w.a.mozart Написано Јун 27, 2009 Пријави Подели Написано Јун 27, 2009 deda,daj link za sv.Jovana Hrizostoma-Varnava je way to coooooooooooool Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 28, 2009 Пријави Подели Написано Јун 28, 2009 Pieta рече: @ Milose Uopste nisam govorila o trenutnim subjektivnim psihickim stanjima pri pisanju recenice koju ste citirali. Niti su mi pali na pamet oni koji se "kriju po coskovima, kolutaju ocima" i ostalo. Nemam nista protiv njih, jer svakom od nas je data slobodna volja da se izrazimo i ponasamo kako god zelimo. Misli su bili onima koji jesu fizicki prisutni na Liturgijama, ali samo tako.... a da to nema bas neke veze sa trenutnim raspolozenjem. Moje nije da sudim, niti to radim, samo konstatujem... Ne treba idealizovati neke stvari. I naravno, cilj Liturgije jeste pricesce, ali i dalje cu ja licno biti u grupi onih koji se nece pricestiti svake nedelje, vec samo kada postom to zasluzi, i duhovnim i telesnim, a ici cu na Liturgije i moliti Gospoda da mi oprosti sve grehe...a ima ih i to mnogo... Ja sam ih barem svesna i plasim se Strasnog Suda. Da se ne udaljim mnogo od teme, samo sam htela da pojasnim i kazem da i oni koji ne mogu fizicki da prisustvuju Liturgijama, imaju pravo da ucestvuju u njima pa makar iz svoje fotelje ili bolesnicke postelje. Njihovim starim ili bolesnim dusama to bi mnogo znacilo. A prenosi kao cin misionarenja su takodje vrlo pozitivan vid ulaska Crkve u domove. i ja sam u toj grupi :-[stalno navodimo re?i naših Svetih i pozivamo se na autoritete pa... citat Ali ne treba graditi «automatski» odnos. Dešava se da se ?ovek i ispovedio, ali se toliko nagrešio da ne sme da se pri?esti, jer ?e mu Pri?eš?e biti na sud i osudu. U Vaznesenjskoj Sabornoj crkvi, mirjane ne pri?eš?uju na Vaskrs, ve? samo decu. To je stara ruska tradicija da se mirjani uzdržavaju od Pri?eš?a u Vaskršnju no?. Ocrkovljeni ljudi, koji teže da žive duhovnim životom, znaju da je bilo mogu?e pri?eš?ivati se ceo Veliki Post, a na Vaskrs pravoslavni mrse. Oni koji žele da se pri?este na Vaskrs su po pravilu ljudi koji nemaju smirenja. Oni žele da budu na višem duhovnom nivou nego što to stvarno jesu. Pri?eš?ivanje na Vaskrs ve? ulazi u modu ?ak i medju potpuno neocrkovljenim ljudima, koji u toku Velikog Posta nisu ni postili. Kažu, posebna je blagodat pri?estiti se na taj dan. Da bi ?ovek bio duhovan, treba da ponesen krst hriš?anskog života tokom celog života, da živi po zapovestima, i poštuje crkveni Ustav. Ima mnogo uslova za spasenje duše, a neki misle: pri?estio sam se na Vaskrs i posvetio za celu godinu. Treba znati da se može pri?estiti ne samo na isceljenje duše i tela, ve? i na sud i osudu. http://manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/episkopi_o_prieivanju_mirjana_na_vaskrs/ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ja II Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 malo je tesko nauciti sve crkvene zakone,tipike,pravila i yiveti po njima... ja na kraju krajeva nez nam ni drzavne zakone,a do pre koju godinu nisam znao ni sta su to decija prava i slicno,pa sam ipak ziveo... kad sam ovo procitao,malo sam se strecnuo,zakoni mi nisu jaca strana... ne sto je tesko popamtiti ih,nego posle i pokusati sve slediti... a liturgija na tv ili ne,pa ako uzmemo ovaj primer,bio dobar ili ne valjda ce biti jasnije- (nisam citao sve prethodne poruke ima ih previse,procitao sam ovu zadnju...) bilo bi glupo ako bismo na nedeljni rucak(famozni za mnoge porodice) prisustvovali posredstvom kompjutera ili mobilnog (posto imaju onu kameru,pa ljudi mogu da se gledaju),kao utakmici preko tv ili video bima...sem ako nismo u americi ili zimbabveu,pa da fizicki nismo u mogucnosti da odemo do porodice(za one koji zive ovde u srbiji... crkve uglavnom nisu daleko,pa kao neki boziji dom,i mi dolazimo u crkvu kao jedno i jedna porodica, da bi uradili to sto treba da se uradi... a ni prenos nije los,zato sto na primer, ja verovatno jos nekoliko vekova necu biti u prilici da odem recimo u rusiju i da se upoznam sa njinim manastirima i nacinom bogosluzenja i slicno,a lepo je sve to videti,a drugo,moze neki covek koji nije isao u crkvu da vidi kako to izgleda,pa da se zainteresuje...ko zna... mene je recimo interesovalo kako izgleda dzamija... махматма ганди је рекао: свако се срце може истопити на ватри љубави,ако пак не успемо, то значи да ватра није била довољно јака! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 ja II рече: kad sam ovo procitao,malo sam se strecnuo,zakoni mi nisu jaca strana...ne sto je tesko popamtiti ih,nego posle i pokusati sve slediti...????? ??, ???????? ??? ?????, ? ?? ???? ???????? ? ????? ?? ?? ???????. ???????? ?? ??????? ???? ? ?????? ?? ???? ? ???????? ????? ??? ????.EPISKOPI O PRI?EŠ?IVANJU MIRJANA NA VASKRSTo što danas još postoje crkve u kojima ne pri?eš?uju na Vaskrs, su samo ostaci prošlosti. Moli?emo se da milostivi Gospod popravi tu situaciju. A pri?eš?ivanje na Svetlo Hristovo Vaskrsenje, i na Svetli Ponedeljak, je mogu?e i neophodno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 ???????? рече: ja II рече: kad sam ovo procitao,malo sam se strecnuo,zakoni mi nisu jaca strana...ne sto je tesko popamtiti ih,nego posle i pokusati sve slediti...????? ??, ???????? ??? ?????, ? ?? ???? ???????? ? ????? ?? ?? ???????. ???????? ?? ??????? ???? ? ?????? ?? ???? ? ???????? ????? ??? ????.EPISKOPI O PRI?EŠ?IVANJU MIRJANA NA VASKRSTo što danas još postoje crkve u kojima ne pri?eš?uju na Vaskrs, su samo ostaci prošlosti. Moli?emo se da milostivi Gospod popravi tu situaciju. A pri?eš?ivanje na Svetlo Hristovo Vaskrsenje, i na Svetli Ponedeljak, je mogu?e i neophodno.ne razumem, kakve veze ima link sa citiranim delom? Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 Штрецнуо се "ја II", тако каже, дакле мало се уплашио од текста изнад његовог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 malo je reci malo :P svetlana-verujem da se kaze "ligo" Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 w.a.mozart рече: svetlana-verujem da se kaze "ligo" ??????? ??? ???? ?? ?? ???? "ligo"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 ???????? рече: ???????? ?? "?? II", ???? ????, ????? ???? ?? ??????? ?? ?????? ????? ???????. heheh a poenta je bila u re?enici hehe poenta je bila u re?enici koja ej boldovana :P Treba znati da se može pri?estiti ne samo na isceljenje duše i tela, ve? i na sud i osudu. ja nemaš razloga da se štrecaš...što bi rekla Izida...fariseji, a naš narod...kad pop ho?e da bude ve?i Vladika od Vladike Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 ???????? рече: w.a.mozart рече: svetlana-verujem da se kaze "ligo" ??????? ??? ???? ?? ?? ???? "ligo"? verujem-jer mi tako rece profesorka grckog,a ja njoj verujem-u buduce molim te ,stavi smajlija,pomislice neko da si ozbiljna :cheesy3: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 by the way,jel znate sta je Gospod reko na tajnoj veceri??? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 w.a.mozart рече: ???????? рече: w.a.mozart рече: svetlana-verujem da se kaze "ligo" ??????? ??? ???? ?? ?? ???? "ligo"? verujem-jer mi tako rece profesorka grckog,a ja njoj verujem-u buduce molim te ,stavi smajlija,pomislice neko da si ozbiljna pa zare se dobra ve?ina našeg znanja ne zasniva na veri, mislim verovanju Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 w.a.mozart рече: by the way,jel znate sta je Gospod reko na tajnoj veceri??? ne ali sam sigurna ko zna W.A. veli?anstveni Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 laskas mi.....sto mi prija mogu ti reci: ovo su neobjavljeni podaci koje je vatikan cuvao do danas rekao je: kamo taj krem malo blize ovamo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 2, 2009 Пријави Подели Написано Јул 2, 2009 koji krem, odgovori Juda Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука