Марјан Написано Април 12, 2010 Пријави Подели Написано Април 12, 2010 Са друге стране Битефа (који је настао преуређењем евангелистичке цркве) налази се табла на којој пише "западна православна црква". Апсолутно ништа о томе не могу да нађем на НЕТу. Да ли неко поуздано може да ми каже шта је то , јер ми је једна познаница ту "крштена" као дете? hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјан Написано Април 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Нико не зна,а? 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Ја мислим да у тој "западној православној цркви" "служи" један бивши ученик богословије, па му није баш то најбоље ишло, па је основао ту тзв "цркву". Не знам тачно, али мислим да је покупио све оно шо је учио, или тачније што није научио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Називају се још и лутерани. Лутеранска црква је само у историјском смислу речи хришћансака секта, у основи она је деноминација и најбројнија протестантска заједница у Њемачкој и Скандинавији одакле се проширила на читав свијет. Редовни облик власти јесте Синод којим руководи главни надледник , али су недје задржали и бискупе. попут англиканских цркава , евангелистичке цркве имају конзервативан став према литургији , а проповједање је средишњи елемент црквене организације...................... укратко из књиге о вјерским сектама.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Ево нађох нешто у једној књизи: Вођа им је неки тзв "архиепископ" Иван Дивљаков. Седиште је у Београду и има око 2,000 чланова. Догматски је слична старокатоличкој цркви. Код нас постоји од 1921. године. Разлике у односу на традиционалне православне цркве јесу литургијске(дакле суштинске) природе. Највиши орган је "свети синод" са седиштем у Њу Џерзију. Било је више неуспелих уједињења са Српском православном црквом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Називају се још и лутерани. Лутеранска црква је само у историјском смислу речи хришћансака секта, у основи она је деноминација и најбројнија протестантска заједница у Њемачкој и Скандинавији одакле се проширила на читав свијет. Редовни облик власти јесте Синод којим руководи главни надледник , али су недје задржали и бискупе. попут англиканских цркава , евангелистичке цркве имају конзервативан став према литургији , а проповједање је средишњи елемент црквене организације...................... Не, не, нису ово ти. Ово су неки који су се 1875 одвојили од римокатолика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Називају се још и лутерани. Лутеранска црква је само у историјском смислу речи хришћансака секта, у основи она је деноминација и најбројнија протестантска заједница у Њемачкој и Скандинавији одакле се проширила на читав свијет. Редовни облик власти јесте Синод којим руководи главни надледник , али су недје задржали и бискупе. попут англиканских цркава , евангелистичке цркве имају конзервативан став према литургији , а проповједање је средишњи елемент црквене организације...................... Не, не, нису ово ти. Ово су неки који су се 1875 одвојили од римокатолика. зар се нису одвојили од протестаната? 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Колико сам укапирао то су Западнообредници. ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Цркву као објекат су сазидали Евангелисти.... али је касније корисила западноправославна црква........ О томе се ради. Ја сам писала о тој цркви као објекту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Колико сам укапирао то су Западнообредници. У принципу јесу. САмо што су се и од њих одвојили.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јосиф II Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Цркву као објекат су сазидали Евангелисти.... али је касније корисила западноправославна црква........ О томе се ради. Ја сам писала о тој цркви као објекту. Тавита, али ова храм је део оближње зграде. Није у питању објекат о коме говориш, али се налази тик уз њега. То је као нека капелица у слопу оближње зграде. ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Називају се још и лутерани. Лутеранска црква је само у историјском смислу речи хришћансака секта, у основи она је деноминација и најбројнија протестантска заједница у Њемачкој и Скандинавији одакле се проширила на читав свијет. Редовни облик власти јесте Синод којим руководи главни надледник , али су недје задржали и бискупе. попут англиканских цркава , евангелистичке цркве имају конзервативан став према литургији , а проповједање је средишњи елемент црквене организације...................... Не, не, нису ово ти. Ово су неки који су се 1875 одвојили од римокатолика. зар се нису одвојили од протестаната? 0203_cool Не, него од римокатолика. Зато су се и звали старокатолици, а после су променили име у западна православна црква- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Сутра ћу прошетати до доле.. збунила сам се... Јесте ли дали одговор овом момку? Да га не збунисмо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјан Написано Април 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2010 У сваком случају неопходно је поновно крштење? 1314_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2010 У сваком случају неопходно је поновно крштење? 1314_womensАко је крштена у Православној Цркви не треба поновно крштење, а ако није онда да, јер се њихово крштење не признаје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука