Jump to content

Рачак, 16. годишњица

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 1. 2015. at 13:46, Милан Ракић рече

А где сам ја друже "релативизовао"-како кажеш "случај Рачак"... Говорио сам о одговорности тог скота који је дозволио да се тај умировљени колонело америчке војске деси! А могу да претпоставим јер сам био делом тога, као војник ове државе.. У протеклих фртаљ века...

Баш зато што си војник тако дуго (а нисам ни ја далеко), баш зато ме чуде (у најмању руку) твоји ставови. Написао сам да "релативизујеш" зато што си и у првом посту и овом на који сад одговарам директно означио Милошевића као одговорног за оно што се дешавало око "случаја Рачак". Степен његове одговорности ти никако не можеш знати, без обзира где и колико дуго радиш.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 13:57, Перезвон рече

Баш зато што си војник тако дуго (а нисам ни ја далеко), баш зато ме чуде (у најмању руку) твоји ставови. Написао сам да "релативизујеш" зато што си и у првом посту и овом на који сад одговарам директно означио Милошевића као одговорног за оно што се дешавало око "случаја Рачак". Степен његове одговорности ти никако не можеш знати, без обзира где и колико дуго радиш.

То што си ти написао и "турио" ми у уста-свакако не значи да сам ја то рекао и помислио на концу! Јасно и гласно, сада и овде, пре и после и за вјеки вјекова, мој је став, а верујем и свакога грађанина Србије да је СМ ТРЕБАО и МОРАО да политичким потезима ИЗБЕГНЕ РАТ са "читавим светом" Да ли сам негде погрешио? Сем ако не желиш да ми мантраш да је "то" било неизбежно...

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:15, Милан Ракић рече

То што си ти написао и "турио" ми у уста-свакако не значи да сам ја то рекао и помислио на концу! Јасно и гласно, сада и овде, пре и после и за вјеки вјекова, мој је став, а верујем и свакога грађанина Србије да је СМ ТРЕБАО и МОРАО да политичким потезима ИЗБЕГНЕ РАТ са "читавим светом" Да ли сам негде погрешио? Сем ако не желиш да ми мантраш да је "то" било неизбежно...

Ја ништа не мантрам. Мантре око Милошевића, у овом нашем разговору, долазе од тебе... "свакога грађанина Србије" - ако ово није политички говор онда ништа!

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 13:57, Перезвон рече
Баш зато што си војник тако дуго (а нисам ни ја далеко), баш зато ме чуде (у најмању руку) твоји ставови.

И нема шта да те чуде моји ставови. Ја се не "кријем" иза "аватарског" имена и презимена. Словом и бројем-Милан Ракић. Не знам на концу у којем виду војске си служио, али у авијацији, тог несрећника већина није волела... Али, када је земља била нападнута, када су злочинци учинили агресију-НИКО НИЈЕ РЕКАО НЕЋУ! Како је могла и на који начин, војска ове државе је бранила своју отаџбину...Упркос свима и у инат свему... А скот се захвалио тако шт је након агресије, баш као и овај мученичић из Бајчетине, тражуио сда се забрани летење изнад његових кућа...

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:25, Перезвон рече

Ја ништа не мантрам. Мантре око Милошевића, у овом нашем разговору, долазе од тебе... "свакога грађанина Србије" - ако ово није политички говор онда ништа!

Не знам друже! Веруј у шта и како хоћеш и желиш. Твоја ствар! Немам намеру да те убеђујем

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 13:46, Милан Ракић рече

А где сам ја друже "релативизовао"-како кажеш "случај Рачак"... Говорио сам о одговорности тог скота који је дозволио да се тај умировљени колонело америчке војске деси! А могу да претпоставим јер сам био делом тога, као војник ове државе.. У протеклих фртаљ века...

Троловање није увек исто што и вандализам, иако се и вандализам може употребити у сврху троловања. Вандал може бити неко ко једноставно ужива у уношењу лажних података, у вређању случајних корисника или ширењу личних схватања на неодговарајући начин. Трол намерно злоупотребљава слабости људске природе или онлајн заједнице како би изнервирао друге кориснике.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82_%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:43, nedeljko рече

Троловање није увек исто што и вандализам, иако се и вандализам може употребити у сврху троловања. Вандал може бити неко ко једноставно ужива у уношењу лажних података, у вређању случајних корисника или ширењу личних схватања на неодговарајући начин. Трол намерно злоупотребљава слабости људске природе или онлајн заједнице како би изнервирао друге кориснике.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82_%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB

Какве везе ово сад има са целом темом? Шта, мислиш да је Ракић трол?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:48, RYLAH рече

Какве везе ово сад има са целом темом? Шта, мислиш да је Ракић трол?

Јел тема Слободан Милошевић, Бог да му душу прости, и Евроазијска Унија ?

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:43, nedeljko рече

И какве везе има ово самном? Ако си мени упутио!?

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:52, nedeljko рече

Ни једно ни друго мали весељаче! Покретач теме је поменуо обљетницу злочина у Рачку! А како си ти "дошао" до тога да сам тзв. трол то вероватно ни старешинству покрета којег си се "укитио" аватараом није јасно...

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:52, nedeljko рече

Одакле Евроазијска Унија у целој причи, то само ти знаш.

А он је, колико се ја сећам, био председник у време фалсификата Рачак, који је послужио као повод за притисак. Не знам да је било ко на овом форуму амнестиран од претресања његових поступака, што би био Милошевић?

Колико год се ја слагао или не слагао са многима са форума, често и са Ракићем, не видим било какав разлог да се о нечијем раду не расправља. Ако ништа друго, а оно да нам буде за поуку ако се, не дао Бог, опет као народ нађемо у таквим околностима, па се срећније снађемо, ако је то могуће.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Бацио сам поглед (и то на брзину) само на вечерашњу програмску шему РТС и Б92. Без обзира објављујем: ко вечерас нагази на телевизији са националном фреквенцијом емисију о догађајима у Рачку добија Југо 45.

а ово су насловне стране новина за данас: http://www.nspm.rs/hronika/naslovne-strane-srpske-stampe-15.-januara-2015.-godine.html

Подели на овим сајтовима

On 15. 1. 2015. at 14:26, Милан Ракић рече

И нема шта да те чуде моји ставови. Ја се не "кријем" иза "аватарског" имена и презимена. Словом и бројем-Милан Ракић. Не знам на концу у којем виду војске си служио, али у авијацији, тог несрећника већина није волела... Али, када је земља била нападнута, када су злочинци учинили агресију-НИКО НИЈЕ РЕКАО НЕЋУ! Како је могла и на који начин, војска ове државе је бранила своју отаџбину...Упркос свима и у инат свему... А скот се захвалио тако шт је након агресије, баш као и овај мученичић из Бајчетине, тражуио сда се забрани летење изнад његових кућа...

Какве везе са целим нашим разговором има "аватарско" име? Зашто тако реагујеш? Враћам наш разговор на почетак да ме боље разумеш: отворио сам ову тему, након тема о Натоу и нападу у Паризу, са намером да се подсетимо и дубље сагледамо дешавања која, по мом мишљењу, имају утицаја на нас (о утицајима и  "нама" други пут). Са неким разлогом или без њега, јавио си се са политичким оценама Милошевићеве улоге иако је, по мом мишљењу, сасвим очигледно да је потенцирање његове одговорности директна релативизација злочина који су учињени према српском народу (и деци). Не бих ја ни одговорио да ме заиста не чудиш по овом питању, што због ширине коју показујеш према саговорницима, што због радног места.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...