Иван ♪♫ Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Preporučujem Vašoj pažnji veoma interesantno i zabavno delo: Idi vidi dedu - Aleksandar Sedlar postaviću cicate kad budem imao vremena, a možete i Vi Poslušajte! Fenomenalno je! Лапис Лазули, 3006, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Феноменално! Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Idi vidi dedu! Idi vidi dedu, sutra će možda biti kasno, prek'sutra će umre. Idi vidi dedu, biće ti žao kada ode, kada se pretvori u prašinu. On je sam u svome mraku, u svojoj dubokoj tišini. Muče ga teške misli, ne može da nađe izlaz. On je sam u svome mraku, sasvim sam u svojoj dubokoj tišini. Zato razmisli, pojavi se, jer vreme mu ističe. Zato idi vidi dedu, sutra će možda biti kasno. Ne čuje i ne vidi i previše je slab, al' nije uvek bilo tako. Razmisli! Uvek je predosećao kad se nešto loše zbiva, čuvao te, branio te, davao ti krišom piva, vodio u obdanište, terao u pozorište, šta god da ti duša ište. Deda je uvek bio tu kad je frka. On te je šetao po parkovima, vodao po trgovima, davao ti krišom piva. Deda je uvek bio tu kad je frka. Često je mislio na tebe, više no na sebe. On tada oblači svoj mantil, stavlja šešir i seda u autobus 23. Sa drugog kraja grada da te vodi kod lekara, da ti donese malo para, bolji od najboljeg drugara. Deda je uvek bio tu kad je frka. Često je mislio na tebe više no na sebe! A nekada je bio mlad, čak i on, zamisli. Nekada je bio mlad, životu se radovao, nekada je bio mlad kao ti sad, zamisli. Bio je neki drugi grad, bili su drugi ljudi, bila je zima kao sad, hladna zima. Od Leunova do Vrutoka, gde izvire Vardar. Tamo je deda bio mlad i bilo je drugo vreme, mnogo lepše nego sad. Odjednom kao grom iz vedra neba pojavi se žena, na njegovu (mož' da pojmiš?) svu dobrotu (mož' da pojmiš?) pojavi se jedna žena. Kao grom iz vedra neba pojavi se jedna žena, na njegovu svu dobrotu pojavi se u životu Micka! Bila je mlada i lepa, bila je vedra i čedna a on je bio lud za njom, (a on je bio lud) totalno je lud za njom, i sad! Nije joj dao da radi, samo da sedi u kući, da čuva decu, kuva ručak, pere sudove i veš, nije ni čudo što sada izgleda kao živi leš! Nema više živaca! Ni za šta i ni za koga, prekasno je shvatila da sama kriva je zbog toga. Život joj je prošao onako kako možda nije htela, a nije smela da ga menja, a deda ne čuje i ne vidi i previše je star, kad nešto obori sa stola Micka udari mu šamar. Opet ponavljam: višegodišnje pranje sudova je siguran put do serijskog ubice. Gde je sada njeno lepo lice? Utonulo u senku ohole starice. Treba razumeti i nju, on nikad ne bi mogao bez nje, možda baš takve. Sanjala sam drvo, visoko drvo, čije grane dosežu do najvećih visina neba, visokog neba. Tu smo u srcu sveta, tu smo u srcu svih. Sigurno je drvo, duboko drvo, njegovo korenje doseže do najvećih dubina zemlje, duboke zemlje. Tu smo u srcu sveta, tu smo sigurni, tu živimo nas dvoje u drvetu, moj tata (i ja) a tvoj deda. To je bio samo san, on i dalje sedi kući sam, u svome mraku. Idi vidi dedu, idi vidi dedu, idi vidi dedu, idi vidi dedu. Sutra će možda biti kasno. Kasno, kasno, kasno. http://lyricstranslate.com/sr/aleksandar-sedlar-idi-vidi-dedu-lyrics.html RYLAH and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Фебруар 24, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Закачио сам га неки дан на РТС-у, шљака тв, ја у другој соби, кад чујем Иди види деду, одмах ми реаговале антене. Композитор каже да је инспирацију добио слушајући своју родбину како га тера да чешће посећује деду. Генијално Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2016 Закачио сам га неки дан на РТС-у da, baš tako sam i ja otkrio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука