Тања1 Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Сестро у Христу Исусу, Не разумем Вас али искрено то покушавам. Можда сам и ја био мало нејасан, па да појасним сваку своју реч. Можда сам био прегруб када сам рекао да не постоје духовно здрави људи нисам мислио у буквалном смислу те речи.Зар се нешто у универзуму догађа без Промисли Бога Оца и како сад мислите да нам није потребна његова помоћ да удахнемо ваздух зар се и то не дешава уз његову Благодат? Св. Јован Дамаскин каже „Промисао је Божја воља, која све садржи и свиме разумно управља.“. А ако ћемо искрено ни смеће не би могли да однесемо на депонију да Бог тако не жели. Слажем се да је маговима потребна помоћ и благодат Божија али зар Ви стварно мислите да нама није, зар стварно мислите да су магови ''грешнији'' од нас зар свако од нас не носи крст свој?! Црква предвиђа епитимију за оног који је увидео своје грехе и који жели да се на неки начин искупи пред Богом, али из контекста Ваше реченице мислим да сте мислили на анатему. Такође мислим да нико није напоменуо да свештеник треба да анализира и да проучава састав овога, ја сам само предложио да се обрати свештенику који ће му помоћи и који ће му рећи шта да ради.Надам се да сам Вам мало појаснио шта сам хтео рећи. Свако добро од Господа. Ја не знам да ли сте ви православни свештеник или мисионар, свеједно, то не мења мој став. Све је то у реду, али буквално ви се удаљујете од теме да је све што је потребно у овом случају смеће бацити, не носити брабоњке свештенику. Наравно да је Божија помоћ да однесемо на депонију смеће потребна, али је она присутна или није испред свега што пишете, или имамо ноге и руке, или их немамо. Слажем се да физичком смећу нису потребне само физичке, већ и духовне ноге и руке. Али придавати значај овом смећу да може да пробије православни ум, Христов ум, нашу веру, не може. Ум се вазда бори са разним мислима, а какве су нам мисли такав нам је живот. Не каже се узалуд, шта смо тражили, то смо и нашли. Но ове речи значе још и, знати ко је Христос, веровати у Њега, а искушење од смећа бацити на депонију. Међутим, овај је смеће просто зграбио, усликао и донео на форум, што је мени за спрдњу, а то да је могао типкати говори да има руке, а рече и да ће однети свештенику, значи има и ноге. Срђан + and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан + Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ја не знам да ли сте ви православни свештеник или мисионар, свеједно, то не мења мој став. Све је то у реду, али буквално ви се удаљујете од теме да је све што је потребно у овом случају смеће бацити, не носити брабоњке свештенику. Наравно да је Божија помоћ да однесемо на депонију смеће потребна, али је она присутна или није испред свега што пишете, или имамо ноге и руке, или их немамо. Слажем се да физичком смећу нису потребне само физичке, већ и духовне ноге и руке. Али придавати значај овом смећу да може да пробије православни ум, Христов ум, нашу веру, не може. Ум се вазда бори са разним мислима, а какве су нам мисли такав нам је живот. Не каже се узалуд, шта смо тражили, то смо и нашли. Но ове речи значе још и, знати ко је Христос, веровати у Њега, а искушење од смећа бацити на депонију. Међутим, овај је смеће просто зграбио, усликао и донео на форум, што је мени за спрдњу, а то да је могао типкати говори да има руке, а рече и да ће однети свештенику, значи има и ноге. Ja сам само чтец. Слажем се у потпуности са овим што сте написали ! :good2: Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 13, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2015 Ja сам само чтец. Слажем се у потпуности са овим што сте написали ! :good2: Е хвала вам пуно, жао ми је што нисам рођена или мало глупља, или мало паметнија. Срђан + је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 ovde svi iznosimo stav iz svog ugla i svoje duhovnosti i to je problem jer je pitanje koliko postavljaču teme možemo pomoći... zato je najbolje otići kod nekog kvalitetnog sveštenika i porazgovarati. Malkice je nezgodno ako nikad do sad nisi razgovarao sa popom o ličnim problemima i nedoumicama ali verujem da ako napraviš prvi korak i zatražiš pomoć Bog će odgovoriti Ono što smo rekapitulirali do sada 1 ovo liči na neku vrstu vradžbina tj magije 2 Crkva ovo ne odobrava 3 Crkva ima proveren lek protoiv ovoga 4 Na hrišćanina koji živi u Hristu u okviru svojih mogućnosti, ovakve stvari ne deluju kordun, feeble and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 meni bivsa cura bila vracarica, svakakva cuda su mi se dogadjala, jednom prilikom sam ispo iz voza i upo u bunar, al je bunar srecom bio presusio, bio bi se zadavio u ladnoj vodi, samo sam tad slomio 12 rebara, al nije meni zbog toga, neg sam imo kera mladjoni se zvao, pravo rasno pasce, jedne prilike mi donio u kucu tako neki zamotuljak neki koncici, ona zica sa dalekovoda par namotaja, da padnes u nesvjes, od tad je mladjo moj kreno da se susi, al dobro na ovoj slici nije tolko mrsav kolko ima neka blesava siroka rebra, da ne ispadne sad da nije imo sta jesti kod mene, nije dugo pozivio,a meni tesko bez njega, jos ga cuvam u zamrzivacu, a bivsu curu jok, pazite se ljudi.... Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 trebalo bi kao da bude smesno ili? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука