Јаков. Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Чини ми се да је већина наших верника који су теолошки образовани, склонија Руској Цркви и у њој види највећег савезника наше Цркве. Они који нису толико образовани, су више за неку домаћу варијанту православља, оличену у прослављању Крсног имена и мудрости нашег Св.Оца Николаја Велимировића. Грчка Црква као да је што се тиче нашег сестринства у некој полуилегали. Заиста се мало зна о њој, у односу на Руску Цркву, што ми је прилично чудно јер смо ми Срби, деца грчког (византијског) православља. И наши највиши црквени великодостојници су углавном ђаци Грчког теолошког факултета. Најзначајнији и најбројнији су грчки (византијски) светитељи у календару. Чему онда толико анимозитета према јужној браћи? Да ли због њиховог новокалендарства? Да ли због гласовитог еп.Зизјуласа. Глупост је вечита. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Који су наши епископи или друге виђеније црквене српске главе (ако их има) завршили теолошке школе (факултете) код браће Руса? Наравно мислим на наше савременике. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Чини ми се да је већина наших верника који су теолошки образовани, склонија Руској Цркви и у њој види највећег савезника наше Цркве. Они који нису толико образовани, су више за неку домаћу варијанту православља, оличену у прослављању Крсног имена и мудрости нашег Св.Оца Николаја Велимировића. Грчка Црква као да је што се тиче нашег сестринства у некој полуилегали. Заиста се мало зна о њој, у односу на Руску Цркву, што ми је прилично чудно јер смо ми Срби, деца грчког (византијског) православља. И наши највиши црквени великодостојници су углавном ђаци Грчког теолошког факултета. Најзначајнији и најбројнији су грчки (византијски) светитељи у календару. Чему онда толико анимозитета према јужној браћи? Да ли због њиховог новокалендарства? Да ли због гласовитог еп.Зизјуласа. Глупост је вечита. Да ли због њиховог деценијског инсистирања на визама, па и када нам је било најреже? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Kakve to veze ima sa Grčkom crkvom. Zaboravljaš Grčku preko koje su usvajana i deca iz ratom zahvaćenih prostora Balkana. Preko koje su dobijane velike donacije (za badava). Na Grčku koja nije uzela učešća u NATO agresiji 1999 i ako je bila članica te alijanse.... Viza, viza pa neka je, šta to viza može meni, šta to može šta mi sme. Nek mi nosić porumeni, eto to je, to je sve. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука