Jump to content

ДА ЛИ ЈЕ РИМСКИ ПАПА ДОБРОДОШАО У СРБИЈУ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

То је лепо, али не видим проблем у томе што се група људи окупила око тога да остану при изворној вери. Кад се толико векова нисмо покатоличили, зашто бисмо то сада чинили - у слободи.

Јасно је због чега папа долази у Србију - ради екуменских преговора.

Непобитна и толико сигурна и тачна информација,и то засигурно из прве руке,да у живот можеш да се кладиш,јел да? 0703_read

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат

То је лепо, али не видим проблем у томе што се група људи окупила око тога да остану при изворној вери. Кад се толико векова нисмо покатоличили, зашто бисмо то сада чинили - у слободи.

Ко уопште говори о покатоличењу?Ако папа и дође у Србију,то не значи ништа посебно.Био је и другде,па може и код нас да дође.Ја не знам да је некоме нанео штету својом посетом.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Наравно да може. Може и овде код мене на село да дође. Али он не долази у Србију туристички, већ са циљем - екуменски преговори - и то је с његове стране легитимно, само нама не одговара.

Цитат

Ко уопште говори о покатоличењу?

Не, него ће он да потпадне под нашу црквену власт. Уколико би дошло до евентуалног уједињења, морали бисмо да признамо папу као врховног поглавара, зар не?
  Цитат
  Цитат

Непобитна и толико сигурна и тачна информација,и то засигурно из прве руке,да у живот можеш да се кладиш,јел да? 0703_read

Не, него долази туристички, чуо да су српске бање супер.  prst ka gore

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ево једне странице с Фејсбука: http://www.facebook.com/#!/pages/Ne-zelimo-papu-u-Srbiji/107110769311684

који су они промашај, од краја марта, значи за цео април и пола маја имају 118 људи  0703_read prst ka gore prst ka gore

па ми пре три дана отворили групу на фејсу и имамо преко 3000 људи  navijanje navijanje navijanje

По тој логици, онда је и ова мање вредна:

http://www.facebook.com/#!/pages/NE-PSUJ-BOGA-/116323775064628

Подели на овим сајтовима

Цитат

Не, него долази туристички, чуо да су српске бање супер.

Нису само бање супер за уживање...могло би се ту још штошта набројати интересантно и јединствено.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Проблем је, за почетак, поимање екуменизма. Не брини, нико није луд ни блесав да прихвати римокатоличка застрањења (а и они сами су многе ствари редиговали, а ако Бог да и ону најважнију догму о непогрешивости Папе), већ да се управо, кроз разговор дође до Истине- Христа.

Ево, ја сам православни икумениста, желим да се сви људи спасу, да будемо у једној вери (православно-католичанској(саборној), да опет постоји православна пентархија, да Папа буде православни Свети Отац. Наравно, против сваке сам уније са римокатолицима и протестсантима која се заснива на неким психологизмима, и која негира живо искуство Правславне Цркве.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Наравно да може. Може и овде код мене на село да дође. Али он не долази у Србију туристички, већ са циљем - екуменски преговори - и то је с његове стране легитимно, само нама не одговара.

Цитат

Ко уопште говори о покатоличењу?

Не, него ће он да потпадне под нашу црквену власт. Уколико би дошло до евентуалног уједињења, морали бисмо да признамо папу као врховног поглавара, зар не?

Цитат
  Цитат

Не, него долази туристички, чуо да су српске бање супер.  prst ka gore

naravno da ne...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Ево једне странице с Фејсбука: http://www.facebook.com/#!/pages/Ne-zelimo-papu-u-Srbiji/107110769311684

који су они промашај, од краја марта, значи за цео април и пола маја имају 118 људи  0703_read prst ka gore prst ka gore

па ми пре три дана отворили групу на фејсу и имамо преко 3000 људи  navijanje navijanje navijanje

Хајде да се опкладимо да када бисте ову групу пласирали једнако као и те ваше (хиљадама људи - преко свих ваших страна), да би имала исто фанова као и те.

:)

нема проблема, хајде, зашто да не?

ал пошто ми нисмо у фазону плашења, пљувања, анатемисања, шиканирања, екскомуникације и прећења верницима СПЦ паклом и демонима, мораћеш себи да направиш портал и да окупиш своју екипу која ће радити на тој, како рече, изворној вери - шта год то било.

ко зна, можда вам успе да направите и ''цркву'' која ће успети да премаши она три аутобуса ''црногорске православне цркве''.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

који су они промашај, од краја марта, значи за цео април и пола маја имају 118 људи  0703_read prst ka gore prst ka gore

па ми пре три дана отворили групу на фејсу и имамо преко 3000 људи  navijanje navijanje navijanje

По тој логици, онда је и ова мање вредна:

http://www.facebook.com/#!/pages/NE-PSUJ-BOGA-/116323775064628

наравно, кад је направљена после ове:

http://www.facebook.com/pages/Ne-psuj-BOGA-/187737471810

Подели на овим сајтовима

Цитат

Шта је то права вера? То је велико питање.

Православна вера у васкрслог Господа Христа. Неизмењена од времена Господњег и пренета нам од првих апсотола. Вечно универзална и свевремена.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат

Православна вера у васкрслог Господа Христа. Неизмењена од времена Господњег и пренета нам од првих апсотола. Вечно универзална и свевремена.

girl_jumping girl_jumping girl_jumping и 0202_238

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

:drugarstvo:

al treba i mi da budemo takvi

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Лепо речено.

amin-nas

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...