Jump to content

cuda vezana za knjigu postanja

kordun

Препоручена порука

Ovdje cu da iznesem neka moja zapazanja  koja sam ranije pominjao na forumu, tako da evolucionisti udrite po postenoj sirotinji :)

1- Dva vidjela velika:

Потом рече Бог: нека буду видјела на своду небеском, да дијеле дан и ноћ, да буду знаци временима и данима и годинама;
И нека свијетле на своду небеском, да обасјавају земљу. И би тако.

И створи Бог два видјела велика: видјело веће да управља даном, и видјело мање да управља ноћу, и звијезде.
И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу.
И да управљају даном и ноћу, и да дијеле свјетлост од таме. И видје Бог да је добро.
И би вече и би јутро, дан четврти.

prvo knjiga postanja tvrdi da je Bog stvorio sunce i mjesec, ne govori o tome da je bog stvorio nebesa,citav svemir, vec se konkretno bavi sa ova dva nama najpoznatija nebeska tijela, a onda nakon toga se tek pominju zvijezde koje predstavljaju ostatak svemirskih objekata, za ondasnje ljude bi bilo suludo govoriti preciznije o strukturi svemira.

ja nemam pojma sta je bilo, da li je ovo samo metafora koja se odnosi na citav tzv. BIG BANG, meni bas ne lici na to, i ima nesto jako cudno sto sam primjetio kada sam razmisljao o ovome, ako pogledamo na donjoj slici gdje sam napravio realne proporcije sunca, mjeseca i zemlje, moramo priznati da postoji jedno veliko cudo koje niko ne moze negirati a sanse za njega su jako, jako male gledajuci matematicki.

RXx0kii.png

Na ovoj slici su kako sam rekao realne proporcije sunca, mjeseca i zemlje, sunce je toliko ogromno, da sam rejon zemlje i mjeseca morao uvecati  i prikazati u tom gore kvadratu, kako bi se mjesec uopste vidio, svi mi znamo za ovo, ali ima jedna jako cudna stvar, gledajuci sa zemlje u nebo, opticka velicina sunca i mjeseca je potpuno identicna, disk sunca je jednako velik kao disk mjeseca, matematicki gledano, sanse za ovako nesto su jako, jako male, gotovo nikakve, sunce je moglo biti neke druge velicine, mjesec takodjer, a rastojanje zemlje i mjeseca je moglo biti takodjer drugacije, isto kao i rastojanje sunca od zemlje, vidimo da ovo odredjuju 4 parametra i po matematici vjerovatnoce sanse za ovo su gotovo nikakve, od tud ona rijec I vidje Bog da je dobro iz knjige postanja ima punu tezinu.

kQIXotM.png      56e01f237f97b4.71970490_pomracenje-sunca

Подели на овим сајтовима

znaci cetiri varijable su morale da se poklope izmedju sebe na taj nacin da sa zemlje imamo takav luksuz da dva eneromno razlicita tijela imaju prividno istu velicinu, da ne pricam kako li je tek eventualna slucajnost u svemiru razmisljala o ljepoti plave boje ozona i fantasticnom izgledu naseg planeta.

js nesto nisam sklon da progutam takve vrste slucajnosti.

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, kordun рече

1- Dva vidjela velika:

Потом рече Бог: нека буду видјелана своду небеском, да дијеле дан и ноћ, да буду знаци временима и данима и годинама;
И нека свијетле на своду небеском, да обасјавају земљу. И би тако.

И створи Бог два видјела велика: видјело веће да управља даном, и видјело мање да управља ноћу, и звијезде.
И постави их Бог на своду небеском да обасјавају земљу.
И да управљају даном и ноћу, и да дијеле свјетлост од таме. И видје Бог да је добро.
И би вече и би јутро, дан четврти.

(Текст) Хоће рећи: Ти "богови" којима се ви (Вавилоњани) клањате, то су светла које је створио Јахве, а не божанства; то су (обичне) светиљке, видјела.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Џуманџи рече

(Текст) Хоће рећи: Ти "богови" којима се ви (Вавилоњани) клањате, то су светла које је створио Јахве, а не божанства; то су (обичне) светиљке, видјела.

nema veze, moguce i da je to,mada je to slobodna ljudska interpretacija,  ali koje su sanse da se ovo potrefi fizicki ovako kako jeste? gotovo nikakve.

pogotovo ako bi ja sada krenuo da namjestam konstante u svemiru , posto one nastaju slucajno prilikom big banga, onda su ove sanse jos bezbroj puta manje, beskonacno manje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kordun рече

nema veze, moguce i da je to,mada je to slobodna ljudska interpretacija,  ali koje su sanse da se ovo potrefi fizicki ovako kako jeste? gotovo nikakve.

Месец "има" мене па изгледа мање, крње :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...