Jump to content

Маце

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

• Одговори 882
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mačke štite vlasnika od bolesti

IZVOR: NOVOSTI.RS

Odavno je poznato da kućni ljubimci imaju blagotvoran uticaj na vlasnike, a nedavno je obavljeno istraživanje o dejstvu umiljatih maca na zdravlje ukućana.

21289044144fca1a23b7e9b639636514_orig.jpg

Foto: joshuatintner / Flickr.com

Odavno je poznato da kućni ljubimci imaju blagotvoran uticaj na vlasnike, a nedavno je obavljeno istraživanje o dejstvu umiljatih maca na zdravlje ukućana. Naučnici sa Univerziteta Minesota ustanovili su da osobe koje žive sa jednom ili više mačaka za 40 procenata ređe imaju srčane tegobe, posebno infarkt.

Psihijatri tvrde da udomljavanje i briga oko mačke u značajnoj meri smanjuje stres i anksioznost, a to doprinosi sveukupnom boljem zdravstvenom stanju. Takođe, dokazano je i da oni koji nemaju mačku u kući, ali odlaze kod onih koji je imaju ili na neki drugi način dolaze češće u kontakt sa ovom životinjom, imaju bolje zdravlje i snažniji srčani mišić.

U istraživanju je učestvovalo više od 4.500 odraslih osoba starosti od 30 do 75 godina, a njihovo zdravlje je analizirano dve decenije. Psiholozi naglašavaju da boljem zdravstvenom stanju pomaže i karakter vlasnika, jer su ljubitelji životinja generalno srećniji i opušteniji.

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Na ovoj su temi pretpostavljam ljubitelji macaka, izuzev mene :)

Pre nekoliko dana krenuvsi u skolu moja cerka i ja naisli smo na ovaj prizor; u nasem dvoristu se igraju macka i mis, bila je tako umiljata prema njemu, njusila ga, zagledala ga ... ( valjda nu je uzimala mere) :) . To je trajalo 10-ak minuta onda smo morale krenuti i ostaviti ih da se "igraju". Epilog: macija lukavost je tog jutra doruckovala misiju naivnost i lakovernost :(

Moj izbor su PSI :)

macka.JPG

DSCN2109.JPG

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...