Гости Guest Написано Август 11, 2016 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2016 businessinsider.com | 11. 08. 2016 - 13:50h Sakrivena duboko u Zgradi 88 u Majkrosoftovom kampusu, leži zvanično najtiša soba na svetu. I, zaista, prošle godine, ova prostorija je uspela da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. View image on Twitter Follow GuinnessWorldRecords ✔@GWR Now verified as the quietest place on Earth - step inside@Microsoft's anechoic chamber http://bit.ly/GWR-Shhhh 11:48 AM - 3 Oct 2015 1616 Retweets 2020 likes Reporter "Business Insidera" je imao priliku da bude u sobi pet minuta sa Majkrosoftovim inženjerom i kako navodi samo što nije izgubio pamet. Majkrosoft je izgradio ovu tihu sobu, tzv. "sobu bez eha", kako bi uspeli da pomognu onima koja se bavi pravljenjem zvučnika za tablete i pametne telefone do onih koji se bave poboljšanjem Skajp poziva, bez ikakve buke iz spoljnog sveta. View image on Twitter Follow informasi Lengkap @infoLengkap Ruangan Anechoic Chamber buatan Microsoft merupakan ruangan paling sunyi di dunia, yg bs merekam suara hingga -20dB. 3:24 PM - 7 Jul 2016 4646 Retweets 3636 likes Međutim, komapanija nije želela tihu sobu, oni su zahtevali najtišu, i u tome su uspeli. Kada su se vrata komore zapečatila, novinar kaže da je odmah primetio razliku. Svi zvuci okolo su nestali, a normalno pričanje je zvučalo kao šaputanje, zvuk je veoma teško putuvao, jer ne postoji mogućnost odbijanja o zidove. View image on Twitter Follow Lance Edelman @Lance_Edelman Look inside #Microsoft ’s anechoic chamber, officially the quietest place on Earth - http://buff.ly/1LfYWw7 #tech 4:50 PM - 14 Oct 2015 Retweets likes Majkrosoftov inženjer, Gopal, je zatim zahtevao totalnu tišinu od reportera, koji se našao u čudu čim je zakoračio u ovu prostoriju. - Bilo je gotovo opsesivno mirno i tiho, a neko čudno zujanje je preplavilo moje uši. Za samo 20 sekundi, osetio sam kako mi je glava kao neka izolovana pećina, osećao sam se dezorjentisano i nisam mogao da izdržim - kaže Mark Veinberger, reporter "Business Insidera". Kad je Gopal krenuo opet da govori, Mark ističe da je i dalje osećao dezorjentisanost. Inženjer je objasnio kako je totalna tišina blagodet kada pokušavate da testirate suptilne zvuke nekih uređaja. - Sve što mogu da kažem je da je 20 sekundi bilo i previše, tren više i mislim da bih poludeo - kaže Mark. BLIC.rs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sandrabg Написано Август 11, 2016 Пријави Подели Написано Август 11, 2016 to je vestacka tisina. normalno da je tu neprijatno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука