Милан Ракић Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 У Дому ваздухопловства у Земуну, Главна 1-3, у среду 17. децембра 2014.године у 13.00 часова, одржаће се промоција зборника радова „Сто година српског војног ваздухопловства“. Зборник радова кроз два дела – историјски развој и технолошки и доктринарни аспекти развоја ВиПВО – обједињених радова 43 аутора, прати читав век војног ваздухопловства у Срба. Радови домаћих и страних аутора осветљавају пут којим је то ваздухопловство прошло. Различитог приступа, ови радови приказују мало познате и до сада и непознате стране овог дела наше, па и светске историје. То Зборник чини незаобилазном литературом за сваког иоле озбиљнијег аутора који ће истраживати ту тему. Књигу ће представити: генерал-пуковник у пензији Златко Рендулић, генерал-пуковник у пензији Спасоје Смиљанић, генерал-мајор др Миодраг Гордић, др Милан Терзић и мр Снежана Ђокић. МОРС Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 У Команди ВиПВО у Земуну данас је одржана промоција Зборника радова „Сто година српског војног ваздухопловства“, међу чијим корицама су радови више од 40 аутора који су учествовали на симпозијуму одржаном 2012. године у оквиру обележавања јубилеја 100 година српског војног ваздухопловства. Поздрављајући окупљене, међу којима и заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Јовицу Драганића, командант ВиПВО генерал-мајор Ранко Живак, подсетио је на значај поменутог јубилеја и изразио задовољство да је баш генерација којој припада имала част да организује његово обележавање. - Идеја је била да се у оквиру тог обележавања направи један научни симпозијум на коме би људи који су најпозванији, из свог угла говорили о развоју српског војно ваздухопловства у тих 100 година постојања, и да иза тога остане нешто што је трајно – нагласио је генерал Живак додајући да сва искуства која се не забележе, неминовно остају заборављена. У наставку промоције, о Зборнику су говорили заменик команданта ВиПВО генерал-мајор др Миодраг Гордић, који је учествовао у организацији симпозијума, генерал-пуковник у пензији др Златко Рендулић, који је говорио о развоју ваздухопловства после Другог светског рата, генерал-пуковник у пензији Спасоје Смиљанић, чије излагање је било посвећено историји ратног ваздухопловства на овим просторима, др Милан Терзић из Института за стратегијска истраживања, који је говорио о државама у оквиру којих се ваздухопловство развијало, као и мр Снежана Ђокић која се обратила у име издавача Зборника Медија центра „Одбрана“. У галерији „Икар“ у Команди ВиПВО, у оквиру данашње промоције Зборника, приређена је изложба фотографија и докумената из архива Музеја ЈРВ, збирке Милутина Миланковића, као и фотографије пилота мајора Драгољуба Стојановића. МОРС Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 МОРС Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Где може да се набави књига ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 Где може да се набави књига ? Снежа, као представник МЦ "Одбрана" данас није дала одговор на то питање. Бојим се да ће нажалост ово бити издање ограниченог и интерног карактера. У то ме уверава чињеница да је према податку из књиге, штампано свега 355 примерака. Нпр., примерак који сам ја данас добио, "уредно" је заведен у ЦБВНДИ (Центар за библиотекарство, војнонаучну документацију и информацију) наше Војне академије... Ипак, "трачак наде" постоји, обзиром да је МЦ "Одбрана" на свој сајт поставила као једно од својих издања и ово дело, па ћу се потрудити током сутрашњег дана да их назовем и контактирам*, око свих детаља везаних за пуштање ове књиге у слободну продају... Иначе, књига заиста вреди. Састављена је из два тома. Први том је историјски развој нашег војног ваздухопловства, док се други том бави технолошким и стратегијско-доктринарним аспектима развоја РВ и ПВО, од 1912. године до данас. Све из пера 43 еминентна аутора на преко 850 страна, уз обиље ц/б и колор фотографија, схема, гантограма, алгоритама и прочаја... *не било ти заповеђено, вечерас кад се будеш одјавио са Поука, пошаљи ми поруку да ја ујутро "реагујем" и зовем ове из Медија центра... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Снежа, као представник МЦ "Одбрана" данас није дала одговор на то питање. Бојим се да ће нажалост ово бити издање ограниченог и интерног карактера. У то ме уверава чињеница да је према податку из књиге, штампано свега 355 примерака. Нпр., примерак који сам ја данас добио, "уредно" је заведен у ЦБВНДИ (Центар за библиотекарство, војнонаучну документацију и информацију) наше Војне академије... Ипак, "трачак наде" постоји, обзиром да је МЦ "Одбрана" на свој сајт поставила као једно од својих издања и ово дело, па ћу се потрудити током сутрашњег дана да их назовем и контактирам*, око свих детаља везаних за пуштање ове књиге у слободну продају... Иначе, књига заиста вреди. Састављена је из два тома. Први том је историјски развој нашег војног ваздухопловства, док се други том бави технолошким и стратегијско-доктринарним аспектима развоја РВ и ПВО, од 1912. године до данас. Све из пера 43 еминентна аутора на преко 850 страна, уз обиље ц/б и колор фотографија, схема, гантограма, алгоритама и прочаја... *не било ти заповеђено, вечерас кад се будеш одјавио са Поука, пошаљи ми поруку да ја ујутро "реагујем" и зовем ове из Медија центра... @Ненад. Звао сам МЦ "Одбрана", нажалост, ово издање је, како сада ствари стоје-само за "повлашћене". Неће бити у слободној продаји, јер је интерног карактера... Ако си близу Београда, даћу ти да прелисташ Sasa 72Nis је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa 72Nis Написано Април 19, 2015 Пријави Подели Написано Април 19, 2015 Поштовани г.Милане , постоји ли могућност да се купи неки примерак зборника или макар да се добије на увид поззз Саша Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 19, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2015 Поштовани г.Милане , постоји ли могућност да се купи неки примерак зборника или макар да се добије на увид поззз Саша @Ненад. Звао сам МЦ "Одбрана", нажалост, ово издање је, како сада ствари стоје-само за "повлашћене". Неће бити у слободној продаји, јер је интерног карактера... Ако си близу Београда, даћу ти да прелисташ Sasa 72Nis је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa 72Nis Написано Април 20, 2015 Пријави Подели Написано Април 20, 2015 У Нишу сам , али долазим често у БГ, пробаћу овде у Н са некима од пилота и падобранаца да видим је ли ко прибавио који примерак. У сваком случају , можемо се наћи и у БГ ако вам време и обавезе дозволе позз и хвала Саша Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука