Баба Написано Април 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Моје питање је ако нисте разумели да појасним било теоретско, дакле шббкбб. Шта би било кад би било. Нисам сад питао као на почетку да ли је куран неуништив, него шта би било да буде уништен, ето рецимо да Бог то ипак дозволи из не знам којих разлога, не знам да ли сте способни да ово претпоставите или имате некаква религиозна ограничења па можда не можете. Дакле да претпоставимо да се то ипак деси , на којим основма би се поново утврдио Ислам? Ako bi Bog to dozvolio onda bi on bio lazac jer je rekao da ce da bdije nad Kuranom.To ne ide ni iz bilo kojeg razloga.Bog govori samo istinu Добро, схватио сам , ви нисте у стању да претпоставите тако нешто, вероватно не знате шта то значи машта, но како год. Очигледно је да је темељ ваше вере књига куран, а заправо сам то хтео да сазнам, дакле када ви не бисте имали куран Ислам не би могао да постоји. Значи да сву своју религиозност заснивате на једној књизи за коју верујете да ју је Бог дао Мухамеду кога сматрате за пророка . Да ли осим ове књиге коју толико поштујете имате и нешто друго што је значајно а без чега се не може у вашој вери? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saladin Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Jeste neuništiva. Čak i da se fizički uništi stotine miliona primjeraka,(šanse su 1:100000000), ostat će u glavama miliona hafiza (ako se ne varam oko 10 miliona ih je poznato oficijelno), još ako tome dodamo one koji nisu javno nastupali..., i naravno buduće generacije. Међутим ако се деси некакава катаклизма, а могуће је зашто не би могло бити , јел. Па буде уништена комплетна садашња цивилизација и једва преживи рецимо неких 10 000 људи и то углавном са америчког континента , дакле тамо далеко негде од нас , од истока , од извора свих традиционалних религија... И рецимо да остане на свету да постоји неких рецимо 30-40 муслимана , неких црнаца из америке , недавно крштених у ислам који још нису добро научени исламској вери, заправо почетника у вери , без да међу њима буде неки образовани теолог или хафиз . А све материјалне вредности буду уништене , између осталог и књиге па и куран. Да ли , и на који начин би и даље постојао Ислам ? Ovo jeste u rangu final fantasya, al` da probamo odgovoriti.., na pitanje da li bi islam i dalje postojao, od tih 30-40 ljudi, da, bi.., pa 20 godina su muslimani bili bez kompletnog kur`ana, pa su postojali, čak i ti crnci koji su tek ušli u islam, sigurno nisu totalne neznalice, zato što neće ući naslijepo, nego će prije toga steći određeno znanje, što je logično, a poslije tog armagedona u svojim mogućnostima i kapacitetima praktikovati vjeru. Sad malo realnije, ako bi se to desilo, mislim da bi religija iščezla samo tako.., šta ako od tih 10 000 ljudi, niti je ko čuo za Isusa, niti za Arabiju, tad bi vjerovatno vladao ateizam, i borba za opstanak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Моје питање је ако нисте разумели да појасним било теоретско, дакле шббкбб. Шта би било кад би било. Нисам сад питао као на почетку да ли је куран неуништив, него шта би било да буде уништен, ето рецимо да Бог то ипак дозволи из не знам којих разлога, не знам да ли сте способни да ово претпоставите или имате некаква религиозна ограничења па можда не можете. Дакле да претпоставимо да се то ипак деси , на којим основма би се поново утврдио Ислам? Ako bi Bog to dozvolio onda bi on bio lazac jer je rekao da ce da bdije nad Kuranom.To ne ide ni iz bilo kojeg razloga.Bog govori samo istinu Добро, схватио сам , ви нисте у стању да претпоставите тако нешто, вероватно не знате шта то значи машта, но како год. Очигледно је да је темељ ваше вере књига куран, а заправо сам то хтео да сазнам, дакле када ви не бисте имали куран Ислам не би могао да постоји. Значи да сву своју религиозност заснивате на једној књизи за коју верујете да ју је Бог дао Мухамеду кога сматрате за пророка . Да ли осим ове књиге коју толико поштујете имате и нешто друго што је значајно а без чега се не може у вашој вери? Kuran i Hadisi su nase Ucenje A kod vas znaci Biblija nije bitna? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука