Тања1 Написано Јул 31, 2016 Пријави Подели Написано Јул 31, 2016 Не могу да дочекам да не поделим са вама жељу да се бавим еко туризмом и органском производњом, агротуризмом (сеоски туризам), касније кад ми то буде одговарало и ја мало остарала. Свесна сам да постоје већи успешни реализовани пројекти у региону и шире, али како да се задржи фокус на лични пројекат и за који се одлучити - одабрати. Агротуризам је релативно нов појам који обухвата смештај у местима где се производи храна једне или друге врсте. То може бити виноград, маслињак или сеоска газдинства/фарме, место познато по укусним јелима/кухиње и вина, и где се може прићи сасвим близу производној локацији и методама. Деца ће мислити да је забавно да се доживи права фарма са животињама, могу да искусе како је млеко и сир или маслине и пресовано уље. Кључне речи за писање на теми : Spoiler ефикасни начин постизања одређеног циља, методологија да се успе, препоручује се као модел, саборно искуство, реализоване идеје, активности или пројекти, делотворна заштита, имплементација, одржив економски развој, власти, институције, одржив развој пољопривреде и туризма, координација, управљање отпадом, итд. има још речи које нисам забележила...сукнени прслуци, чакшири, парадајз, качамак, скоруп... Пронашла теме на форуму: Српска етно села Шта је то ,,урбана екологија" Органска храна Заиста има мало тема о природи и екологији на форуму. И једна уводна слика: Wikipedia Радујем се одговорима. Страле, Лидија Миленковић and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2016 Нека ми опросте чланови који су писали на теми што сам замолила администрацију да обрише поруке, зато што нису писали на тему. Ако сматрате да имате овде нешто да кажете на тему, ако не, нек стоји, тако да ово може бити тема од мене на ову тему. Хвала. Еко - туризам ǀ Агротуризам ǀ Органска производња Туризам нормално није оно што има највиши повољан утицај на природу или очување културе. Нова врста туризма – такозвани еко-туризам – покренут је у последњих неколико година. То је идеално гледано туризам који функционише на условима природе и локалног становништва, али овај нови облик туризма није без својих проблема. Екотуризам је познат у многим верзијама и многе од њих имају врло мало везе са идејама за очување природе и културе. Постоје комерцијалне компаније које организују екотуризам. Мислим да је интересантније ако иза еко-туризам пројекта стоји локално становништво, и они оснују туристичку агенцију и контролу на пример о томе колоко туриста ће ући у зону и како их водити около. То је за многе младе људе велико поштовање старе традиције, јер виде да их туристи гледају, када на пример, требају да улове вечеру са луком и стрелом, међутим постоје и негативни аспекти. У такту са протоком туриста, постоји утицај на људе и културу и традицију које туристи долазе да доживе, оне се мењају. Како ја то видим, алтернатива је потпуно уништење њихових заједница. Стога ја пожељан рад на еко-туризму, чији пројекат неће уништити њихове заједнице, већ их сачувати. Концепт екотуризам је пронађен 1983. године од стране једног успешног мексичког архитекте који је данас генерални директор Међународни Екотуризам Консултације, Hector Ceballos-Lascurian. Lascurian описује једног екотуристу који путује одрживо и путује својој дестинацији одмора, са основним циљем да доживи локалну флору, фауну и локалну аутохотну културу. Еко-туристи желе да загаде и утичу на локални екосистем што је мање могуће. Као еко-туриста се тежи да се подржи локална економија и локална одрживост. Данас је екотуризам нише индистрије туризма, и најбрже расте. Постоји низ организација за еко-туристе и више сертификата за ложе, дестинације и туристичке активности, које их признају као еко-пријатељске. Једно етичко путовање указује на то да, док путник доживљава природне лепоте и културне аспекте доприноси очувању локалне стредине и друштвеном развоју дестинације. "Ова врста путовања тако комбинује екотуризам са ширим еколошким и социјалним аспектима. Услови за етичка путовања могу да се користе као финансијске шаргарепе да подрже и награде земље које следе високе етичке стандарде и доследне су високој туристичкој политици. Такође постоје услови за туристичке провајдере који могу да усвоје неколико површних еко принципа и награде себе златном медаљом." Ако земља треба да се именује за кандидата са високом етиком за туризам, мора постојати видљива посвећеност за животну средину и локално становништво. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука