Милица Написано Април 26, 2010 Пријави Подели Написано Април 26, 2010 причешћују се индиректно :-))) Колико схватам, ако неко оде у рај, тамо ће бити са онима које воли, ако су и они ту... ЉУБАВ можда може и животиње уздићи до раја... Барем бих волела да је тако. А у један дан ћемо све сазнати... Зар у рају са Адамом и Евом нису биле животиње?? Наравно да јесу. молим те ми реци да се шалиш кад кажеш да се животиње причешћују ...јел разликујете Еденски врт од Раја? Није исто, али опет Еденски врт даје предтсаву о рају. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 26, 2010 Пријави Подели Написано Април 26, 2010 Када нисмо имали хране током рата, моја баба је убијала голубове у поткровљу klapklap да би нас нахранила, јер нисмо имали ништа. Зашто је то мени послије узето као гријех? Приликом исповјести? Можда мало глупо питање, али какав је укус? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 26, 2010 Пријави Подели Написано Април 26, 2010 управо је то проблем, што неки људи поистовећују животињу са човеком, као што је човек уздигнут до Бога. логиком ствари то значи да се животиња уздиже до Бога, кроз човека. шта не штима у тој слици? бесловесност животиње која је НЕСПОСОБНА да схвати шта прима у себе тиме, дакле одсуство оног што је само човеку у творевини својствено и омогућено СЛОВЕСНОШЋУ. баш због тога што је животиња пре човека у Еденском врту, човек је наглашен као творевина и личност да је ВРХУНАЦ Божје творевине, чак и изнад анђела, због светог причешћа. а то како ће да изгледа Рај, не знам, али нешто нисам у фазону Господу да пишем петицију са жељама. Животиња има душу и осећа све, па тако и Творца. Макар каква да је та душа иако миљама далеко од наше... она је ипак жива. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 26, 2010 Пријави Подели Написано Април 26, 2010 а то како ће да изгледа Рај, не знам, али нешто нисам у фазону Господу да пишем петицију са жељама. Не знаш, ал` знаш да тамо нема животиња хехехехехех klapklap Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2010 Пријави Подели Написано Април 26, 2010 http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/186818/Najmanji-konj-na-svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 27, 2010 Пријави Подели Написано Април 27, 2010 jooj кол`ко је јеееп :-) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Citam vas sve i mislim se nesto... Meni se cini da mi cesto menjamo teze... pa onaj odnos koji treba da imamo sa ljudima imamo sa zivotinjama. Ljubav i paznja koju im pruzamo, nada u njihovo spasenje... Zar to ne bi trebalo da pruzimo jedni drugima? A cini mi se da su stvari vrlo proste kada se malo zagrebe ispod povrsine. Za ljubav prema coveku potrebna je zrtva... Jer ta ljubav nam mozda nece biti uzvracena, mozda necemo biti voljeni koliko i volimo, mozda nam se nece vratiti ono sto pruzamo, i mozda necemo videti plodove koje ocekujemo... dakle ljubav koja je zaista zrtva! U knjizi "Starac Siluan" jednom davno sam procitala njegovu pouku koja je meni mnoge stvari tada razjasnila. Pokusacu da parafraziram: Zivotinje su Bozja tvorevina i treba se prema njima tako i odnositi. Ali zivotinje su u sluzbi coveka (ono sto bi autor ove teme nazvao hranom), i svaka prevelika vezanost za njih je pogresna. Sa tim stavom se potpuno slazem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Април 28, 2010 Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Слажем се углавном са оним што си написала. Ако се ја питам :-))) Али како се не везати за њих? Мени је то немогуће... Код мене је то некад мање а некад више актуелно... али генерално "готивим" скоро све животиње и склањам пужеве са пута да их неко не згази :-)) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2010 не би потрајао, али би у сваком случају животиња напала човека у таквој глади. и то прво од онога што је слабије и не може да се заштити или бежи - детета. Ауффффф гле ти њега. Нисам баш сигурна да је тако. Ако пас не конта човека као храну, неће га никад тако контати. Мислим да бисмо пре посегли ми за њиховим месом, него они за нашим. питај оне који су били у рату, да ли су волели да виде чопор гладних паса ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2010 причешћују се индиректно :-))) Колико схватам, ако неко оде у рај, тамо ће бити са онима које воли, ако су и они ту... ЉУБАВ можда може и животиње уздићи до раја... Барем бих волела да је тако. А у један дан ћемо све сазнати... Зар у рају са Адамом и Евом нису биле животиње?? Наравно да јесу. молим те ми реци да се шалиш кад кажеш да се животиње причешћују ...јел разликујете Еденски врт од Раја? Није исто, али опет Еденски врт даје предтсаву о рају. не даје, не даје ни Стари Завет, не даје чак ни Нови Завет.ево како генерално изгледа Рај, илити Царство Небеско: Него као што је писано: Шта око не виде, и ухо не чу, и у срце човеку не дође, оно уготови Бог онима, који Га љубе. Коринћанима посланица прва, глава 2, стих 9 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Када нисмо имали хране током рата, моја баба је убијала голубове у поткровљу да би нас нахранила, јер нисмо имали ништа. Зашто је то мени послије узето као гријех? Приликом исповјести? Можда мало глупо питање, али какав је укус? ко и свака птица ваљда, ''ко пилетина''? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2010 управо је то проблем, што неки људи поистовећују животињу са човеком, као што је човек уздигнут до Бога. логиком ствари то значи да се животиња уздиже до Бога, кроз човека. шта не штима у тој слици? бесловесност животиње која је НЕСПОСОБНА да схвати шта прима у себе тиме, дакле одсуство оног што је само човеку у творевини својствено и омогућено СЛОВЕСНОШЋУ. баш због тога што је животиња пре човека у Еденском врту, човек је наглашен као творевина и личност да је ВРХУНАЦ Божје творевине, чак и изнад анђела, због светог причешћа. а то како ће да изгледа Рај, не знам, али нешто нисам у фазону Господу да пишем петицију са жељама. Животиња има душу и осећа све, па тако и Творца. Макар каква да је та душа иако миљама далеко од наше... она је ипак жива. па наравно и цео дан узвикују слава Господу! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2010 а то како ће да изгледа Рај, не знам, али нешто нисам у фазону Господу да пишем петицију са жељама.Не знаш, ал` знаш да тамо нема животиња хехехехехех где сам то написао? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 28, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2010 http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/186818/Najmanji-konj-na-svetuкако је смотан овај ајнштајн, ко бамби на леду 0409_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 28, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука