Jump to content

Гучa позива Путина

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Гучa позива Путина

Постављена слика

Трубачи одмарају:са прошлогодишњег Сабора у Гучи Фото Бета

Гуча – На позив Привредне коморе Русије, председник општине Лучани Слободан Јоловић отпутовао је 16. марта у Москву где очекује сусрет са руским премијером Путином, коме ће лично уручити позив за јубиларни 50. Сабор трубача у Гучи. То је јуче саопштило Одељење за извршне послове председника општине и Општинског већа Лучана.

„Претходних година стални гости највећег народног скупа у Србији били су, између осталих, и представници амбасаде Руске Федерације. Ове године на Драгачевском сабору (13 – 22. август) предвиђен је низ културних догађања у којима ће учествовати велики број руских оркестара” – наводи се у саопштењу и додаје да ће делегација Привредне коморе Србије, у којој је и Јоловић, сусрете у Москви посветити преговорима о пласману српских производа на тржиште Русије.

Извор: Политика

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

I sad bi mi kao trebali da se radujemo i sakcemo od srece sto je Putin pozvan u Gucu...

Што да не!? Ако се неки због доласка римског папе радују и ми ћемо због Путина.  :cheesy2:

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Pa eto, nije mi jasno kakve veze ima Putin sa zivotima obicnih ljudi u Srbiji....uz to , ne shvatam odakle izvire tolika ljubav prema politicaru(premda veoma uspjesnom i dobrostojecem) jedne daleke i strane drzave...

Тај политичар је православни хришћанин и сигурно је да нам је ближи по било ком питању од римског папе, НАТО-а, ЕУ и било које друге вештачке и безбожне творевине. Друго Русија је једна од ретких земаља која данас има колико-толико здраву економију (свакојака природна богатсва у великим количинама) и боље би нам било да се одлучимо за сарадњу са њима него са тонућом, пропадајућом и тоталитарном ЕУ. Русија тренутно је брод који сигурно плови, док ЕУ највише сличи Титанику. Нека дође Путин што чешће у Србију, зашто да не?

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Rimskog papu nisam uopste pomenuo, a tim- ni pravio poredjenje sa Vladimirom Putinom... Koliko mi je nelogicno ushicenje zbog eventualnog dolaska Vladimira Putina, isto toliko mi je nelogicna i nepotrebna tolika radost i sreca zbog eventualnog Papinog dolaska... Upravo o tome govorim- mi, obicni ljudi ni od jednog, ni od drugog dolaska, nemamo ni stete ni koristi...

Ni EU ni NATO nisam pominjao, premda se ne slazem da bi Srbija trebala da se ekonomski veze samo uz Rusiju...po meni je bolja saradnja sa svima... no,dobro, to nije tema ovog topika...Uostalom, ne vidim kakve veze ima ekonomska i politicka saradnja uopste, izmedju Republike Srbije i Ruske Ferederacije sa Putinovim uzivanjem u tradicionalnoj srpskoj trpezi...

I da,sto se mene licno tice- neka dolazi sto cesce,zaista nemam nista protiv,ali ne vidim razloga  za neku euforiju zbog  toga...

Подели на овим сајтовима

Ма нема фрке, каква еуфорија, то ти је код нас нормално  стање. Хоће људи да виде

руског  достојанственика  у  свом  крају.

Има  шта  да  се  покаже  и  разговара  и  без  трпезе, разне  уништене, од Нато пакта,

некада  јаке  фабрике  и  предузећа, а  за  које  се  Руси  интересују, у

склопу  привредне  сарадње.

А  на  крају, наравно и  посета  сабору  трубача у  Гучи.

Па  код  мог  рођака у  Гучи су  већ  боравили   амбасадори у   време  сабора, зашто

не  би  могао  и  Путин?

Породица  је  православна, традиционална, поштена и  чувена у   драгачевском  крају.

Домаћа  храна и  природне  лепоте  да  се  позавиди.

А  и  даљи  им  је  рођак  тенисер  Тројицки, чије  порекло  по  мајчиној  линији  води из

драгачевског  села  Горачићи.

Рођачке  и   културне  везе  са  Русима  су   честе  у  мом  крају, а  све  то  има  у  виду  и

господин  Јоловић,  када  каже  да  ће  позвати  Путина.

И, на  крају,  тај  сабор  је  српска  дика,  уз  то  и  јубиларан, прилика  је  иѕванредна.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

Владимир Путин, као и Дмитриј Медведев су највиши представници Руске Федерације. И не само то! Заслужни су за јачање православља, почетак враћања отете имовине РПЦ, активно сарађују са Патријархом Кирилом по свим питањима. Уџбеник Катрхизиса се дуго и марљиво припрема. За свој рад имају благослов.

Они, који су вечито против, нека погледају мало однос државе према РПЦ пре Путина.

У данашње време, Литургије се врше и по два пута да би примиле верни народ!

Ако већ говоримо о отварању и сарадњи наше државе, заиста би нам била част да их угостимо.

Подели на овим сајтовима

Hm, to sto su Putin i Medvedev pravoslavni hriscani, za politiku i ustavno-pravne sisteme(-Srbiju i Rusiju) jeste irelevantno.... Zasto? Konkretno, govorimo o pozivu Putina da dodje u Srbiju..Iz prostog razloga sto Republika Srbija nije pravoslavna, vec sekularna(svjetovna) drzava, pravoslavlje,naime- nije drzavna religija... Medju stanovnistvom jeste najzastupljenija, ali Drzavu ono uopste ne obavezuje... Jedini zadatak Drzave po ovom pitanju jeste da stiti vjerska prava Pravoslavne Crkve, kao i svih drugih crkava i vjerskih zajednica koje legalno djeluju na teritoriji Republike Srbije.

Dakle,vjeroispovjest Putina i Medvedeva,za medjudrzavne odnose, politiku uopste, stvar je irelevantna.

Dalje, Pravoslavnu Crkvu ne zanimaju politicki odnosi medju drzavama.Zapravo, Sveta Crkva uci da se dobri odnosi grade medju svima-ne favorizujuci nikoga.  Hocu da kazem, neka Putin ili bilo koji drzavnik dodje i 10 puta godisnje,meni ni malo ne smeta- apsolutno mi je svejedno, ali nema potrebe te politicke odnose mijesati i nametati kao nesto sto bi sad Crkvu trebalo toliko da odusevljava i sl..

Jednostavno,Crkva ima svoj Put, drzava svoj- ovozemaljski.... To sto Putin posjecuje jednu drzavu,...za Pravoslavnu Crkvu stvar je ''ovoga svijeta''- koju moze da podrzi ili ne,cak se ne mora ni izjasniti o tome, ali-sustinski, stvar koja nema neki veliki znacaj.

Pozz :smiley:

Подели на овим сајтовима

Црква је у мом крају исто што и држава, ко Божић и Бадњи Дан, е сада што то није и на папиру

тако, уопште није важно, а текст из новина није нигде ни помиљао цркву.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

Dakle,vjeroispovjest Putina i Medvedeva,za medjudrzavne odnose, politiku uopste, stvar je irelevantna.

0110_hahaha

Црква је и жив организам и тај овоземаљски живот подразумева и радост у ширењу Православља. Државни органи јесу секуларни, али је од велике важности што Путин и Медведев, као верујући људи потпомажу Цркву. То никако не може бити ирелевантно!

То се, свакако, не односи само на њих.

Ако љубимо и непријатеље своје, ваљда ћемо дочекати и пријатеље.

Зашто се у једној лепој намери одмах види некакво "наметање".  :cheesy2:

Чак нико није ни поменуо Цркву, позван је у Гучу!

Господине Путине и сви остали који желите да дођете, радо ћемо вас угостити у Гучи или било где у Србији.

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...