Гости Guest Написано Децембар 18, 2014 Гости Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Кажу људи да се на Славу зове само први пут и да се на Славу не носе поклони. Добро. Тако је на папиру.Да ли је тако и у пракси? Нешто сумњам.Чувене су оне наше бомбоњерице и винца која се размењују од славе до славе. Дезодоранси и сл. Мени је то накарадно симпатично.Свидело ми се кад је у филму Ивкова Слава, приказано како газди Ивку кроз кућу за два дана продефилује стотину људи а нико му ништа не доноси, а газда се уби да свима буде по вољи. Прави српски домаћин. Не знам када је то почело да се доносе поклони на Славе? https://www.pouke.org/verujem/index.php?topic=3731.0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Децембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Ne znam, ja imam ta cirkularna vina koja idu iz ruke u ruku za 100 godina ce ih moji praunuci prodavati kao ono, "Berba 2005.", npr.... Kaludjerovic Sreten and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
син милутин Написано Децембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Лепо је поклањати. Иначе, наше је само оно што другоме дамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Обично носим нешто посебно ако знам да је домаћину потребно. Није искључено и да то буде пре или после славе (или другог повода), зависно од околности. Ако немам бољу идеју узмем нешто што ће брзо да се потроши (неко пићенце, грицкалице и сл.). Домаћи дуготрајни производи као нпр. мед, вино, ракија... су увек добар избор за поклон који год да је повод, чак и ако нема нарочитог повода.За славу је најважније да се окупимо и обележимо тај дан, прославимо Бога "дивног у светима својим". Све остало је таштина над таштинама... Сад сам као измислио топлу воду... Kaludjerovic Sreten and Олимп је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Постоји тема https://www.pouke.org/forum/topic/16080-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%83/ Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука