Баба Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Капетан Драган није мој херој. Ја сам припадник оне огромне већине Србијанаца (85% Београђана, 75% Новосађана...) која је била оштро и веома конкретно против бесмисленог грађанског рата. Нажалост остала Илирска браћа нису нам се придружила. Иронично, данас једино ми Србијанци, држављани једине територије на којој је био масован отпор грађанском рату, треба да пристанемо на квалификацију да смо геноцидан народ. " „propaganda i tortura sa zločincem spaja ljude u prisilno saučesništvo. Onaj koji ih ubija ili stavlja na torturu vidi samo jednu senu u svojoj pobedi: ne može se osećati nevin. Potrebno je stoga da stvori krivicu u same žrtve. Kad ideja nevinosti nestane čak u nevinog, vrednost moći konačno vlada nad jednim očajnim svetom“. Alber Kami je u Pobunjenom čoveku - "Pušten je zbog toga što su svedoci ili ubijeni, ili su nestali, ili nisu bili u prilici da govore. Zato je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen."kaže za “Novosti” Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske.poslanik u Evropskom parlamentu ... (који) je (имао) hrabrosti da povodom debate pre usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle nedelje na zasedanju u Strazburu, .... javno postavi pitanje odgovornosti Nasera Orića." http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:557192-Masakr-je-isprovocirao-OricИсту "учинковиту методу" применили су и на суђењу Харадинају и Тачију. Држава Хрватска чак је довела у питање евроинтеграцију, свој тисућљетни сан, штитећи "до последњег даха" своје упосленике на сличним пословима (атентаторе хрватске УДБЕ на Ђурековића). Претходно је цела нација стала иза свог хероја - ђенерала Готовине. И "друга Хрватска" схватајући да би "сатанизација" директно коштала чак и ЛБТГ популацију "лијепе њихове". Држава Косово показала је још веће јединство. Заиста је крајње бедно што држављани државе која је допустила да њеног хероја из раља пословично неовисног хрватског суда брани сплитски адвокат по службеној дужности, као највећег бедника, обавезно по заповеди политичке коректности пишу у случају Косова држава под знацима навода. Који знак интерпукције треба ставити испред државе Србије? (о томе је реч у овом тексту)О злочинима Насера Орића, Харадинаја или тијеком Олује, довољно се наскрибоманислало. Мојој маленкости до дана данашњег није јасно за шта конкретно је оптужен капетан Драган. Упоређујући биографије поменутих, бивших силеџија, убица, полицијских батинаша, избацивача у клубовима, дилера дроге, легионара - једино капетан Драган нема сличну познату криминалну епизоду. И једини није постао члан "тисућу обитељи" тајкуна власника свог националног богатсва.Можда у томе и јесте тајна његове "невиности без заштите". Зашто би институције поретка олхократије браниле неког ко није олош. Дапаче, треба га казнити да не даје "лош" пример. Јуче гледам како парада највећих бедника из доба Милошевића поново ексклузивно "тумачи" најновију представу у Сребреници на исти подли ратноохушкачки начин. Вучелић не силази са екрана, Дмитровић са словних медија. Само фале Милијана Балетић и Мила Штула. A ту су и исти - њихови ликови у мајмунском зрцалу - Жене у црном и политиканти на белом. Као да сам тридесет година провео у свемирском броду, за које време је у Србији прошао само један дан. Тим бедницима, и даље добро ухлебљеним, високо позиционираним и ужасно несразмерно и памети и моралу утицајним, не пада на памет да свог хероја из времена пре него што сам ушао у свемирски брод, макар помену, а камоли да критикују нову-стару гарнитуру на власти којој су (гле чуда поново) у шупку. .. (Праве се блесави исто као и гледе Радована Караџића, чије суђење протиче у миру свеопште игноранције све ове године.) Да се разумемо, Капетан Драган није мој херој. Ја сам припадник оне огромне већине Србијанаца (85% Београђана, 75% Новосађана...) која је била оштро и веома конкретно против бесмисленог грађанског рата. По цену губитка посла, батињања фашистичких фаланги по улицама, насилних мобилизација и казнених слања на брисани простор баш испред тог Вуковара (да што више опозиције изгине) ... Нажалост остала Илирска браћа нису нам се придружила. Уплашила су се тенкова ЈНА изведених противуставно на улице Београда и голоруке антиратне демонстранте 9. марта и стрељачког вода милиције која пуца и убија ДО ДАНА ДАНАШЊЕГ НЕКАЖЊЕНО младића пред тв камерама усред Београда. И, поетском правдом - добили су те исте тенкове у Вуковару, Сарајеву... Грађански кукавичлук и не треба да се награђује. Трибални, Зулу морал увек убија "у коначници".Иронично, данас једино ми Србијанци, држављани једине територије на којој је био масован отпор грађанском рату, треба да пристанемо на квалификацију да смо геноцидан народ. И то је поетска правда. Грађански кукавичлук не треба да се награђује. Ми смо грађански кукавичлук испољили 5. октобра, када ове УДБАшке беднике и подрепаше свих режима нисмо послали у "ропотарницу историје". Легално и легитимно - (не)спроводећи лустарацију бедника и јавну контролу тајних служби. Некажњавањем и неограђивањем од њих прихватили смо њихове грехе на себе. Коштуницин легализам. Нас, којима не пада на памет да се извињавамо за туђе злочине (кривицу коју нам нарикаче у Црном натурају, а патриЈоте подразумевају), је све мање, њихово бројно стање је непромењено. И Србије је све мање. Повежите већ једном глупани ко су права Србија. http://branali.blogspot.com/2015/07/blog-post_13.html Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Јул 14, 2015 Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 Па немојте тако људи о Вучелићу. Ипак је он уважени пријатељ владике Иринеја Буловића. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 14, 2015 И владика Иринеј је добар пријатељ са кардиналом Кохом. И сад какве то везе има са темом? javor је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука