Никола Ђоловић Написано Новембар 8, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Написах ти поруку, нисам ни видео ово. Имао сам само један роман пре много година и он више није у животу (криза стваралаштва или неког младалачког бунта га је уништила). Све што поседујем су ови покушаји теолошког муцања у већој форми објављених на блогу а то није оно што се тражи на конкурсу. Свакако хвала што мислиш на мене. Goku је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
............. Написано Новембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2015 Ниџо, размишљао сам о истим стварима као ти, али колико сам сазнао, тешко је у старту објавити књигу без кеша ( са кешом немаш проблема ), а друга ствар - упитно је колико би се она продавала и колико би заиста зарадио. Опет - сваки динар је добро дошао и верујем да би велики број добрих људи са Поука купио твоју књигу ( ја сам чак пар твојих текстова штампао за свој ћеф ) Конкретан савет и конкретну помоћ по том питању ти не могу дати, али сјајно што си се ангажовао, сигуран сам да ће једног дана "Уподобљавање" стајати на мојој полици с књигама. У, ево један савет, али види с још неким: ако намераваш да штампаш збирку текстова који су ти већ објављени на блогу - склони текстове с блога. Има људи који би радије кликнули на миша и читали, неголи у рукама држали књигу за коју су дали, лупам, 500 динара. Тако ми један друг рекао у шали - "зашто бих купио твоју књигу кад изађе, ако све могу да прочитам за џ на нету?". Има у томе истине. Kaludjerovic Sreten and Никола Ђоловић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 9, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 9, 2015 Ниџо, размишљао сам о истим стварима као ти, али колико сам сазнао, тешко је у старту објавити књигу без кеша ( са кешом немаш проблема ), а друга ствар - упитно је колико би се она продавала и колико би заиста зарадио. Опет - сваки динар је добро дошао и верујем да би велики број добрих људи са Поука купио твоју књигу ( ја сам чак пар твојих текстова штампао за свој ћеф ) Конкретан савет и конкретну помоћ по том питању ти не могу дати, али сјајно што си се ангажовао, сигуран сам да ће једног дана "Уподобљавање" стајати на мојој полици с књигама. У, ево један савет, али види с још неким: ако намераваш да штампаш збирку текстова који су ти већ објављени на блогу - склони текстове с блога. Има људи који би радије кликнули на миша и читали, неголи у рукама држали књигу за коју су дали, лупам, 500 динара. Тако ми један друг рекао у шали - "зашто бих купио твоју књигу кад изађе, ако све могу да прочитам за џ на нету?". Има у томе истине. Хвала Маре, твоје мишљење ми пуно значи. Па знаш како, све то стоји. Јурим спонзоре али мртва зона за сада. Неки свештеници ми прво саветују да јурим благослов па ће и то бити пипаво. Што се тиче последњег савета слажем се али оно што је објављено не бих брисао. Имам доста неоткуцаног материјала које траже време и обраду. Данас сам контактирао још неке издаваче захваљујући неким форумашима па ћемо видети. Не очекујем ништа али не губим наду. ............. је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Е овако, прво да ти се извиним што се нисам раније јавила.........посао Друго, и није вриједно јављања, јер не доносим баш добре вијести. Позвала сам неколико људи и у принципу сви имају исти одговор..........ништа без пара. Двије мало веће и, рецимо, озбиљније издавачке куће раде преко издавачке куће Бернар. Значи ништа без њиховог "амина", а ти си рекао да си већ покушао тамо. Ови, остали, мањи издавачи су толико мали да кад би им и Матија Бећковић дошао са таквом молбом да би га морали одбити јер немају новца за то. Наравно, прича се мијења уколико им се појавиш са новцем. Сви би радо урадили све. Ниџо, жао ми је што је то тако, али никако немој да одустајеш. Покушај да скупиш нешто новца, јер како сам схватила за тираж од 500 комада треба око 1000 еура (они ураде све) и да издаш књигу. Сигурна сам да би сваки форумаш купио по једну, а има нас, Богу хвала. Goku and Никола Ђоловић је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Покушај да скупиш нешто новца, јер како сам схватила за тираж од 500 комада треба око 1000 еура (они ураде све) и да издаш књигу. Сигурна сам да би сваки форумаш купио по једну, а има нас, Богу хвала. Само да се надовежем, Биљо, мислим да Ниџо не може сам да скупи те новце, тако да бисмо се ми форумаши (осим што ћемо на крају купити књигу) морали мало ангажовати и око прикупљања средстава. Нас много, дамо по мало, ето ти 200тињак евра; плус сигурно неко од нас зна некога у некој фирми, па да "наватамо" 2-3 спонзора који би дали макар 100-200 евра (а има их сигурно, којекави м:тели, Мтсови, теленори, банка ова, банка она, министаррство ово, оно, Република Српска, Република Србија....), то је већ нешто. Биљана and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Е, да, што се Бернара тиче, начуо сам да се Дробњаковић не јавља ником нити му се може ући у траг, као да је прекинуо све контакте са свијетом. Имао је договор са једним озбиљним (да тако кажем) аутором да му изда нову књигу која би се промовисала на Београдском сајму, али овај безуспјешно покушава да га контактира мјесецима уназад. Чак се, наводно, не јевља ни људима са којима је баш био добар. Тако да од њих не треба ни очекивати одговор. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Хвала Биљо, хвала Гоку. Искрено, 1000 евра је заиста много за књигу. Питање је да ли би се уложено уопште повратило? Неки су ми рекли да се књига може објавити и за 500 евра али да тираж и број страница буде мање обиман. Не знам, нисам паметан. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Само да се надовежем, Биљо, мислим да Ниџо не може сам да скупи те новце, тако да бисмо се ми форумаши (осим што ћемо на крају купити књигу) морали мало ангажовати и око прикупљања средстава. Нас много, дамо по мало, ето ти 200тињак евра; плус сигурно неко од нас зна некога у некој фирми, па да "наватамо" 2-3 спонзора који би дали макар 100-200 евра (а има их сигурно, којекави м:тели, Мтсови, теленори, банка ова, банка она, министаррство ово, оно, Република Српска, Република Србија....), то је већ нешто. Слажем се. Нас много, свако да по мало и ето књиге. А што се тиче "наватавања" великих компанија, то заборавите. Радим у једној таквој и кад сам тражила неких педесетак еура за хор (јер и наш опстанак зависи од прилива новца добрих људи), рекли су ми сам луда. А само још да кажем да је директор фирме у којој радим мој рођени стриц, даље не морам ништа рећи. Наравно, вриједи покушати, али ја више вјерујем да ћемо ми између себе прије скупити неки новац него што би то дале велике компаније. П.С. Ово што сам споменула Матију Бећковића, то су њихове ријечи. Заборавила сам да их ставим у наводе. Тиме су уствари хтјели да кажу да кад би им дошло неко "звучно" име да му не би били у стању да помогну. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Неки су ми рекли да се књига може објавити и за 500 евра али да тираж и број страница буде мање обиман. Ма може се и са 500 еура. Ово што су мени рекли за 1000 подразумијева све њихово, а то значи и рецензија и илустрација (ако има потребе за тиме), и тврдо коричење и шта све не. Само им даш 1000 еура и мале смијернице и не береш бриге. Наравно, ти би имао неког свог пријатеља који би ти написао неку кратку рецензију. Илустрација ти није потребна (мада би је ја радо урадила ) и то све смањује цијену, што је добро. Биће то све супер. Не бринем се уопште. Сигурна сам да ћу до следеће године (отприлике у ово доба) у свом асортиману књига имати и твоју. П.С. А шта мислиш да издаш дјечију књигу? Нешто као вјеронауку? Ето, ја ћу урадити илустрације (треп, треп) Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ма може се и са 500 еура. Ово што су мени рекли за 1000 подразумијева све њихово, а то значи и рецензија и илустрација (ако има потребе за тиме), и тврдо коричење и шта све не. Само им даш 1000 еура и мале смијернице и не береш бриге. Наравно, ти би имао неког свог пријатеља који би ти написао неку кратку рецензију. Илустрација ти није потребна (мада би је ја радо урадила ) и то све смањује цијену, што је добро. Биће то све супер. Не бринем се уопште. Сигурна сам да ћу до следеће године (отприлике у ово доба) у свом асортиману књига имати и твоју. П.С. А шта мислиш да издаш дјечију књигу? Нешто као вјеронауку? Ето, ја ћу урадити илустрације (треп, треп) Имам доста идеја Биљо. Пуно материјала. Бар за три књиге а да ниједна не би личила на ону поред себе. Ово за веронауку нисам баш нешто талентован. Велика је уметност ако причамо о основцима велике истине спустити на њихов узраст. Ако сам и имао тај дар сад га дефинитивно више немам. Са друге стране, ништа од свих ових варијација не може заживети без фамозног благослова. И питање је да ли ћу га добити ако ме ко по злу памти јер је својевремено због апела било пуно притисака око наводног угрожавања репутације СПЦ истим апелом. А ако га не добијем, питам се како ће се једно православно штиво дистрибуирати без подршке СПЦ. Неко од свештеника ми је објаснио како ствари теку. Рецимо имаш штампарију у Патријаршији. Ако стигне директива да све цркве морају купити одређени часопис или књигу, одређена парохијска црква то не може одбацити, него од својих пара купује а онда продаје књигу. Тако штампарија у Патријаршији окреће новац јер има сигурну зараду. По овој мојој замисли, ако би се кроз форму благослова и директиве свака црква обавезала да од штампарије плати књигу коју би после продавала у својој парохији, онда бих имао шансу. Овако, без благослова и подршке СПЦ тешко да може да се објави или објављена промовише ако нема сигурне купце. Питање је само колико би се било која црква сложила са тиме јер од свог буџета и овако морају да купују од штампарије у Патријаршији оно што даље продају. То значи да би осим што ремете свој буџет, реметили и свој проценат од продаје јер би ишао мени. Лудило... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 @@Никола Ђоловић , наиђох малочас на ово. Министарство правдеУправа за сарадњу с црквама и верским заједницама Можда би вредело да се њима обратиш, питаш за мишљење... Goku је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 14, 2015 @@Никола Ђоловић , наиђох малочас на ово. Министарство правде Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама Можда би вредело да се њима обратиш, питаш за мишљење... Сад сам им се јавио па ћемо видети ових дана да ли има проговора. Хвала свакако. Иван Ивковић, Goku, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Новембар 18, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Само да јавим да ми нико није одговорио. Заиста сам куцао свуда. Писао свим адресама на које сам усмерен. Нема везе. Живот иде даље. Хвала свима. Олимп је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука