Jump to content

Постоје ли докази да је краљ Александар I Карађорђевић био масон?

Препоручена порука

Од неколико људи сам чуо, а код доста њих на интернету прочитао - да је краљ Александар Ι Карађорђевић био масон.

Надам се да на форуму постоје људи који су се детаљно бавили овим питањем. Тако да би моје питање гласило - постоје ли докази да је краљ Александар био масон - неки документи, било шта... или се такво мишљење заснива само на претпоставкама, или можда на "рекла-казала"?

Нисам истраживао ово, тако да не знам, па ми ваши одговори требају. :)

Подели на овим сајтовима

Легенда каже да је и Ататурк био масон и да су њих двојица били браћа масони. Када је био грчко-турски рат, Грци су тражили помоћ од краља, али их је овај одбио уз извлачење да смо ми завршили са турцима. Када је Александар убијен, ваљда се први и једини пут у историји Турске није славио курбан-бајрам, пошто је тада Ататурк рекао да је убијен његов брат (мислећи по масонској ложи). То је све како легенда каже, а не знам да ли је био, нисам био присутан, али знам да нас је тај масон или шта год да је био, уништио за сва времена.

Иначе ми је занимљива слика са његове аутопсије, где се види да је на грудима имао истетовираног једноглавог орла.

Друга глава је била код Кем`це :)))

Подели на овим сајтовима

@Manolis Шифра сармасамесом5, где 5 означава број комада. :)

Не знам, само ме је занимало да ли постоје документа, да себи разјасним, не да улазимо у то да ли је Александар крив или није. Изгледа да ће дуго још бити мистерија. Мени барем. А и шта знам, ја сам ионако стално њега кривио за сва с*ања касније, никако неколико милиона некрштених Срба... :)

Добро, нећу ништа да тврдим док не истражим добро. А и нисам монархиста, па да браним Карађорђевиће. Ако нађете доказ, давајте, ако не - бем ли га, ником ништа...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Сам Александар је ово признао

Где могу више о томе да нађем?

И, постоји ли негде мало више о томе шта се заправо десило са Ђорђем Карађорђевићем? Сем онога да је лудак, педер и остало... О томе да је насилно склоњен...
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...