Jump to content

Црквени одбори- има ли смисла њихово постојање?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Размишљам нешто о овој теми. Имао сам прилике да упознам много свештеника који имају великих проблема са црквеним одбором. Наиме, многи који су у тим одборима нису активни, литургијски верници већ су изабрани по разним системима препорука, кумства, реваншизма итд. Другим речима- наметнути су свештеницима. 

Знам случајева где одборници док свештеник служи Литургију седе напоље, пију кафу, пуше, свађају се, оговарају свештеника. 

Други су они који уопште не долазе у цркву већ су ту као супервизори на рад свештеника те су први који ће клеветати на свештеника. 

Наравно, има и оних људи који су ту из искрене и чисте вере и заиста су помоћници свештенству и не постављају се као мерила у цркви. Знају где им је место. 

Шта ви мислите о одборима? Колико сам чуо да у новом Уставу СПЦ који је у изради неће бити Црквених одбора. Да ли је то истина? Мислим да је то добро и да се већа надлежност да Архијерејским намесницима.

Подели на овим сајтовима

Мислим да црквени одбори дају могућност и лаицима да учествују у управљању црквеним пословима. 

Наравно да има пуно злоупотреба, али генерално идеја као идеја није лоша. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...