Jump to content

Нова пројава Божије благодати... чудо у Леск&

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 43
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

А што се тиче служења две Литургије у једном дану, оне не смеју бити на истој Трпези. Зато, код мене на Врачару, у поноћ је у великом Храму а ујутро у девет у малом.

postoji li teološki razlog- ili kakav drugi -za to....

Нисам се нешто удубљивао у то питање, али је тако.

Може да се служи у истом храму, само се постави поред часне трпезе мала трпеза импровизована- то може бити неки столић и ето.

Битно је да се има други антимис, на истом антимису се не може служити дваред.

Руси имају такве храмове у којима има две или више часне трпезе , па чак и олтара , тако да они у том једном храму могу да служе и више литургија дневно, а то и чине.

Један поп, један антимис , једна евхаристија, ето .

И код  нас  одавно  служе  поноћну Литургију,

Руси имају такве храмове у којима има две или више часне трпезе , па чак и олтара , тако да они у том једном храму могу да служе и више литургија дневно, а то и чине.

Изнад свега наравно волим Србију,али када ме питају зашто волим Русију... 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Hristos vaskrse

Ijaoooo, sto su prakciiiii!!!............. Постављена слика

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

А што се тиче служења две Литургије у једном дану, оне не смеју бити на истој Трпези. Зато, код мене на Врачару, у поноћ је у великом Храму а ујутро у девет у малом.

јел може човек/верник/монах/свештеник/владика да се причести двапут у једном дану?

чисто хипотетичко питање, радознао сам ...

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Гости

јел може човек/верник/монах/свештеник/владика да се причести двапут у једном дану?

чисто хипотетичко питање, радознао сам ...

Не смије ни под тачком разно.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Правила за свештенике ОЦА (Православне Цркве Америке) кажу следеће:

A priest is not permitted to celebrate the Divine Liturgy twice in the same day,

nor may he permit the celebration of two Divine Liturgies on the same Holy Table

or antimension in the course of one day in any temple.

Покушаћу да нађем још примјера, али код Православних нећеш наћи могућност

да се неко причести/служи два пута у истом дану, поготово на истом олтару или антимнису,

то је пракса једино код римокатолика и протестаната.

Подели на овим сајтовима

hvala puno..... ima na nekoliko sajtova...1 od njih je

http://aggreen.net/guidelines/guide03.html

nikad mi nije palo na pamet da tražim ovako nešto na  netu...verovatno na srpskom i nema  dada 4chsmu1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja sam otvarao posebnu temu o tome, ali i ovde da kažem:

Vladika Vasilije zvorničko-tuzlanski na Božić i Vasrks u pola pet ujutro služi u Bijeljini, a onda u devet ujutro u Tuzli. Oba puta se služi puna liturgija (dakle nije izobraziteljna, ima kanon evharistije), oba puta služi on. Ja nekoliko godina uzastopno bio prisutan na obe liturgije. E sad, tad nisam znao da to ne može, a danas ne znam kako to radi. To nije nikakva tajna, čak je i u jednom broju Pravoslavlja u članku o proslavi Božića u eparhijama pisalo baš tako.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...