Jump to content

Старогрчки језик

Препоручена порука

Браћо и сестре покрећем ову тему са немјером да се путем овога портала унаприједи изучавање старогрчког језика, то јест оног грчког језика који је кориштен као књижевни за вријеме настанка св. писма Новога Завјета. Потреба знања овога језика се првенствено уочава када је потребно одредити граматичко и остало значење одређене ријечи светог писма коју налазимо из нама поузданог извора. Свакако да познавање старих језика носи и још многе предности за оне који их изучавају без обзира на којем је то нивоу, а једна од потреба познавања старогрчког језика јестр свакако и испит који чека све студенте Богословског факултета.

Дакле за изучавање овог предмета данас се користи класично-грчки језик кини дијалекта. Литаратура: Извод из граматике грчког језика по Б. Шијачки-Маневић.

Позивам све који изучавају овај језик, или су га некада изучавали да се овдје придруже и изнесу своја знања и искуства.

Унапријед хвала.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Помаже Бог

Дали неко може да ми појасни разлику између медија и пасива неког глаголског времена. И дали ми неко може рећи нешто о (типовима) глаголског облика, мислим на: Индикатив, коњуктив, императив, инфинитив, партицип.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...