Цвеле1993 Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Отац Доситеј у том горе клипу од 2:30 до 4:10, говори о мени. 0110_hahaha Заиста сам такав пре био... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2010 Пријави Подели Написано Мај 29, 2010 Цитат Пошто ја нисам толико у тој материји,молила бих стручније да ми објасне да ли је правило да се пре причести исповедимо јер знам масу људи који се редовно причешћују , али не исповедају....То ми је некако нелогично ...свако добије своје правило и послушање по мери раста.генерално се треба барем једном-двапут месечно исповедати, ако не и чешће ... свете Тајне исповести и светог причешћа нису директно повезане, али не треба себи давати за право да се одлута неисповедањем. наравно, не треба ни одлутати у робовање духовнику да се зове за прелазак преко улице или у некакву слепу послушност без разлучивања. али ни снисходити себи ако се прими послушање, па упасти у замку лажи. духовник једино може да правилно води своје чедо, а ко имају искрен однос, кад се већ и исповеда код њега. у принципу, треба да исправљамо себе, па ћемо тиме и друге, јер смо заједница, па се сви заједно уздижемо. бројимо своје, а не туђе ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука