Методије Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Зашто муслимани мисле да је Мухамед посланик!? Ријеч ``пророк``сам замијенио ријечју ``посланик``.Администратор карађорђе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 И ја се питам. И то одувек. Шта је прорекао? Да ли је прорекао или је само задао домаће задатке па ви децо изволте и верујте мени. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 5, 2010 Пријави Подели Написано Март 5, 2010 Muhamed s.a.w.s je Poslanik ne prorok, milost svim svjetovima, Allahov miljenik.Njmeu je Allah swt preko Gabrijela objavio POsljednju Objavu Prorok je Nostradamus Nigdje ne stoji da je Muhamed s.a.w.s Prorok. To je pogreska Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Мислим да је добро да у овој теми причамо о Мухамеду. Моја прва два питања су: Јел Мухамед умро у болести? Јел му умрло Ајшино дете? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Мислим да је добро да у овој теми причамо о Мухамеду. Моја прва два питања су: Јел Мухамед умро у болести? Јел му умрло Ајшино дете? Umro je u bolesti sa Ajsom nije imao djece Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Мислим да је добро да у овој теми причамо о Мухамеду. Моја прва два питања су: Јел Мухамед умро у болести? Јел му умрло Ајшино дете? Umro je u bolesti sa Ajsom nije imao djece Јел му умрло неко дете? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Треба исправити наслов теме. "Мухамеданци" је увреда за муслимане. Зато молим уредника даову реч преправи у "муслимане"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Muhamed s.a.w.s je Poslanik ne prorok, milost svim svjetovima, Allahov miljenik.Njmeu je Allah swt preko Gabrijela objavio POsljednju Objavu Prorok je Nostradamus Nigdje ne stoji da je Muhamed s.a.w.s Prorok. To je pogreska Шта је садржај те објаве, а да га пре тога нема у Библији? Ако ли само понавља Библију, чему онданови посланик? Дакле, од какве је библијске заблуде Куран исправио људе, када је објава у питању? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Боље речено,шта је то ново што је мухамед објавио? Волео бих то да чујем. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Боље речено,шта је то ново што је мухамед објавио? Волео бих то да чујем. Zbog toga i svi razgovori Posto je Indzil tokom vremena kroz ljudsku ruku pretrpio mnoge izmjene dosao je Kuran kao posljednja Objava da bi se te greske ispravile.Zbog toga i svi ovi razgovori u vezi gresaka.I Isus je dosao Jevrejima a Muhamed s.a.w.s je dosao "kao milost svim ljudima".Da objavi i da ispravi greske.Sve je jedna vjera samo je kroz stoljece dosta mijenjano.Zbog toga mi priznajemo kao jedina religija sve Poslanike koji su i u Bibliji navedeni.Musliman koji ne vjeruje samo u jednog Poslanika nije musliman i to sto ji u Kuranu.Ali azlika je ta sto mi vjerujemo da je Isaa a.s(Isus) Poslanik a ne Bog. I sto se mi molimo samo Allahu swt a ne preko posrednika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Тврдња да је Јеванђељњ измењено је крајње субјективна тврдња и ни начему заснована. Грешке виде само они који желе да такву субјективну тврдњу оправдају. Исус није дошао само Јеврејима, већ прво њима - по свршетку своје мисије, није више било ни Јеврејина ни Грка већ смо сви једно у Господу. То каже Нови Завет. Значи, и то је поврчна и нетачна тврдња. Али, оставимо Јеванђеља, нека буде нетачно, како кажеш. Узмимо јеврејску Библију, њихове свете књиге, шта је Куран ново донео у односу на Стари Завет? Нови Закон? Па шта је фалило Мојсијевом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Боље речено,шта је то ново што је мухамед објавио? Волео бих то да чујем. Zbog toga i svi razgovori Posto je Indzil tokom vremena kroz ljudsku ruku pretrpio mnoge izmjene dosao je Kuran kao posljednja Objava da bi se te greske ispravile.Zbog toga i svi ovi razgovori u vezi gresaka.I Isus je dosao Jevrejima a Muhamed s.a.w.s je dosao "kao milost svim ljudima".Da objavi i da ispravi greske.Sve je jedna vjera samo je kroz stoljece dosta mijenjano.Zbog toga mi priznajemo kao jedina religija sve Poslanike koji su i u Bibliji navedeni.Musliman koji ne vjeruje samo u jednog Poslanika nije musliman i to sto ji u Kuranu.Ali azlika je ta sto mi vjerujemo da je Isaa a.s(Isus) Poslanik a ne Bog. I sto se mi molimo samo Allahu swt a ne preko posrednika. Не видим овде оно што сам тражио.Желим да видим шта је то ново у исламу у односу како на Јудаизам тако и на Хришћанство. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Нов је Мухамед, а прича је стара. Додуше, представа раја је нова, као и неке ствари у вези генетике и порекла одређених животињских врста (мајмуна и свиња). Не спрдам се, али ја стварно осим овога не видим ништа ново у Курану чега нема у Старом Завету и у Новом.Али хајде, да је Нови покварен, шта је ондафалило Старом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Нов је Мухамед, а прича је стара. Додуше, представа раја је нова, као и неке ствари у вези генетике и порекла одређених животињских врста (мајмуна и свиња). Не спрдам се, али ја стварно осим овога не видим ништа ново у Курану чега нема у Старом Завету и у Новом.Али хајде, да је Нови покварен, шта је онда фалило Старом?Представа исламског раја је са историјско-религиозног аспекта као једна визија есхатолошког бивствовања посве ретроградна у односу чак и на Стари Завет. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Evo par ajtea z apocetak Sve životinje koje po Zemlji hode i sve ptice koje na krilima svojim lete svjetovi su poput vas - u Knjizi Mi nismo ništa izostavili - i sakupiće se poslije pred Gospodarom svojim. (6:38) Zašto da pored Allaha tražim drugog sudiju, kad vam On objavljuje Knjigu potanko? A oni kojima smo Mi dali Knjigu dobro znaju da Kur’an objavljuje Gospodar tvoj istinito, zato ti ne sumnjaj nikako! (6:114) Mi u ovom Kur’anu objašnjavamo ljudima svakojake primjere, ali većina ljudi nikako neće da vjeruje (17:89) U ovom Kur’anu Mi na razne načine objašnjavamo ljudima svakovrsne primjere, ali je čovjek, više nego iko, spreman raspravljati. (18:54) U kazivanju o njima je pouka za one koji su razumom obdareni. Kur’an nije izmišljena besjeda, on priznaje da su istinite knjige prije njega objavljene, i objašnjava sve, i putokaz je i milost narodu koji vjeruje. (12:111) A šta će biti onog Dana kad protiv svakog naroda dovedemo po jednog svjedoka, od njega samog, i tebe dovedemo kao svjedoka protiv ovih!* Mi tebi objavljujemo Knjigu kao objašnjenje za sve i kao uputu i milost i radosnu vijest za one koji jedino u Njega vjeruju. (16:89) U ovom Kur’anu Mi navodimo ljudima svakovrsne primjere. A kad bi im ti ne znam kakvo čudo donio, opet bi rekli oni koji neće da vjeruju: "Vi samo iznosite laži!" (30:58) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука