Ana B. Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Sinoc mi dodje u san, ljubav je vaznija od znanja. Nesto se zamislim nad tim. Da li ste primetili kad ste u ljubavi zadovoljni nemate potrebe da otkrivate neka nova znanja i istrazujete, filozofirate i slicno. Kazu da covek koji se ozenio losom zenom najvise voli da filozofira. Fanatik ima veru, ali nema ljubavi. On je spreman i da gine za svoje ideale, a da li je dobro u bilo cemu preterivati. Kad bilo sta preozbiljno shvatimo zivot se najcesce poigra sa nama. Zivot je pomalo igra i sve ima smisla ako covek ume pomalo da se igra. Kad covek nesto shvati preozbiljno postaje naporan za okolinu, a zivot je nepredvidljiv. Kao da se igra uvek provuce kroz zivot poput malog deteta i zaigra se sa tobom. Ako ne umes da igras gubis. Ili to nije tacno? Zivot treba shvatiti vrlo ozbiljno. Zbog cega govore da su monasi pomalo fanatici? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Фебруар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 "Веселиш се и поносиш што си из свих предмета положио испит одлично. Осећаш се прави богаташ у знањима. И слично оном богаташу из Јеванђеља као да питаш: "Шта ми још треба да чиним?"- Иди и продај све стечено знање и купи бисер јеванђелске љубави, драгоценији од свеколиког знања - и пођи за Христом Господом!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 11, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 пре 16 минута, Ana Bjelan рече Fanatik ima veru, ali nema ljubavi. On je spreman i da gine za svoje ideale, a da li je dobro u bilo cemu preterivati. Pa šta reći onda za stradalnike Hrista radi?Fanatici?! Ana B. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Фебруар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Bas to hocu da napisem oni su bili vruci Hrista radi. A sta je sa onima koji nisu ni vruci ni hladni? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Фебруар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Trebalo bi neko da zna da objasni sta je to fanatik i gde je granica zdrave religioznosti? Zapravo to bi bila tema, a licno mislim da bi bolje bilo da ne shvatam sve tako ozbiljno, zato sam malo prosirila temu, da li je zivot igra. Mozda je malo nejasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Фебруар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Ako neko ima zelju da se u veri sto vise usavrsi salju mu se teza iskusenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Фебруар 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2017 Al ako imam sve znanje, a ljubavi nemam nista sam. Fanatici su cesto hladni za svoju okolinu. Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука