нема те нешто, а баш си недостајао 319.gif. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hristoljub Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Aaaa... tu sam ja, tu sam. I samo Vas gledam! 0104_cheesy Volim da učim od drugih i stvarno ima šta da se pročita na forumu. Samo da znaš, da si zauzela vidno mesto u mom životu. :smiley: I ti i još mnogo dragih braće i sestara. Nekad me malo razočarate ( :smiley: šalim se) ali dobro mi je sa Vama biti. :smiley: Baš sam danas razmišljao o tvojoj "dogodovštini", na temu "kako prići devojci"? :smiley: 319.gif "NIJE ISKREN, NITI PRAVEDAN, onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom, no onaj ko IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Православно искуство у вези ове теме је увек било да жели мири и благостање једне државе - нације. Конфронтације, сукоби и сл. између Цркве и државе никада нису биле добре за "обе" стране а најмање за народ који је управо неодвојиви део и Цркве и државе. Ми се управо у Литургији молимо "за благочестиве цареве и благоверне царице " (дакле, државнике!). Не знам у чему је хришћански проблем да држава и Црква живе у миру и слози, а не као у прошлим деценијама, за општи добробит њеног народа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Нормално би било да је црква са народом. На овим сликама нема народа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Нормално би било да је црква са народом. На овим сликама нема народа. Како нема народа ? Јел си видео, пуна црква народа на Литургији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Црква и држава - диван спој Само да није кратак спој. 4chsmu1 Шалим се. 0202_238 Тема је супер! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 10, 2010 Пријави Подели Написано Мај 10, 2010 Православно искуство у вези ове теме је увек било да жели мири и благостање једне државе - нације. Конфронтације, сукоби и сл. између Цркве и државе никада није било добро за "обе" стране а најмање за народ који је управо неодвојиви део и Цркве и државе. Ми се управо у Литургији молимо "за благочестиве цареве и благоверне царице " (дакле, државнике!). Не знам у чему је хришћански проблем да држава и Црква живе у миру и слози, а не као у прошлим деценијама, за општи добробит њеног народа? Naravno da nije problem oce, ali kod nas toga nema ni u najavi... Ovakvi susreti mogu da se okarakterisu kao potencijalno tlo za neku buducu nadgradnju boljih odnosa, zato sam i rekao da je naslov promasen - to je jos uvek samo zelja, ne i stvarnost... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Мај 26, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6070.msg167146.html#msg167146 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 Fino, fino, ali KOD NAS... mmm... nije bas ovako "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 A sada EPP "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука