Jump to content

Чије су ово слике у Цркви ?

Препоручена порука

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Meni ovo nit smeta nit ne smeta jednostavno sve mi je jedno ! Al kad vidim sta se sve pise na ovakvoj temi onda jedino sto mogu da porucim mladjima jeste da sto pre BEZEEEEEE iz ove i ovakve drzave i to bolje odma dok neki drugi ne dodju na vlast  :nene: takeoff

Подели на овим сајтовима

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Цитат

Meni ovo nit smeta nit ne smeta jednostavno sve mi je jedno ! Al kad vidim sta se sve pise na ovakvoj temi onda jedino sto mogu da porucim mladjima jeste da sto pre BEZEEEEEE iz ove i ovakve drzave i to bolje odma dok neki drugi ne dodju na vlast  :nene: takeoff

Који други да дођу на власт и какве то везе има са ктиторима?

Зар постоје други који треба да дођу на власт власт?

Зар ти се не чини да су то иисти они први ?

Баш си "позитиван".

Него јел ти то тако намерно ил се шалиш?

Подели на овим сајтовима

Цитат

Нисам пратио тему од почетка, па ћу само питати? Јесте ли уопште повели питање о иконизму у Цркви? То је врло битно да би разумели да и оправдано ово што је урађено, но битно је да и сами ктитори имају жељу да се поистовете са фреском. Дакле, на страну уметнички укус, али мени је ово оправдано. Има црква у селу Ракитову код Јагодине, такође постоји фреска ктитора који је цркву подигао из темеља. Додуше, она је урађена у византијском стилу.

Ацо, да ли би могао да прозбориш неку реч о иконизму у православној Цркви? Ти или Смиле или Милан Николић? А можете и сви тројица.

Сигурно да постоји оправдање кроз традицију и обичај да се ктитор слика у храму, овде је реч са колико је укуса овде конкретно то урађено.

Мени не смета ничије богатство, уосталом само богати су и били оснивачи и велики дародавци манастирима и црквама. Смета ми недостатак мере, неће те нигде краља Милутина да видите са бившим и садашњим женама, а он бар у томе није оскудевао. У Тополи краљ Петар је приказан са обореним погледом, скроман, какав је стварно и био, како га његов патрон држећи за руку  води да га представи Христу.

Ово оче није иконографија, бар не српска, не православна. Ово је кулостражарска слика.

Код мене у католичком храму је далеко православнија.

Постављена слика  

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Па да баш о Милићу сам говорио у претходним постовима.

Ова слика светог Саве ми није баш најјаснија , што га је молово са тетовираним рукама ко џакуза јапански.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Dragi je objasnio da više nema prostora za objašnjavanje, sve je rekao.

Sv. Sava nema tetovirane ruke nego su to rukavi, a Milić od Mačve je bio veliki patriota Srbin, genijalac, lično smo se znali, Milo Glavurtić i ja smo bili jedna strana, i sećam se priče da je Milić uvek počinjao priču "mi pravoslavni Srbi" a onda Miro ustajao i dodavao i mi Srbi katolici.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Па да баш о Милићу сам говорио у претходним постовима.

Ова слика светог Саве ми није баш најјаснија , што га је молово са тетовираним рукама ко џакуза јапански.

crkva-svetog-cara-konstantina-i-jelene-1

то су наруквице, и лепо се виде, него је сличица баш лоша.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...