Гости Guest Написано Новембар 26, 2016 Гости Пријави Подели Написано Новембар 26, 2016 Прича о Милану Смољановићу је сигурно нешто што вас неће оставити равнодушним. Ова је једна од најјачих прича о праштању, а говори о Србину коме је усташа побио читаву породицу. Да је више оваквих људи и са једне и са друге стране, не би смо се између себе овако бесмислено мрзели. Причу говори прота Милош Весин. View full Странице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Хаџи Срђан Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 Јако поучно. Скоро сам био на поклоничком путовању Барију у Италији и у повратку смо свратили на конак у Манастир Св. Пчињски. Ујутру нам је једна сестра испричала потресну причу сличну овој о игуману Манастира Хиландара Пајсија који је био сахрањен ту у порти. Наиме њему су у протеклом несрећном рату усташе у околини Сребренице упали у његово село и побили му комплетну фамилију њих негде око 40-так чиними се. Кад су ухватили тог злочинца и позвали оца Пајсија у Хиландару и питали шта да раде са њим, да ли да га исеку на комаде или да га доведу њему он им рече пустите га ја му као човек све опраштам а Бог ће судити њему и мени, што је србска војска и учинила као што је отац Пајсије и рекао им. Кад су га питали што је баш одабрао да дође у Манастир Пчињ после Хиландара, он им је рекао да га неодољиво подсећа на његово место у околини Сребренице. Нека му је вечна слава. Ево још једног примера да непријатељима треба праштати, а то није мала ствар. http://www.prijateljboziji.com/_Kako-je-prastao-arhimandrit-Pajsije/46351 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2016 Bog nek' prašta teroristima, na meni je da ih k njemu pošaljem Putin Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука