Jump to content

Шта је то Еденски врт, и је ли то Рај који чекамо?

Препоручена порука

Hristos voskrese, evo pokušah ćirilicom ali nešto mi komp ne da pa iako stoji da je ćirilica a ono latinica.... ma nema veze...

Malo mi je sad nezgodno da tačno odjelim ono što samo ja mislim od onoga što sam čitala jer se to vjerovatno sve spojilo u nešto što je kao opet što mislim  31

Vjerujem da je Edenski vrt bio na zemlji ali u nekom drugačijem vidu ne ovako truležnom i materijalnom kao što danas vrt izgleda i da je bio materijalan ali nije bio propadljiv i truležan... nije bilo godišnjih doba i opadanja lišća već uvijek ono neko najlepše kad je baš onako kao je da ne poželiš drugačije. To kad kažem materijalan mislim da je postojao kao neka oblast, ali je vjerovatno bila u skladu sa Adamom i sa njegovom prirodom. Životinje su bile pitome i nisu jele jedne druge već sve samo travu. Sve je osjećalo prisustvo Boga i njegove blagodati i radost, mir i ljubav.

Mislim da Raj neće biti na zemlji već negdje u nekom drugom duhovnom Nebu i kad svi ljudi vaskrsnu i uzmu svoja tijela ona će biti opet po prirodi vjerovatno slična onom prvobitnom Adamovom možda još savršenija i mislim da će u Raju biti (tj već jeste) Hristos i Anđeli i Presveta Bogorodica i ljudi koji su zaslužili tu da budu. i Ja vjerujem ne mogu ni da zamislim to sve jer da mogu bar malo da pretpostavim vjerovatno bih se mnogo više trudila sad u ovom životu da zadobijem taj život u Raju.

Eto to je neko moje mišljenje nadam se da nisam nekom riječju sad ovim Boga povrijedila.

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

isus-sinai

само једна мала исправка, нико од светитеља није заслужио, пошто би морало по делима једино, да буде у Рају, јер сви по милости Божјој улазе тамо.

Подели на овим сајтовима

Медо, види ако можеш да дођеш до св. Јефрема, он пише о Рају прво као о Едемском врту а затим га поистовећује са Есхатоном као Рајем који ће доћи...

Прво говори о Адаму у ономе што је изгубио а затим као да следећом "визијом" (немам бољи термин) ускаче у созерцање Есхатона, називајући и њега Рајем.

Дакле, прво прародитељски стадијум а онда есхатолошки - прво оно што се догодило а онда оно што се још није догодило...

Није мислим акценат на просторној дестинацији "земља или небо" већ однос са Богом...

Чињеница је да ће се по Другом доласку и наша планета преобразити налик Таворском преображењу Господа, али мислим пошто се у Јеванђељу помиње поред Васкрсења и Вазнесење, да ово место неће бити једино место егзистенције са Богом...

Подели на овим сајтовима

наравски, али ако могу теологе и свештенство да замолим за суздржање за сад на овој теми, више бих волео да чујем шта ми обични људи мислимо, замишљамо, желимо или хоћемо да буде Рај или Еденски врт.

мислим да доста људи једноставно поистовећује или одваја, па бих желео мало дијалога или маште у крајњем случају, штета што нема деце овде, пре него дефинитивно уобличимо шта то јесте а шта није једно и друго.

Подели на овим сајтовима

лепо, али да ли је тај Еденски врт исто оно што ћемо дочекати у Рају, као кући да се враћамо или ћемо добити нови дом, сходно постигнућу природе којој је Адам треба да тежи кроз Господа?

пошто јесу прародитељи Адам и Ева били у одређеном духовном стању, али колико се сећам требали су да постигну једно ново, другачије, а пад се управо десио што су му тежили али без односа са Богом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...