Jump to content

Западна православна црква

Оцени ову тему

Марјан

Препоручена порука

Са друге стране  Битефа (који је настао преуређењем евангелистичке цркве) налази се табла на којој пише "западна православна црква". Апсолутно ништа о томе не могу да нађем на НЕТу. Да ли неко поуздано може да ми каже шта је то , јер ми је једна познаница ту "крштена" као дете?   hvala

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја мислим да у тој "западној православној цркви" "служи" један бивши ученик богословије, па му није баш то најбоље ишло, па је основао ту тзв "цркву". Не знам тачно, али мислим да је покупио све оно шо је учио, или тачније што није научио.

Подели на овим сајтовима

Називају се још и лутерани.

Лутеранска црква је само у историјском смислу речи хришћансака секта, у основи она је деноминација и најбројнија протестантска заједница у Њемачкој и Скандинавији одакле се проширила на читав свијет. Редовни облик власти јесте Синод којим руководи главни надледник , али су недје задржали и бискупе. попут англиканских цркава , евангелистичке цркве имају конзервативан став према литургији , а проповједање је средишњи елемент црквене организације......................

укратко из књиге о вјерским сектама....

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ево нађох нешто у једној књизи:

Вођа им је неки тзв "архиепископ" Иван Дивљаков. Седиште је у Београду и има око 2,000 чланова. Догматски је слична старокатоличкој цркви. Код нас постоји од 1921. године. Разлике у односу на традиционалне православне цркве јесу литургијске(дакле суштинске) природе. Највиши орган је "свети синод" са седиштем у Њу Џерзију. Било је више неуспелих уједињења са Српском православном црквом.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Лутеранска црква је само у историјском смислу речи хришћансака секта, у основи она је деноминација и најбројнија протестантска заједница у Њемачкој и Скандинавији одакле се проширила на читав свијет. Редовни облик власти јесте Синод којим руководи главни надледник , али су недје задржали и бискупе. попут англиканских цркава , евангелистичке цркве имају конзервативан став према литургији , а проповједање је средишњи елемент црквене организације......................

Не, не, нису ово ти. Ово су неки који су се 1875 одвојили од римокатолика.
Подели на овим сајтовима

зар се нису одвојили од протестаната?  0203_cool

Подели на овим сајтовима

Цркву као објекат су сазидали Евангелисти.... али је касније корисила западноправославна црква........

О томе се ради. Ја сам писала о тој цркви као објекту.

Подели на овим сајтовима

Цркву као објекат су сазидали Евангелисти.... али је касније корисила западноправославна црква........

О томе се ради. Ја сам писала о тој цркви као објекту.

Тавита, али ова храм је део оближње зграде. Није у питању објекат о коме говориш, али се налази тик уз њега. То је као нека капелица у слопу оближње зграде.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

зар се нису одвојили од протестаната?  0203_cool

Не, него од римокатолика. Зато су се и звали старокатолици, а после су променили име у западна православна црква-
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

У сваком случају неопходно је поновно крштење?  1314_womens

Ако је крштена у Православној Цркви не треба поновно крштење, а ако није онда да, јер се њихово крштење не признаје.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...