Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Април 21, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Meni ovo nit smeta nit ne smeta jednostavno sve mi je jedno ! Al kad vidim sta se sve pise na ovakvoj temi onda jedino sto mogu da porucim mladjima jeste da sto pre BEZEEEEEE iz ove i ovakve drzave i to bolje odma dok neki drugi ne dodju na vlast takeoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Цитат Meni ovo nit smeta nit ne smeta jednostavno sve mi je jedno ! Al kad vidim sta se sve pise na ovakvoj temi onda jedino sto mogu da porucim mladjima jeste da sto pre BEZEEEEEE iz ove i ovakve drzave i to bolje odma dok neki drugi ne dodju na vlast takeoff Који други да дођу на власт и какве то везе има са ктиторима? Зар постоје други који треба да дођу на власт власт? Зар ти се не чини да су то иисти они први ? Баш си "позитиван". Него јел ти то тако намерно ил се шалиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 21, 2010 Пријави Подели Написано Април 21, 2010 Цитат Нисам пратио тему од почетка, па ћу само питати? Јесте ли уопште повели питање о иконизму у Цркви? То је врло битно да би разумели да и оправдано ово што је урађено, но битно је да и сами ктитори имају жељу да се поистовете са фреском. Дакле, на страну уметнички укус, али мени је ово оправдано. Има црква у селу Ракитову код Јагодине, такође постоји фреска ктитора који је цркву подигао из темеља. Додуше, она је урађена у византијском стилу. Ацо, да ли би могао да прозбориш неку реч о иконизму у православној Цркви? Ти или Смиле или Милан Николић? А можете и сви тројица. Сигурно да постоји оправдање кроз традицију и обичај да се ктитор слика у храму, овде је реч са колико је укуса овде конкретно то урађено. Мени не смета ничије богатство, уосталом само богати су и били оснивачи и велики дародавци манастирима и црквама. Смета ми недостатак мере, неће те нигде краља Милутина да видите са бившим и садашњим женама, а он бар у томе није оскудевао. У Тополи краљ Петар је приказан са обореним погледом, скроман, какав је стварно и био, како га његов патрон држећи за руку води да га представи Христу. Ово оче није иконографија, бар не српска, не православна. Ово је кулостражарска слика. Код мене у католичком храму је далеко православнија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Slazemo se dada Ali i da se molimo Bogu da nam podari bar neke lepe ktitore, mislim zbog eventualnog estetskog soka 0409_feel prst ka dole https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 шта би рекли онда за вождовачку цркву светог Константина и Јелене, коју је фрескописао Милић од Мачве? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Што ? Карађорђа је баш добро намолово . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Па да баш о Милићу сам говорио у претходним постовима. Ова слика светог Саве ми није баш најјаснија , што га је молово са тетовираним рукама ко џакуза јапански. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Dragi je objasnio da više nema prostora za objašnjavanje, sve je rekao. Sv. Sava nema tetovirane ruke nego su to rukavi, a Milić od Mačve je bio veliki patriota Srbin, genijalac, lično smo se znali, Milo Glavurtić i ja smo bili jedna strana, i sećam se priče da je Milić uvek počinjao priču "mi pravoslavni Srbi" a onda Miro ustajao i dodavao i mi Srbi katolici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Цитат Па да баш о Милићу сам говорио у претходним постовима. Ова слика светог Саве ми није баш најјаснија , што га је молово са тетовираним рукама ко џакуза јапански. то су наруквице, и лепо се виде, него је сличица баш лоша. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 22, 2010 Пријави Подели Написано Април 22, 2010 Цитат Што ? Карађорђа је баш добро намолово . "намолово" 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука