Jump to content

Зашто не обновимо православни Рим?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зашто Православна Црква не обнови римску патријаршију? Зашто једноставно не заменимо папу нашим православним папом? Као што су они покушали нама то да ураде са Мелкитима у Сирији.

Пре ћемо ми покрстити запад него они исток... Само дебил може да води дијалог са Ватиканом и да очекује да ће се Ватикан одрекнути свог примата и теолошких грешака. 

Лепо обновиш православног римског папу, њему даш западну Европу под контролу, САД и Канаду даш америчкој православној цркви и тиме си решио неканонски поредак на западу. 

Ионако је Ватикан пропао до краја од 1962. и Новус Орда, почели су кловнови да им прослављају мисе, чак сам видео и папу Фрању како са неким хипицима служи мису, нешто држе руке у ваздуху и њишу се као на концерту Здравка Чолића. 

Јел постоји оваква идеја уопште? 

Све Православне Цркве уложе паре пропорционално, направе једну повећу катедралу, направе једну средњу школу, један факултет у Риму и владичански двор и решио си проблем. Сигуран сам да би се много људи преобратило. Већина традиционалних католика би се преобратило, јер они уче да је Ватикан 2 разбојнички сабор и да од тада нема правог папе. 

Подели на овим сајтовима

Била два брата и поделе они имање и један салаш се звао по брату Јаношу а други по брату чини ми се Милану.

Тако ти настану Пејићеви салаши.

Како се то један брат звао маџар а други србин Бог свети зна. Али има у старим катастрима да је тако.

Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2015. at 20:22, Чварков Ђорђе рече

Лепо обновиш православног римског папу, њему даш западну Европу под контролу, САД и Канаду даш америчкој православној цркви и тиме си решио неканонски поредак на западу.

To nejde, kad čuje da je papa opet će tražit svoje što mu po Jevandjelju pripada: Ti si Petar stijena i na toj stijeni etc. etc. Kakva korist od tog, pa i one pape što su danas nepravoslavne su po vašem bile prije toga pravoslavne, samo ćete imat 2 papa u Vatikanu + još tog jednog svog novog. Troje papa, to još svijet valjda izdrži a da se ne raspadne na paramparčad. Nadam se.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2015. at 20:42, Zayron рече

To nejde, kad čuje da je papa opet će tražit svoje što mu po Jevandjelju pripada: Ti si Petar stijena i na toj stijeni etc. etc. Kakva korist od tog, pa i one pape što su danas nepravoslavne su po vašem bile prije toga pravoslavne, samo ćete imat 2 papa u Vatrikanu + još tog jednog svog novog. Troje papa, to još svijet valjda izdrži a da se ne raspadne na paramparčad. Nadam se.

Ти цитати су почетак Сола Скриптуре, тумачење ван Свете Традиције, ако би овај нови папа био православан, он би се повиновао Православљу. За папу би био постављен ваљда образовани православац, а не ретард који ће да уради исто што су урадили ови пре 1000 и више година. Први папа је баш пао због политичке моћи, а овај нови православни папа би био далеко од тога.

Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2015. at 20:48, Чварков Ђорђе рече

Ти цитати су почетак Сола Скриптуре, тумачење ван Свете Традиције, ако би овај нови папа био православан, он би се повиновао Православљу. За папу би био постављен ваљда образовани православац, а не ретард који ће да уради исто што су урадили ови пре 1000 и више година. Први папа је баш пао због политичке моћи, а овај нови православни папа би био далеко од тога.

Pa jedan takav najprikladniji za tu poziciju bi se već valjda našao, svejedno ga neoficijalno već zovu

"pravoslavni papa" a u nadstandardno dobrim odnosima je s onim ostalom dvojicom papa u Vatikanu

bude to onda takav papinski trijumvirat, ja sam za, zašto ne, gdje su dvojica, trojica u moje ime tu je i Crkva::

http://www.christianpost.com/news/pope-francis-patriarch-bartholomew-pray-at-holy-sepulchre-church-to-promote-christian-unity-120353/

Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2015. at 20:53, Zayron рече

Pa jedan takav najprikladniji za tu poziciju bi se već valjda našao, svejedno ga neoficijalno već zovu

"pravoslavni papa" a u nadstandardno dobrim odnosima je s onim ostaim dvojicom papa u Vatikanu:

http://www.christianpost.com/news/pope-francis-patriarch-bartholomew-pray-at-holy-sepulchre-church-to-promote-christian-unity-120353/

Хахаха, ма дај, то су два кловна. Патријарху Вартоломеју досадно у оном његовом сокаку, па сваки други дан одлази у Ватикан да добије мало светске пажње. А папа Фрања се уживео у улози реформатора, има да растури оно мало што је остало од њих. 

Подели на овим сајтовима

Pa nije lako bit reformator u Crkvi. Reformatori su inače svuda  poželjni

i kod nas i kod vas otprilike toliko ko i http://goo.gl/nLhoAQ u Teheranu.

Подели на овим сајтовима

Реформатор је добар ако се крви напије корупцији у Цркви, али ако хоће да мења богослужење и учења Цркве, онда није добродошао. А папа Фрањо вуче на то, уосталом шта нас се тиче шта латински расколници раде.

Подели на овим сајтовима

. Први папа је баш пао због политичке моћи, а овај нови православни папа би био далеко од тога.

Aha, razumio sam. Prepustim se iznenadit. Koliko znam i Mahatma Gandi pa čak i sam Isus Hristos su se htjeli ne miješat u politiku ali ta valjda nije respektovala njihove želje. Zanima me baš kako će to izgledati apolitički pravoslavni papa kad je problem već i sa apolitičkom SPC:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/srbija-varnice-izmedu-drzave-i-crkve

Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2015. at 21:14, Zayron рече

Aha, razumio sam. Prepustim se iznenadit. Koliko znam i Mahatma Gandi pa čak i sam Isus Hristos su se htjeli ne miješat u politiku ali ta valjda nije respektovala njihove želje. Zanima me baš kako će to izgledati apolitički pravoslavni papa kad je problem već i sa apolitičkom SPC:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/srbija-varnice-izmedu-drzave-i-crkve

Па лепо, био би небитан, то је исто као да се сада александријски патријарх меша у политику, нема широке масе и државе иза себе да га подрже. Папе у доба шизме су имали читаву западну европу и њене државе на располагању. Нови православни папа не би имао то иза себе. Имао би само мисионарску улогу и скроман број верника. 

Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2015. at 21:21, Чварков Ђорђе рече

Па лепо, био би небитан, то је исто као да се сада александријски патријарх меша у политику, нема широке масе и државе иза себе да га подрже. Папе у доба шизме су имали читаву западну европу и њене државе на располагању. Нови православни папа не би имао то иза себе. Имао би само мисионарску улогу и скроман број верника. 

To bi bilo još odlično ako ne skrivate kakvog "trojanca", plan broj 2 za tim u podobi deflacije te pozicije. Misionari su uvijek dobro došli, pozabavite se recimo komunitom italijanskih fanatičnih komunista, ti su prijeko potrebni misionarenja. Ili kriminalnom italijanskom i sicilijanskom subkulturom koju obično nazivaju mafijom i Cosa Nostrom, to bi bilo lijepo od vas.

Подели на овим сајтовима

On 27. 6. 2015. at 21:30, Чварков Ђорђе рече

На профилу ти пише да си Латин, јел то фора или озбиљно? 

Ne, ja sam Moravan, znaš ono tamo gdje su išli sv. Kiril i Metodije, kakav latin, na Moravi se priča moravski a ne latinski.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...