Jump to content

Да ли је куран књига неуништива?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Samo vi nastavite sa komentarima!Zanimljivi komentari!Braća kršćani ovoj temi bi trebali dti velik doprinos!

Да ли би Бог дозволио да куран књига буде уништена једном за свагда тако да је више никада и нигде не буде у свету?

Да поновим... 0311_womens

Sorry ne stigoh odgovorit ali ne razumiojem pitanje

ipak jedan Ajet na to:

Kuran 15:9

9. Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!

Подели на овим сајтовима

Дакле ако ће Они над њим бдити , значи да ће га Они чувати да не пропадне.

Дакле књига куран је неуништива.

Мислим то налажу прости закони логике.

Јел?

Подели на овим сајтовима

Jeste neuništiva. Čak i da se fizički uništi stotine miliona primjeraka,(šanse su 1:100000000), ostat će u glavama miliona hafiza (ako se ne varam oko 10 miliona ih je poznato oficijelno), još ako tome dodamo one koji nisu javno nastupali..., i naravno buduće generacije.

Међутим ако се деси некакава катаклизма, а могуће је зашто не би могло бити , јел.

Па буде уништена комплетна садашња цивилизација и једва преживи рецимо неких 10 000 људи и то углавном са америчког континента , дакле тамо далеко негде од нас , од истока , од извора свих традиционалних религија...

И рецимо да остане на свету да постоји неких рецимо 30-40 муслимана , неких црнаца из америке , недавно крштених у ислам који још нису добро научени исламској вери, заправо почетника у вери , без да међу њима буде неки образовани теолог или хафиз .

А све материјалне вредности буду уништене , између осталог и књиге па и куран.

Да ли , и на који начин би и даље постојао Ислам ?

Подели на овим сајтовима

Jeste neuništiva. Čak i da se fizički uništi stotine miliona primjeraka,(šanse su 1:100000000), ostat će u glavama miliona hafiza (ako se ne varam oko 10 miliona ih je poznato oficijelno), još ako tome dodamo one koji nisu javno nastupali..., i naravno buduće generacije.

Tacno tako brate 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Међутим ако се деси некакава катаклизма, а могуће је зашто не би могло бити , јел.

Па буде уништена комплетна садашња цивилизација и једва преживи рецимо неких 10 000 људи и то углавном са америчког континента , дакле тамо далеко негде од нас , од истока , од извора свих традиционалних религија...

И рецимо да остане на свету да постоји неких рецимо 30-40 муслимана , неких црнаца из америке , недавно крштених у ислам који још нису добро научени исламској вери, заправо почетника у вери , без да међу њима буде неки образовани теолог или хафиз .

А све материјалне врдности буду уништене , између осталог и књиге.

Да ли , и на који начин би и даље постјао Ислам ?

Allah swt je svemocan i kad On kaze nesto to je Susta Istina jel tako?e pa da nema nijednog muslimana i nijednog Kurana nakon kataklizme Allah swt je taj koji ce Kuran ponovo pokazati ljudima jer nam je to oecao-a Bog kada nesto obeca ondaje to tako ili?

Kuran 15:9

9. Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!

Подели на овим сајтовима

Моје питање је ако нисте разумели да појасним било теоретско, дакле шббкбб.

Шта би било кад би било.

Нисам сад питао као на почетку да ли је куран неуништив, него шта би било да буде уништен, ето рецимо да Бог то ипак дозволи из не знам којих разлога, не знам да ли сте способни да ово претпоставите или имате некаква религиозна ограничења па можда не можете.

Дакле да претпоставимо да се то ипак деси , на којим основма би се поново утврдио Ислам?

Подели на овим сајтовима

А како је могуће да је Куран тек објављен у седмом вијеку?Зашто се није објављивао прије?

Pa jeste :)

Kuran 3

3. On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat i Indžil objavio je

4. još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine. One koji u Allahove riječi ne vjeruju čeka teška patnja; - a Allaha je silan i stog.

Подели на овим сајтовима

Моје питање је ако нисте разумели да појасним било теоретско, дакле шббкбб.

Шта би било кад би било.

Нисам сад питао као на почетку да ли је куран неуништив, него шта би било да буде уништен, ето рецимо да Бог то ипак дозволи из не знам којих разлога, не знам да ли сте способни да ово претпоставите или имате некаква религиозна ограничења па можда не можете.

Дакле да претпоставимо да се то ипак деси , на којим основма би се поново утврдио Ислам?

Ako bi Bog to dozvolio onda bi on bio lazac jer je rekao da ce da bdije nad Kuranom.To ne ide ni iz bilo kojeg razloga.Bog govori samo istinu
Подели на овим сајтовима

А како је могуће да је Куран тек објављен у седмом вијеку?Зашто се није објављивао прије?

Pa jeste :)

Kuran 3

3. On tebi objavljuje Knjigu, pravu istinu, koja prethodne potvrđuje, a Tevrat i Indžil objavio je

4. još prije, kao putokaz ljudima, a objavio je i ostale koje rastavljaju istinu od neistine. One koji u Allahove riječi ne vjeruju čeka teška patnja; - a Allaha je silan i stog.

А гдје је објављивана?

Подели на овим сајтовима

Pa jeste :drugarstvo:

Kuran 3

А гдје је објављивана?

Kako mislis?
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...