Оливера Г. Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 OPREZ Ona minira vakcinaciju: Nadrilekarka deli opasne i bizarne savete na internetu Na društvenim mrežama izazvana je prava bura pokretom protiv vakcinacije dece i brojnošću članova u grupama koje vodi samozvana doktorka Slađana Velkov. Njoj za lažno predstavljanje preti prekršajna i krivična prijava. Naime, kako “Blic” saznaje, Velkov uopšte nema važeću dozvolu za rad (licencu) niti je član Lekarske komore Srbije, institucije čiji član mora da bude svaki lekar u zemlji da bi mogao da radi. Takođe, diskutabilno je da li je Velkov uopšte i završila Medicinski fakultet jer Komora ne poseduje informacije o njenoj fakultetskoj diplomi koju je navodno stekla u Skoplju. Na njenom Fejsbuk profilu stoji da je studirala u Nišu i Skoplju, gde je i diplomirala. U Ministarstvu zdravlja objašnjavaju za “Blic” da se u slučajevima kada određene poslove zdravstvene delatnosti obavljaju lica koja nisu zdravstveni radnici i za to ostvaruju dobit - podnose krivične prijave. Takođe, ukoliko nije upisan u registar nadležnih organa, izriče se zabrana rada zdravstvenom radniku i podnosi se prekršajna prijava. Samoprozvana doktorka Velkov deluje preko nekoliko internet grupa. Jedna njena Fejsbuk grupa broji više od 38.000 članova, a druga 25.000. Pojavljuje se na nacionalnoj televiziji, govori na skupovima organizovanim u sopstvenoj režiji. Njena rešenja koja propagira su problematična, ekstremna i često opasna. Njene izjave su u većini slučajeva nadrealne. Kako "Blic" saznaje Republičko javno tužilaštvo ima podatke o samozvanoj doktorki Velkov. Njenu dokumentaciju prosledio je Tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, čija je i nadležnost da se bavi ovakvim slučajevima. Bezgrešno začeće Slađana Velkov, osim zalaganja za ukidanje obavezne vakcinacije, između ostalog propagira bezgrešno začeće pomoću sirove hrane, gledanja u sunce i hodanja bez čarapa, tvrdi da ženama mesečni ciklus nije potreban, a za lečenje dece od autizma preporučuje ispijanje hemikalije MMS, koja je po sastavu slična običnom izbeljivaču. U jednom od svojih postova na Fejsbuku Slađana Velkov tvrdi da lateralnu sklerozu izaziva „veliki parazit koji živi u mozgu i kopa kanale po telu“. Izvor: Blic Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Да си жива и здрава, откад се на овом форуму причало о дотичној и о још тушта и тма таквих, ал није имао ко да види и да чује, на жалост. Јефимија Крунић, Милан Ракић, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 „veliki parazit koji živi u mozgu i kopa kanale po telu“. Zanimljiva ''medicinska'' terminologija. pahulja, Милан Ракић and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Kopanjem po netu, vidim, da je odavno poznata, izvinjavam se ako slučajno ponavljam temu. Ali zašto još nije pritvorena, ili odvedena na psihijatrijsku ekspertizu? I druga stvar koja me je zapanjila (ja se stalno nešto zapanjujem) je dokle je ovaj narod došao u nekom kulturnom smislu, da može da veruje u ove besmislene pre svega opasne stvari? Ona i dalje razvija svoje bolesne teorije, u tome je suština mog posta. Inače ja slabo pratim medije i bljuvotine, izvinjavam se još jednom. pahulja and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Ja ovakve ne bih zabranio jedino ne bih dozvoljavao roditeljima da slušaju savete od ovakvih kada je su pitanju deca, obavezna vakcinacija itd. u zatvor (na duže vreme) da se ide ukoliko roditelj ugrozi život detetu zbog ovakvih. A što se odraslih tiče zar može neko da žali sa retardima koji su toliko retardirani da slušaju ovako nekoga, zapravo ovo je dobar način da se društvo pročisti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Ili da napišem malo bolje. Svako ko je u stanju da sluša ovako nekoga treba da se ukloni iz društva po ogućnosti pre nego što dobije decu pa im upropasti život, e sada možda su neki za to da ih država ukloni u neki zatvor ili ludaru. Ja ipak smatram da je mnogo efikasnije i bolje pustiti ih da se samouklone. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Da li je šala ako neko može da poveruje i da se od raka leči krečnom vodom, da detetu da izbeljivač i sl...Ne mogu se oni samoukloniti, njih država treba da otstrani. Suština je zaglupljenost naroda i država koja je dovela ljude na primarne instinkte. И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 оде Татјана, дође Слађана и све тако у круг... Наравно, уверен сам да је др Велков вакцинисана када је била мала... RYLAH, Јефимија Крунић, pahulja and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Једино се ја чудим и буним "ко Грк у апсу", када је већ држава дигла руке. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Једино се ја чудим и буним "ко Грк у апсу", када је већ држава дигла руке. Ма не чудиш се само ти, него смо се ми већ на нашем Форуму икс пута чудили па огуглали... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Добро, да знам за убудуће...овако изгледа глупо. Па добро и ја већ одавно нисам администратор. Поздрав. И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Ovi bi trebalo na robiju bez sudjenja . I leciti je gasenim krecom ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 када је већ држава дигла руке Mozda bas zbog toga sto kod nas ovo nije nikakva stilska figura, nego drzava zaista ima ruke. Оливера Г. and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Mada, nisam siguran koliko mogu da je gone. Nadrilekarstvo je u zakonu definisano kao pruzanje zdravstvenih usluga od strane osobe koja nije lekar, a pitanje je da li se trabunjanje po Facebooku moze smatrati nadrilekarstvom. Ја бих, да се питам, и давање здравствених савета подвео под пружање услуга. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Ово је сјајан текст, који, уз помоћ 20ак линкова који се баве свим питањима везаним за вакцинацију на које је могуће наићи, разбија све завере теорије. Ако има вољних, да ми помогну да преведем на српски, када би неколико људи узело да рпеведе по пар линкова, ишло би релативно брзо. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука