Jump to content

Prosečna plata u aprilu u Srbiji 32.572 dinara

Оцени ову тему

firius

Препоручена порука

Prosečna neto zarada u Srbiji u aprilu iznosila je 32.571 dinara (344 evra), što je realno za 6,2 odsto više nego u martu, a nominalno više za 7,3 odsto, saopštio je u ponedeljak Republički zavod za statistiku.

Kako se navodi, prosečna zarada u Srbiji sa porezom i doprinosima u aprilu bila je 45.304 dinara (478 evra), što je realno za 6,2 odsto više, a nominalno 7,3 odsto više nego u martu.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu 2009. godine realno je bila veća za 3,8 odsto, a nominalno za 12,3 odsto nego u istom mesecu prošle godine.

Bruto zarada u aprilu ove godine bila je realno veća za 3,8 procenata, a nominalno veća za 12,3 procenata nego u martu 2008.

Autor: Beta | 25.5.2009. 

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Просечна плата није реалност нашег живота.

Сабере се плата неког директора од 400 000 динара и плата неког радника од 15 хиљада и вади се просек.

Већинске плате радника у Србији су између 10 - 20 хиљада динара.

Подели на овим сајтовима

???????? ????? ???? ???????? ????? ??????.?????? ?? ????? ????? ????????? ?? 400 000 ?????? ? ????? ????? ??????? ?? 15 ?????? ? ???? ?? ??????.???????? ????? ??????? ? ?????? ?? ?????? 10 - 20 ?????? ??????.

znam salio sam se :cheesy2:tacno i to samo zbog toga sto poslodavac ili je primoran "minimalcem" da toliku kolicinu novca uplati, ili daje kes evre na ruke.
Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Просечна плата није реалност нашег живота.

Сабере се плата неког директора од 400 000 динара и плата неког радника од 15 хиљада и вади се просек.

Већинске плате радника у Србији су између 10 - 20 хиљада динара.

Превазиђен и непрецизан обрачун просечне зараде радника у држави. Најразвијеније земље уводе метод ''медијана плате'', односно највише и најниже зараде као екстреми, не улазе у обрачун просека! Овим методом дошли би до информације да је просечна плата у Србији између 18.000 и 25.000 динара.

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Код нико не огдовара за своје поступке... конкретно мислим за изговорену реч (лаж)...

Па министар нам скоро рече да ће уље да кошта 119 динара а у Максију кошта 145 динара. И које овде луд?

Све те њихове статистике су само да нам мажу очи... наводно бројке не лажу....

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Па министар нам скоро рече да ће уље да кошта 119 динара а у Максију кошта 145 динара. И које овде луд?

Ono iz robnih rezervi i jeste 119 din.

Ја никако да налетим на то из робне резерве  :drugarstvo:

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...