Jump to content

Које празнике признајете а које не ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Priznajem sve praznika, a praznujem samo 4-5. (Slavu, Uskrs, Božić,..)

Svaki praznik koji neko praznuje priznajem bez obzira što ga i sam ne obeležavam.

Možda je preciznije pitanje bilo "Koje praznike proslavljate?", jer nema ja šta da priznajem ili ne. Država i njeni građani su tu da odrede koji su im praznici bitni....Dan rudara, Dan policije, Dan vunovlačara, Dan Zemlje...

Helloween, Independence Day...

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Прослављам и признајем вјерске празнике!

А ове, државне празнике као што је 1. мај прихватам, нерадни дан добро дође  :drugarstvo:, али нема ту празновања. Ове године за 1. мај је било сијање поврћа brokoli, али је зато у понедељак био роштиљ са друштвом  :smiley:

Што год ткаш, везуј конце за Небо!

Подели на овим сајтовима

Само Црквене празнике, светом Литургијом празнујем и Славу поред свете Литургије и обичајно код куће са гостима. Други празници, не-Црквени ме не занимају јер не видим смисао у томе.

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

Исто му дође и са слављењем рођендана, ни то није у Хришћанском духу, а за светог Трифуна на телевизији цео дан пропагирали "дан заљубљених", мењају светог Трифуна за Валентина, већ су прихватили католицизам на тај начин. Ту је и осми март као дан жена за који је заслужна левичарска феминисткиња Клара Цеткин.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Исто му дође и са слављењем рођендана, ни то није у Хришћанском духу,

а што није кад ти је Бог дао живот?
Колико знам и атеисти славе рођендане, а они не верују да им је Бог дао живот. Двадесетпети мај такозвани дан младости био је државни празник јер се веровало да је Јосип Броз Тито рођен тог дана, па је омладина трчала носећи штафетну палицу око чега је цела држава ангажована и путем свих јавних медија је преношено, док се Рождество Христово ни преко једног медија није ни спомињало. Народ не видећи у Богу Спаситеља, слављаше рођендан човека.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Исто му дође и са слављењем рођендана, ни то није у Хришћанском духу,

а што није кад ти је Бог дао живот?
Колико знам и атеисти славе рођендане, а они не верују да им је Бог дао живот. Двадесетпети мај такозвани дан младости био је државни празник јер се веровало да је Јосип Броз Тито рођен тог дана, па је омладина трчала носећи штафетну палицу око чега је цела држава ангажована и путем свих јавних медија је преношено, док се Рождество Христово ни преко једног медија није ни спомињало. Народ не видећи у Богу Спаситеља, слављаше рођендан човека.
али ја славим Бога мојим рођењем а не сопствено идолопоклонство.

славим подједнако и своје крштење, Материце, Патерице и Детињце, па то није идолопоклонство члану или скупу, заједници.

славим и славу која није одраз мојег идолопоклонства светитељу, већ одраз захвланости и љубави према Богу.

све је то одраз Бога, и онда је то ок.

у супротном, као што си и сам приметио, то јесте идолопоклонство.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...