Jump to content

Нетанијаху: Срби и Јевреји су пријатељи хиљадама година још од Римске републике

Оцени ову тему

Препоручена порука

juda.png

Приликом заједничке конференције за новинаре одржане на енглеском језику, на самом почетку обраћања, Нетанијаху је пожелео добродошлицу Вучићу

"Пријатељство јеврејског и српског народа иде у прошлост хиљадама година, још од времена Римске Републике. А у модерно време су два народа била уједињена у борби и патњи, током страшних година Другог светског рата. Наш народ се суочио са бруталним оптужницама и убиствима од руку нациста и њихових пријатеља. Никада нећемо заборавити улогу српског народа у борби против нациста. То је орден части који дубоко осећамо у нашим срцима и увек ће ту остати".

Такође Нетанијаху је поменуо и рабина Јуду Алкалаја из 19-ог века који је по речима Нетанјахуа један од значајних покретача ционизма а који је родом из Србије тако да идеја модерног ционизма и израелске државе потиче из Београда.

Извор: Видовдан

Подели на овим сајтовима

Пријатељство јеврејског и српског народа иде у прошлост хиљадама година, још од времена Римске Републике

Ха? 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Premijer vam je cinik hvali Izrael jel nije priznao Kosovo kao državu, a službeni Beograd priznao je Palestinu ...Kakvu politiku Srbija vodi ne zna ni sam premijer istok ili zapad 4 stupa, 5 stupova, 10 stupova...zapravo pitanje je dal je gospodarstvo bolje onih zemalja koje su se svrstale recimo uz zapad protiv Rusije, ili zemalja koje nemaju jasno definiranu politiku i sanjaju još nesvrstane a znamo da nesvrstanost ne postoji to je laž. Pa zna se bolje su gospodarstveno one države koje su uz zapad jasno.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore

Подели на овим сајтовима

Pritom uopće ne sporim  Hrvatska jeste neovisna samo na papiru, mi uopće i nemamo ministarstvo vanjskih poslova sve to umjesto nas rade Washington i Brisel ali što bi našu državu uopće i interesirala vanjska politika što imamo ako se usprotivimo necemu i sl, da li imamo manje mi Hrvati jer samo u ujedinjenim narodima dižemo ruku na što nam kazu Amerikanci ili više jer ih bar slušamo i ne trošimo energiju u NATO smo ali nikad Hrvat nije poslat da gine niti su ikada trazili to od nas njima treba samo potpora glas, ruka u zraku, Hrvatska im to daje ali bar se ne upliće u igre velikih niti na to troši energiju kao neki njeni susjedi. Tako i po pitanju Palestine Hrvatskoj se fućka za njih, ali diće ruku šta god treba ubuduće nije problem.

Подели на овим сајтовима

Од када су Срби и Јевреји пријатељи још од Римске републике? Јесам ли нешто пропустио на часовима повијести?

Подели на овим сајтовима

Од када су Срби и Јевреји пријатељи још од Римске републике? Јесам ли нешто пропустио на часовима повијести?

Što je nistu li Srbi narod najstariji.. :)

Подели на овим сајтовима

Ха? 

Сад да је ово рекао Деретић, ја бих рекао види будале. Да је рекао Путин ја бих рекао то царе. Ал пошто је рекао неки Јеша одма размишљам шта је он заправо сад хтео...

Подели на овим сајтовима

Сад да је ово рекао Деретић, ја бих рекао види будале. Да је рекао Путин ја бих рекао то царе. Ал пошто је рекао неки Јеша одма размишљам шта је он заправо сад хтео...

Takodjer. :) (Y)

I šta misliš, Željko, Srbine i glavni admine, šta je Ješa zabravo hteo da poruči tom izjavom?

Nekako mi se čini da više gledaju celu istoriju naših odnosa i da se zato nisu posebno osvrnuli na skoru "izdaju" sa priznavanjem Palestine.

Подели на овим сајтовима

Мени су Јевреји причали за овог Алкалаја да је био под утиском српске побуне против Турака и да је био опчињен Карађорђем. Тад је схватио рабин да сваки народ који јако жели слободу и своју државу може то и да постигне у повољним историјским околностима. Практично српски устанак који је створио српску модерну државу после 500 година њеног непостојања био је инспирација ционистичком покрету.

Подели на овим сајтовима

Takodjer. :) (Y)

I šta misliš, Željko, Srbine i glavni admine, šta je Ješa zabravo hteo da poruči tom izjavom?

Nekako mi se čini da više gledaju celu istoriju naših odnosa i da se zato nisu posebno osvrnuli na skoru "izdaju" sa priznavanjem Palestine.

Види то око Палестине је био канда неки дил.

То наше признавање Палестине је избоксовао Вук Јеремић, а Вук Јеремић је недавно добио признање за своје ђедове оно чувено јеврејско признање нешто немам појма праведник међу народима или тако нешто. Јербо су Хамдија и онај други Поздерац тамо у Цазинској Крајини у другом свецком рату спасили доста цазинских Јевреја, наиме и један проценат муслимана у Цазинској крајини је био пореклом од тих Јевреја и ту су ваљда и ти муслимани партизани одиграли неку позитивну улогу. Елем да не ширим причу, Јеремија је у веома добрим односима са Израелским Јеврејима исто као и са Американским, да се не лажемо они су га и поставили тамо у УН.

Тако да Израелци знају зашто и наравно да нису замерили.

Оно прво питање ћу прескочити.

Подели на овим сајтовима

Срби и Јевреји? Једино што ми пада на памет...дал се сећате Аврама Изреала... joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...