vinston Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Prvo i osnovno treba neshto chovek da nauchi da bi mogao da diskutuje sa drugim ljudi i pokushati ih ubediti svojim znanjem u svoje stavove. naravno ovom re?enicom iznad ti saopštavaš meni da ja do sada ništa nisam nau?ia :smiley: citiracu tebe kada se površno pro?ita re?enica onda se površno i analiziraAko nash um kaze da je to bela boja, zashto tvrditi da je drugachije Nauchnici dakako greshe. To je normalno ljudski je. Ne govorim u ovom kontekstu bele boje. Npr. Dugo je osporavan teorija Milutina Milankovica kada je doshao do konachnog reshenja kako zbog chega se stvara globalno zagrevanje i objasnio pojavu ledenog doba. Tek posle jedne decenije nauchnici su se usaglasili da su nejgovi prorachuni bili u pravu. Naravno Marija da nije sve kao shto na prvi pogled izgleda. U vecini sluchaja prva impresija je uvek u krivu kada na prvi pogled donesemo zakljuchak o nekoj osobi :cheesy2: Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Poznajem brdo ljudi koji su se krstili iz raznih pobuda, a uzeli u shake sveto pismo nisu. Neki su chitali pre nego shto su se krstili i chitali posle krshtenja dobio sam uvek isti odgovor. Ne slazem se da ti je nephodna ljubav bi prochitao knjigu. Moje mishljenje je da je neophodna zelja da dodjesh do nekih chinjenica i da bi obogatio svoj vokabular kao i proshirio znanje iz opshte kulture i da bi se specijalizovao za neku odredjenu oblast. krstenje je svakako dobra stvar, jer Bog nece uskratiti nekome blagodat samo zato sto covek jos uvek nije "svestan" Njega ili sebe. razumevanje dolazi sa ljubavlju. ne moze bas covek da se snadje sa tolikim informacijama, recimo, o deci, ako ih nema ... mora iskustvo u podudarnosti da udari overu, nazalost.nisam to rekao. svakako da je ljubav najbolji pokretac, volja je podjednako dobar, ali ne daje nuzno i razumevanje. samo ljubav je idealna kombinacija u citanju i razumevanju meni je priblizniji pojam vanzemlJAJCI, jer se njihovo "postojanje" svodi na "sejanje semena" fascinantno mi je da ne verujes u Boga, ali da je postojanje vanzema, sasvim prihvatljivo ... Pazi ovako. Univerzum je veoma shirok i prosto logikom stvari dolazim do zakljuchka da postoje i druge vrste koje su uspele da se aklimatizuju i prilagode uslovima za zivot. Zashto mislish da je chovek jedino bice koje je uspelo da se prilagodi na planeti Zemlji trecoj po udaljenosti od Sunca izvora zivota za nas? "prosta logika" ima manjkavost u postulatu, ako cemo vec da raspravljamo o postanku. sem toga sto krece iz "sredine".ako sam te dobro shvatio, odakle zivot u odredjenom trenutku na svim tim "zivotnim" planetama, ako je prema darvinu i slicnim likovima ovde kod nas postao zivot "slucajno" praskom u prazno. neko je morao da "sadi" ili da je neophodan uslov da "zivotna klica" premosti "prazninu" kosmosa. hm, a odakle onda vanzemljaci? mislim oni koji su bili ovde, jel i njih neko "napravio" ili su oni nekako imali "bolje uslove" od nas, posto po teRoriji, potrebni su skoro identicni uslovi za "teraformiranje". kako je onda moguce da neko ima "bolje" uslove od nas na kraju krajeva odakle taj sav zivot ako ga niko nije sadio? ispada da je praskalo u prazno svudgde ... daklem, odbacivanjem neuklapajucih elemenata, ispada da je samo jedna zivotna planeta sa idealnim uslovima, i samo jedan zivot nastao u celom univerzumu u tim idealnim uslovima, posto ne moze da se ima istih uslova ili materija u isto vreme na jednom mestu. razumem da je malo usamljeno, ali verujem da nije daleko "onostrano", obzirom da se energija ne gubi vec pretace, tako da je izvesno da beskonacni zivot postoji dakle mora postojati ta "namerna" volja da zivot postane - Bog - i od njega sve meni je priblizniji pojam vanzemlJAJCI, jer se njihovo "postojanje" svodi na "sejanje semena" ????? ?? ?????? ???????????? ????? ????? ? ??? ???? ?? ????????? ?????? ?? ?? ?????? ????? moderatoreeee ! poseban topik? al posto imamo goste, da se zove "vanzemaljci", da ne namecemo prednost domaceg terena Dragi Vinstone, dobro ti nama dosao u ovaj nas forum. Lepo je sto pokazujes interesovanje za mnoga pitanja vezana za pravoslavlje. Znas, ja zivim, negde Tamo daleko i okruzena sam svakodnevno sa ljudima raznih vera, nacija, ateista, onih koji veruju i onih koji bi da spoznaju nesto vise, nadajuci se da ce otkriti nesto novo, a onda dolaze do zakljucka da je to "novo," staro vise od 2000. godina. Treba postovati svakog coveka, ma koje vere bio. To nam je i Hriscanska duznost, da svakog coveka gledamo kao bliznjeg svoga. Jer kakva nam je plata ako volimo one koji nas vole.. Gospod nije dosao radi pravednih, vec radi nas gresnik. Ja duboko verujem da si ti na dobrom putu cim si ovde sa nama. Dosta sam puta kroz zivot upoznala ljude koji su sebe navodno smatrali neverujucima, iz straha da ponize svoje JA. A onda bi, kada naidje neki tezak momenat u njihovom zivotu, javno priznavali svoje greske. NIje lako biti Hriscanin, Pravoslavac. To je jedan veliki podvig i velika zrtva, za sta covek treba da ima hrabrosti i smelosti. JA se ipak mnogo radujem da si nam se pridruzio, i verujem da u svemu ovome ima i Promisla Bozijeg. Zaroni u svoje srce, barem na momenat pokusaj da pogledas samoga sebe u dusi, i nikada nam ne moras reci sta vidis. Bitno je da ti samoga sebe spoznas.. Tvoj Prijatelj Srna JA se raduje takodje, sam dolazak pokazuje dobru volju. a kamoli ucestvovanje ????? ?? ?????? ????, ? ?? ????? ???, ???? ?????? ????? ????. lako cu sa slikom jarca, nego se plasim da ne otpadnem, napisano mi je sa druge strane gde mi je put ako ne hodim uskim ...? ??? ?? ??????? ?? ?? ?? ????? ??????????????? ?? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ??? ?? ????????? ????, ? ??????? ?? ?? ???? ?? ?????. ???????? ??? ?? ?? ?? ?????? ?? ???????? ??? ?? ?? ?????????. ??? ?????, ?? ??? ?????? ???? ?? ?????? ???????? ? ??????? ?? ?????? ????? ??? ????. zanimljiv rezon ... jeste, ali nikad se izbori ne gase, bilo bi to pogubno kad covek ne bi mogao da se vrati na uzak put, ali katastrofa takodje vreba na sirokom i dalje, reciprocno je ... tako daaaaa, ostaje Damokleov mac ... u svakom slucaju ostaje slobodan izbor u svakom trenutku, slazem se za mene je bela i ostace bela. Za mene ne postoji i nece postojati ??? ?? ?????? ?? ????? ???? ?????? ?? ???? ?? ??? ???? ? ??? ???????.?????... ? ?????? ???????? ???? ?????? ???????, ?? ????? ?? ???? ???? ?? ????? ???? ? ?? ????? ?????. ? ?? ????? ? ???? ??? ???? 100% ???????. Da li cesh ti biti 100% sigurna da cesh verovati u boga do kraja svog zivota?jel si ti to rekao da ces promeniti misljenje ?elem, ljudi smo gresni, nije toliko presudan i vazan trenutak slabosti, vec da li cemo dati dobar odgovor na Strasnom Sudu, na kraju konca ... i u "smrti" za sve nas nije kraj, ako se nismo ogresili nepovratno, obzirom da ce valjda neko ostati posle nas da se moli za nase sveukupno spasenje :cheesy2: ne da se treba osloniti na to lezerno, vec biti svestan sebe ... Ako nash um kaze da je to bela boja, zashto tvrditi da je drugachije Nauchnici dakako greshe. To je normalno ljudski je. Ne govorim u ovom kontekstu bele boje. Npr. Dugo je osporavan teorija Milutina Milankovica kada je doshao do konachnog reshenja kako zbog chega se stvara globalno zagrevanje i objasnio pojavu ledenog doba. Tek posle jedne decenije nauchnici su se usaglasili da su nejgovi prorachuni bili u pravu. Naravno Marija da nije sve kao shto na prvi pogled izgleda. U vecini sluchaja prva impresija je uvek u krivu kada na prvi pogled donesemo zakljuchak o nekoj osobi Boja je stvar percepcije, ti I ja ne vidimo iste nijanse isto, posto imamo razlicite boje oci. Niej problem u boji vec u rasporedu I kolicini “cepica” I “valjcica” koji su receptori kolicine svetlosti I boje. Realno, boje su “samo” refleksije povrsine, “ocitavanje” talasne duzine u oku. Dakle zbog odnosa te dve grupe receptora svako ima svoje vidjenje boje, manje ili vise. sasvim je moguce da covek i razlicite vrste zivotinja i insekata percepiraju boje a kamoli okolinu drugacije O.o jedan lep link o tome, insekti su u pitanju... http://www.naturfotograf.com/UV_NARC_PSE.html vidljivo svetlo (to jest onako kako covek percepira "boje") ultra ljubicasto (to jest onako kako neki insekti percepiraju "boje") клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 evo specificno jednog belog cveta, cisto primera radi: http://www.naturfotograf.com/UV_ANGE_SYL.html vidljivo svetlo UV svetlo UV fluorescentno svetlo (nocni odraz) Divno!! :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Boja je stvar percepcije, ti I ja ne vidimo iste nijanse isto, posto imamo razlicite boje oci. Niej problem u boji vec u rasporedu I kolicini “cepica” I “valjcica” koji su receptori kolicine svetlosti I boje. ko pročita tekst izveo je taj zaključak mnogi gledaju a ne vide, slušaju a ne čuju Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Dugine boje kako ih vide osobe bez poremećaja prepoznavanja boja. Dugine boje kako ih vide osobe sa protanopijom. Dugine boje kako ih vide osobe sa deuteranopijom. Dugine boje kako ih vide osobe sa tritanopijom. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Da li cesh ti biti 100% sigurna da cesh verovati u boga do kraja svog zivota??? ? ????? ?????????? :cheesy2:???? ?????? ???? ?????? ? ?????? - ????? ????? ?? ?????????. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 ово са бојама и интересантним појавама ствари које изгледају онако какве нису - треба да се смести у посебан топик... много сте ми залутали :cheesy2: Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 12, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 "prosta logika" ima manjkavost u postulatu, ako cemo vec da raspravljamo o postanku. sem toga sto krece iz "sredine". ako sam te dobro shvatio, odakle zivot u odredjenom trenutku na svim tim "zivotnim" planetama, ako je prema darvinu i slicnim likovima ovde kod nas postao zivot "slucajno" praskom u prazno. neko je morao da "sadi" ili da je neophodan uslov da "zivotna klica" premosti "prazninu" kosmosa. hm, a odakle onda vanzemljaci? mislim oni koji su bili ovde, jel i njih neko "napravio" ili su oni nekako imali "bolje uslove" od nas, posto po teRoriji, potrebni su skoro identicni uslovi za "teraformiranje". kako je onda moguce da neko ima "bolje" uslove od nas na kraju krajeva odakle taj sav zivot ako ga niko nije sadio? ispada da je praskalo u prazno svudgde ... daklem, odbacivanjem neuklapajucih elemenata, ispada da je samo jedna zivotna planeta sa idealnim uslovima, i samo jedan zivot nastao u celom univerzumu u tim idealnim uslovima, posto ne moze da se ima istih uslova ili materija u isto vreme na jednom mestu. razumem da je malo usamljeno, ali verujem da nije daleko "onostrano", obzirom da se energija ne gubi vec pretace, tako da je izvesno da beskonacni zivot postoji Smiley dakle mora postojati ta "namerna" volja da zivot postane - Bog - i od njega sve Kako si ti nastao tako su i oni nastali, samo ne od boga vec od nekih drugih stvari koje se ne mogu objasniti. Izgleda si ti chitao neke druge teorije, jer ako se secash pricha koje datiraju iz '47, i Rosvela u Meksiku, pronashli su vanzemaljce, koji ako se isto secash nisi bili ni nalik nama. Niko nije spomenuo da su neophodni identichni uslovi! Da ponovim, mi smo se prilagodili planeti na zemlji, neka druga bica su se prilagodila svojim uslovima. jel si ti to rekao da ces promeniti misljenje ? elem, ljudi smo gresni, nije toliko presudan i vazan trenutak slabosti, vec da li cemo dati dobar odgovor na Strasnom Sudu, na kraju konca ... i u "smrti" za sve nas nije kraj, ako se nismo ogresili nepovratno, obzirom da ce valjda neko ostati posle nas da se moli za nase sveukupno spasenje ne da se treba osloniti na to lezerno, vec biti svestan sebe ... Daleko bilo da menjam mishljenje, samo sam se nadovezao za neku teoriju shto je Milica rekla, pa reko da joj kazem da moze i sa druge strane da se posmatra. Elem strashnio su d za mene ne postoji, tako da meni to shto prichash nema apsolutno nikakve logike. Ali ljudi smo i razlichitih shvatanja. Stoga ja poshtujem shto ti verujesh u to. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 12, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Da li cesh ti biti 100% sigurna da cesh verovati u boga do kraja svog zivota??? ? ????? ?????????? ???? ?????? ???? ?????? ? ?????? - ????? ????? ?? ?????????. nije to Milice kontriranje samo nalazenje mana u teoriji Lepo si to rekla ???? ?????? ???? ?????? ? ?????? - ????? ????? ?? ?????????. Tako da se nadam da me razumesh ? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 12, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Boja je stvar percepcije, ti I ja ne vidimo iste nijanse isto, posto imamo razlicite boje oci. Nije problem u boji vec u rasporedu I kolicini “cepica” I “valjcica” koji su receptori kolicine svetlosti I boje.tako nauchnici kazu, verujem im da je tako.nego mi neko rekao da li sam siguran da je mleko bele boje, ja reko naravno da sam siguran. a ti mi kazesh to je zato što veruješ da vidiš belu .Moji receptori u mom mozgu mi kazu da je to bela. Posle je bila jedna tvoja rechenica kojoj si sve lepo rekla ljudi percipiraju boje na subjektivan na?in. Shta je protanopija, deuteranopija i tritanopijom? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Boja je stvar percepcije, ti I ja ne vidimo iste nijanse isto, posto imamo razlicite boje oci. Nije problem u boji vec u rasporedu I kolicini “cepica” I “valjcica” koji su receptori kolicine svetlosti I boje. ovaj citat o boji o?iju je medin a ne moj Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Boja je stvar percepcije, ti I ja ne vidimo iste nijanse isto, posto imamo razlicite boje oci. Nije problem u boji vec u rasporedu I kolicini “cepica” I “valjcica” koji su receptori kolicine svetlosti I boje. Shta je protanopija, deuteranopija i tritanopijom? stepeni ošte?enja vid kod dalzonizmaRazlikovanje kontrasta izme?u nijansi je oslabljeno kod daltonista. vins mleko je sporedno u celoj pri?i, akcenat je da ništa nije onako kako izgleda na prvi pogled a ti si inteligantan momak i ne znam zaista zašto si se uhvatio citata koji su usputno izva?eni iz konteksta Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јун 12, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Boja je stvar percepcije, ti I ja ne vidimo iste nijanse isto, posto imamo razlicite boje oci. Nije problem u boji vec u rasporedu I kolicini “cepica” I “valjcica” koji su receptori kolicine svetlosti I boje. Shta je protanopija, deuteranopija i tritanopijom? stepeni ošte?enja vid kod dalzonizmaRazlikovanje kontrasta izme?u nijansi je oslabljeno kod daltonista. vins mleko je sporedno u celoj pri?i, akcenat je da ništa nije onako kako izgleda na prvi pogled a ti si inteligantan momak i ne znam zaista zašto si se uhvatio citata koji su usputno izva?eni iz konteksta hvala na objashnjenju. Mrzelo me da guglam confused Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 Boja je stvar percepcije, ti I ja ne vidimo iste nijanse isto, posto imamo razlicite boje oci. Nije problem u boji vec u rasporedu I kolicini “cepica” I “valjcica” koji su receptori kolicine svetlosti I boje. Shta je protanopija, deuteranopija i tritanopijom? stepeni ošte?enja vid kod dalzonizmaRazlikovanje kontrasta izme?u nijansi je oslabljeno kod daltonista. vins mleko je sporedno u celoj pri?i, akcenat je da ništa nije onako kako izgleda na prvi pogled a ti si inteligantan momak i ne znam zaista zašto si se uhvatio citata koji su usputno izva?eni iz konteksta hvala na objashnjenju. Mrzelo me da guglam confusedništa vins to mi je struka, od toga ponešto i znam Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 12, 2009 Пријави Подели Написано Јун 12, 2009 znaš vins ova tema je jako interesantna, no posle godina blogovanja, a valjda i sa godinama i ovim zrnom mudrosti koje sam stekla, postala sam pomalo "asocijalna2 volim da u malo reči kažem tako puno, a to ej ponekad jako teško Zašto se ljutimo na druge? da li nas ustavri oni ljute svojim delima i rečima ili mi sami sebe ljutimo a "krivicu" prebacujemo na druge? Da li ans drugi razočaravaju svojim delima i postupcima ili mi sami sebe jer ih nismo videli i prihvatili onakvom kakvi jesu već onakvim kakvim smo mi želeli da ih vidimo ? confused Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука