Manolis Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Beč -- Građani Austrije će ove godine, krajem juna, imati priliku da se izjasne o istupanju zemlje iz EU. Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo je inicijativu za održavanje izjašnjavanja građana o istupanju Austrije iz EU, koje će biti održano od 24. juna do 1.jula. Inicijatori izjašnjavanja, okupljeni oko Inge Raušer iz "Inicijative domovina i ekologija", već su 2011. pokušali da pokrenu izjašnjavanje građana, ali tada nisu imali uspeha zbog formalnih grešaka. Ova grupa ističe da je "nezavisni i nadpartijski komitet pojedinaca", koji želi da omogući Austrijancima da se "zvanično izjasne za obnavljanje slobodne i neutralne Austrije bez tutorstva EU". Raušer je naglasila da ne postoji konkretan cilj u vezi sa brojem potpisa koji žele prikupiti. Odobrenjem za održavanje izjašnjavanja, prema njenim rečima, država pokazuje da je moguće istupanje iz EU i da je pravno dozvoljeno. Inače Austrija je 1. januara obeležila 20 godina od članstva u EU, a tim povodom zvaničnici Beča su ukazali na brojne prednosti, uz ocenu da bi Austrija daleko lošije stajala u svim oblastima da nije pristupila Uniji. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=01&dd=13&nav_category=78&nav_id=946163 Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Austrijanci se krecu ka libelarnijoj drzavi. Citah skoro ukidaju progresivne poreze, smanjuju birokratiju itd. Svaka cast, samo napred! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Austrijanci se krecu ka libelarnijoj drzavi. Citah skoro ukidaju progresivne poreze, smanjuju birokratiju itd. Svaka cast, samo napred! Da, ali istupanjem iz EU istupaju sa jednog zajednickog trzista i iz ekonomske unije. Mislim nisam ja evrofanatik i ljubitelj EU, ali me valjda razumes sta hocu da kazem. EU se zasniva na regionalizaciji kao mini verziji globalizacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Da, ali istupanjem iz EU istupaju sa jednog zajednickog trzista i iz ekonomske unije. Mislim nisam ja evrofanatik i ljubitelj EU, ali me valjda razumes sta hocu da kazem. EU se zasniva na regionalizaciji kao mini verziji globalizacije. A odakle ti ideja da izlaze sa tog trzista izlaskom iz EU? Sta mislis gde su prodavali svoje proizvode i ko im se skijao po stazama pre ulaska austrije u EU? Manolis and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Da, ali istupanjem iz EU istupaju sa jednog zajednickog trzista i iz ekonomske unije. Mislim nisam ja evrofanatik i ljubitelj EU, ali me valjda razumes sta hocu da kazem. EU se zasniva na regionalizaciji kao mini verziji globalizacije. Ne istupaju....i dalje ucestvuju na trzistu.. mozda im vrate carine mozda ostane nesto kao svicarska... ovakva eu je postala nepodnosljiva i skupa.. Manolis је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Zasto Evropi se slihtamo za mesto, kad u Evropi mi oduvek i jesmo? Voodooooo Popeye Пајко and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 A odakle ti ideja da izlaze sa tog trzista izlaskom iz EU? Sta mislis gde su prodavali svoje proizvode i ko im se skijao po stazama pre ulaska austrije u EU? Pa razmisli zbog cega je stvorena EU i zasto uopste postoji i sta je. Ne kazem da ce se Austrija izolovati, nego da ce postati isto sto je sad Srbija gde ce granice izmedju nje i EU biti obavijene sitom kroz koje ce prolaziti samo ono sto se smatra da treba. Ovako unutar EU ta sita medju drzavama nema jer je to jedna carinska unija. Ne istupaju....i dalje ucestvuju na trzistu.. mozda im vrate carine mozda ostane nesto kao svicarska... ovakva eu je postala nepodnosljiva i skupa.. Pa te carine su ''problem'' o kom pricam, jer se izlazi iz jedne zajednicke ekonomske politike. Skupa je i nepodnosljiva zbog ogromne birokratije i to joj je najveci problem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Al dobro, ako joj je cilj izaci iz te birokratske organizacije, onda je podrzavam. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Pa te carine su ''problem'' o kom pricam, jer se izlazi iz jedne zajednicke ekonomske politike. Skupa je i nepodnosljiva zbog ogromne birokratije i to joj je najveci problem. mozda planiraju nesto kao swica... sta znam Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 A kad li cemo mi d`izadjemo kad jos nismo ni usli... Милан Ракић and Manolis је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Nema sposobnijeg naroda da napravi kintu od njih! Od svake planinčuge napravili turistički centar i to još u ono vreme, bez EU. Dolazi im ceo svet, ne moraju ništa da proizvode. Svaki dan kukaju kako je bilo ondak bolje, sa šilingom, nego sada. Ako sad ne istupe iz EU doćiće novi izbori i to je neminovnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Nema sposobnijeg naroda da napravi kintu od njih! Od svake planinčuge napravili turistički centar i to još u ono vreme, bez EU. Dolazi im ceo svet, ne moraju ništa da proizvode. Svaki dan kukaju kako je bilo ondak bolje, sa šilingom, nego sada. Ako sad ne istupe iz EU doćiće novi izbori i to je neminovnost. Pa kukaju i ostalo da im je sa funtom, markom, frankom. To je problem monetarne politike EU. Mislim sta znam, EU verovatno nije toliko blizu onim liberalnim konceptima, nego joj je postojanje mozda vise zasnovano na necijoj moci, da neko druge muze i ima koristi. Moc je uvek bila iznad principa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Дај, бре. Је л' стварно мислите да ће да иступе?! Па, не иде то баш тако. Дали су дозволу, али... Мени се свиђа ово што је Млађо рекао/написао. Ја бих волио да све државе крену тим путем - да раде оно што је најбоље за њих, а не што ће да им пропише нека ЕУ или било која организација. Колико год да не волим ЕУ, а не волим оно што она представља кад се све сабере, ко нормалан не би волио оно што би она заиста могла да представља, а ту мислим на истински уједињену Европу!? Државе које држе до себе, а које повезује нешто изнад тога(нације). Па, ми би први имали највише користи од тога. Али, то је за сада само санак пусти... Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 eu, ovakva kakva je, morace da se reformise... Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Дај, бре. Је л' стварно мислите да ће да иступе?! Па, не иде то баш тако. Дали су дозволу, али... Postoji dosta evroskepticizma u Austriji, pocev od samog parlamenta i partija u njemu gde su 2 evroskepticne i sa brojem svojih poslanika imaju trecinu poslanika. Samo to nije toliko veliko, ali se u partijama ne vidi cesto volja naroda. Neko moze da glasa za socijaldemokrate zato sto hoce porez za bogate, ali mu se ne dopada ideja EU. Uzmi u obzir danas Srbiju. U skupstini nijedna evroskepticna stranka, a barem 50% naroda nije za EU. истински уједињену Европу I ne samo Evropu nego i svet. Mada je to jos daleko. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука