deda Написано Јун 8, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 8, 2009 Какве везе има сад ова црква са темом? п.с. Одакле си ти? (одговори ми на пп ако желиш) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош Написано Јун 8, 2009 Пријави Подели Написано Јун 8, 2009 ribar рече: Medjutim imamo ovih preostalih 90 posto koji ne idu na Liturgiju i kod kojih ce se bar u nekom procentu pojaviti interesovanje za dolazak u crkvu i prisustvu sluzbama koje se odvijaju u crkvi.?? ??? ?? ????????? ? ?????. ??, ?????? ???? ??????? ?????? ?? ???? ? "?????" ??? ?????. ????? ?? ??. ???, ???? ?????????? ?? ??? ? ??, ? ??? ? ?????? ?? ???????. ???? ??? ???? ???? ? ???? ????, ???? ??? ? ? ????. :o Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ???????? рече: ? ?????? ?? ????????? ??????? ?? ??-? ?????? ? ?????????? ???? ??? ??????. ? ????? ?? ? ?????? ????. ????? ?? ? ?????? ?? ?? ????? ??????, ???????? ???????, ??? ???? ?? ????. ? ??????? ??? ?? ?????? ?????? ? ????? ???? ??????. Verovatno ili sigurno je tako kako kazesh za Grcku.Sve puno,svi vernici i to je za svaku pohvalu.Ja sam iz Zajecara,za Srbiju grad osrednje velicine,ima crkvu koja je velicine moje dnevne sobe( ja inache zivim u Nemackoj i imam jako veliku dnevnu sobu),Zajecar ima ca 50.000 stanovnika,ta mala crkva je poluprazna nedeljom za vreme Bozje Sluzbe.Kad su praznici onda je prepuna, ali je to 5-6 puta godisnje.Stvarnost i realnost nije tako romantichna kako ljudi zele da je vide.Kitch ( crkveni) je na dnevnom redu i zato stvari treba nazivati pravim imenima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Rayela рече: Kitch ( crkveni) je na dnevnom redu i zato stvari treba nazivati pravim imenima.?? ??? ????????? ??????? ??? ??? ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 ????? рече: Rayela рече: Kitch ( crkveni) je na dnevnom redu i zato stvari treba nazivati pravim imenima.?? ??? ????????? ??????? ??? ??? ???????CNN ili BBC prenose nedeljom pre podne Bozju sluzbu (ovde bi trebao da stavim navodnike)z Kristalne Katedrale iz Kalifornije. Taj live prenos moze da se gleda na TV-u od Japanado Patagonije. To sa svim ima veze , samo ne sa crkvom,Svetim Pismom, svestenicikoji drze te mise najbogatiji su ludi na svetu i jako poznate medijske zvezde. Tu sepeva,igra,svira,pada u trans,bolesni ozdrave.slepi progledaju itd. Ali to je Jamerika,tamo je sve moguce. U Evropi ,konkretno Nemackoj,prenosa Bozjih Sluzbi ima samokada su neki vazni verski praznici. Ne svake nedelje.Mislila sam na taj americki kitch. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Јун 9, 2009 Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Moja baka ima 89 godina, zivi u selu u kojem ne postoji crkva, najbliza je udaljena par kilometara. Pri tom je skoro nepokretna... A ljubi Gospoda, jako.. I pati sto ne moze da ide na liturgije, bas pati. Praznik joj je kada dodje paroh da osvesta vodicu za slavu. A sigurna sam da ih je mnogo kao sto su moja baka. I njima bi to mnogo znacilo. Zivim u gradu gde se nikada nije sluzila Ponocna Liturgija, ni za Bozic, ni za Vaskrs. Znate li koliko meni znaci kada mogu te praznike docekati na Liturgiji pa makar i uz tv? Pravo svecano raspolozenje.... Smatram da prenosenje Liturgije preko tv ekrana nema nikakve veze sa nevernima, vec samo sa vernicima. Ko zna cemu ona sluzi, i sta ona znaci, ucestvovace u sabornosti, duhom i srcem. A zar to nije i odlika sabornosti, zajednicka molitva? Znaci li to da BAS SVI oni koji redovno idu na Liturgije, potpuno, svojim osecajima daju pravu sabornost? Opet ovde mogu postaviti pitanje sta je bitnije forma ili sadrzaj..... Srdacan pozdrav svima!!! Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јун 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2009 Pieta, напокон да прокоментарише неко са конкретним живим искуством, тј. твоје баке. Остало су теорије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 Пренос св.Литургије може бити одлична прилика за мисионарење уз адекватан и професионалан приступ ! Гледаоцу треба `заголицати пажњу`, убедити га да је св Литургија не само једна `обична служба` у храму већ сам смисао живота, наравно на теолошки мудар, а опет прагматичан начин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош Написано Јун 10, 2009 Пријави Подели Написано Јун 10, 2009 Pieta рече: Znaci li to da BAS SVI oni koji redovno idu na Liturgije, potpuno, svojim osecajima daju pravu sabornost? Opet ovde mogu postaviti pitanje sta je bitnije forma ili sadrzaj..... O??? ?? ?????? ??????????? ?? ????? ???????????. (??? ??? ??? ????? ???? ?? ??????? ?? ?? ???? ???????? ???? ??? ?? ?????? "???"). ????, ????? ????? ??????? ??????? ??? ??? ??? ????? ?? ??????, ??? ??????? ????????? ???? ?? ????????? ??????? ?? ????? ???????????? ??????? (???????????, ?????????????...), ???? ?????. ?????? ???? ??? ?? ????? ??????????? ????????? ???? ??????????, ??????. ? ??????? ?????? ????? ??????? ?? ??? ????? ?? ???? ?? ????????? ?? "?????????" ????????? ?????? ?? ???? ?????? ??? ???????????. ??? ?? ?????? ??? ??????? ??? ????????? ????? ????????? ??? ?? ????????????? (??? ?? ??????). ??? ???? ?? ???? ????? ?? ????????? ????????????? (??? ?? ?????? ??????)? ?? ?? ????? ????????? ???? "???????", ?? ?? ???? ?????? ???? ?????????, ? ???? ??????? ???? ? ??? ??????? ????? ??????? ????????? ?? ?????? ?? ????? "?????" ? ???????????, ??? ??? ?? ????????, ?????? ?? ????? ???????. ???? ?????????, ???? ?? ??????, ? "?????????", ??? ? ???????? ?? ?? ?? ?????? ????? ??????? ????? ??? ???? ???????? (???????, ??????????, ??????, ?????), ?? ? ???? ??????? ??????? ? ?????? ????? ????? ???? ???,?? ????? ? ??? ???? ?????????????. ?????, ??? ???? ?????????? ???? ????, ??????????, ?? ??????? ?????? ???? ?? ???????? ???? ???????. ??????? ????? ?? ?? ??????? ?????? ???????????, ?? ??????? ????????? ????????? ? ????? ????????, ? ????? ???? ?? ????. ???, ?????????? ?? ?? ?????? ????????? ?????? ????? "????? ??????", ? ?? ?? ? ????? ?????????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 ????? рече: Pieta рече: Znaci li to da BAS SVI oni koji redovno idu na Liturgije, potpuno, svojim osecajima daju pravu sabornost? Opet ovde mogu postaviti pitanje sta je bitnije forma ili sadrzaj..... O??? ?? ?????? ??????????? ?? ????? ???????????. (??? ??? ??? ????? ???? ?? ??????? ?? ?? ???? ???????? ???? ??? ?? ?????? "???"). ????, ????? ????? ??????? ??????? ??? ??? ??? ????? ?? ??????, ??? ??????? ????????? ???? ?? ????????? ??????? ?? ????? ???????????? ??????? (???????????, ?????????????...), ???? ?????. ?????? ???? ??? ?? ????? ??????????? ????????? ???? ??????????, ??????. ? ??????? ?????? ????? ??????? ?? ??? ????? ?? ???? ?? ????????? ?? "?????????" ????????? ?????? ?? ???? ?????? ??? ???????????. ??? ?? ?????? ??? ??????? ??? ????????? ????? ????????? ??? ?? ????????????? (??? ?? ??????). ??? ???? ?? ???? ????? ?? ????????? ????????????? (??? ?? ?????? ??????)? ?? ?? ????? ????????? ???? "???????", ?? ?? ???? ?????? ???? ?????????, ? ???? ??????? ???? ? ??? ??????? ????? ??????? ????????? ?? ?????? ?? ????? "?????" ? ???????????, ??? ??? ?? ????????, ?????? ?? ????? ???????. ???? ?????????, ???? ?? ??????, ? ?????????, ??? ? ???????? ?? ?? ?? ?????? ????? ??????? ????? ??? ???? ???????? (???????, ??????????, ??????, ?????), ?? ? ???? ??????? ??????? ? ?????? ????? ????? ???? ???,?? ????? ? ??? ???? ?????????????. ???? ???? ???? ?? ????????? "???????????" ?? ?? ?????? ? ?????, ???????? ????? ? ?????? ? ??????? ????? (? ???? ???? ???? ? ?? ????), ?? ???? ????? ?????? ???????? ??????? ? ????????? ? ??????????? ?????????? ??? ?????. ?? ?? ????? ?????????? ? ????? ?????. ? ?? ?? ??????? ?? ????... ?????, ??????????, ?? ??????? ?????? ???? ?? ???????? ???? ???????. ??????? ????? ?? ?? ??????? ?????? ???????????, ?? ??????? ????????? ????????? ? ????? ????????, ? ????? ???? ?? ????. ???, ?????????? ?? ?? ?????? ????????? ?????? ????? "????? ??????", ? ?? ?? ? ????? ?????????! Brate Milose ti stalno nesto vracas na temu,a prvo napises nesto sto blago receno vredja verska osecanja pojedinaca i posle kao nema veze ides na temu.Otkud tebi da ti ljudi koji kako kazes padaju u trans i zabijaju se po coskovima imaju pogresan stav u odnosu na Liturgiju ili mozda ne osecaju blagodat za koju izgleda ti specijalno znas kakva je i kako treba da joj se pridje.Da li ti ljudi zato sto se tako ponasaju vredjaju tebe ili druge ljude u crkvi ili su oni koji smerno i skruseno stoje i nemaju pojma o cemu se radi i krste se kad se svi krste bolji od ovih drugih koji kako kazes padaju u,,trans'' Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 ribar рече: Brate Milose ti stalno nesto vracas na temu,a prvo napises nesto sto blago receno vredja verska osecanja pojedinaca i posle kao nema veze ides na temu.Otkud tebi da ti ljudi koji kako kazes padaju u trans i zabijaju se po coskovima imaju pogresan stav u odnosu na Liturgiju ili mozda ne osecaju blagodat za koju izgleda ti specijalno znas kakva je i kako treba da joj se pridje.Da li ti ljudi zato sto se tako ponasaju vredjaju tebe ili druge ljude u crkvi ili su oni koji smerno i skruseno stoje i nemaju pojma o cemu se radi i krste se kad se svi krste bolji od ovih drugih koji kako kazes padaju u,,trans''????? ???? ?????? ?? ???? ???? ??????, ???? ?????? ?? ?????????? ???? ?? ??? ?? ????? ?? ?????? ?? ?????????? ????. ???? ??? ????? ???? ????, ? ?? ?? ?? ?? ?? ?????? ?? ??? ? ?????? ????????? ?????????. ? ?????? ???? ?? ?? ???? ?????. ????? ?? ?????? ?????? ??? ???? ????? ????. ????? ?? ???? ???????: "?? ?? ???? ??? ??? ?? ? ?????? ???? ???? ???????? ???? ?? ? ?????"(1.??? 2, 11).?.?. ?? ??????? ??????-????????? ???????????, ?????? ??? ?????????? ????? ????????! :o????? ????? ?? ??????? ?????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Meni licno ne smetas kao sto mi ne smeta ni jedna moja sestra ili brat u Hristu, ali ako tako ucis moje ili bilo cije dete posto se predstavljas kao veroucitelj sto i jesi i ja verujem u to, onda to nije nimalo dobro. Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 ribar рече: Meni licno ne smetas kao sto mi ne smeta ni jedna moja sestra ili brat u Hristu, ali ako tako ucis moje ili bilo cije dete posto se predstavljas kao veroucitelj sto i jesi i ja verujem u to, onda to nije nimalo dobro.? ??? ?? ???? ????????,??. ???? ?? ?? ??????? ???? ?? ?? ???? ????? ???? ??? ????????? ????, ?? ?? ???? ??????.??????, ?? ??????????? ?? ??? ??????????, ?? ????? ??????????.???????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ribar Написано Јун 11, 2009 Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Doslednost iznad svega Црква / Литургика / Одг: Пренос Литургије на Тв... да или не? Цитат: Милош Људи који дођу на Литургију "расположени" да се забију у ћошак, колутају очима и падају у некакав транс (а знам неке који и то раде), по мени имају сасвим погрешно поимање и Литургије и литургијске побожности као такве. То је лажни мистицизам и ништа друго. И да се вратимо на тему... Црква / Црква и друштво / Одг: Kažnjava li Bog? Цитат: Милош Да, да, можда сам био малко непрецизан. Заправо сам имао на уму управо ово што си и сам нагласио: дакле да је однос свакога од нас уникатан, јединствен, управо из тог разлога што смо јединствене и непоновљиве личности, као што је уосталом и сам Бог - Личност par excellence. Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји. Патријарх Павле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јун 11, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јун 11, 2009 Милош је хтео да нагласи правилно поимање Литургије што је врло битно, а вероучитељ је свакако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука