Jump to content

Sta rimokatolicima smeta kod pravoslavnih?

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

ništa osim "rječičkovanja", poigravanja riječima i značenjima i možda pravljenja se nevještim i kad sigurno znamo da se ne radi o nikakvoj disleksiji

No kako vidite, moje primjedbe se svele uglavnom na riječi, baš sam se zamislio zašto. Pa izgleda da je to nekakva "profesionalna deformacija"valjda zbog mojeg dosta intenzivnog bavljenja jezicima, lingvistikom i sličnim stvarima iako to ne radim za novac, dakle besplatna "profesionalna deformacija", deformaciju imam ali para nemam, hahahaha. Al, stvarno, to s tim rječičkovanjem mi smeta dosta, nikjad ako je možda iz nerazumijevanja ali ako je iz pustog a očigledno besmislenog kontriranja onda je to za mene guibljenje vremena, s takvom osobom se izbjegavam bavit i o bilo čemu, trpim kad zbog posla moram biti u društvu takvih osoba a u životu ih maximalno izbjegavam.  A smeta i mi i zanivijetanje kod žena ali poščto ženu momentalno nemam tako mi nema ni ko zanovijetat pa to imam dosto dobro riješeno za sada, hahahaha.

Подели на овим сајтовима

Meni smetaju oni ljudi koji glume pravoslavce, busaju se u prsa, ja znam ovo, ja idem tamo vamo, ja sam hodočastio tamo (a zapravo išao turistički), ja, ja, ja, a ni "Oče naš" ne znaju, a takvih ima puno. Kvazi pravoslavci (al' to mi smeta i kod kvazi katolika isto). Inače kod stvarno pravih pravoslavaca (koji znaju kad se šta i kako radi, kad se ide na liturđije, koji znaju molitve itd.) ne smeta mi ama baš ništa, časna reč. :)

Подели на овим сајтовима

Meni smetaju oni ljudi koji glume pravoslavce, busaju se u prsa, ja znam ovo, ja idem tamo vamo, ja sam hodočastio tamo (a zapravo išao turistički), ja, ja, ja, a ni "Oče naš" ne znaju, a takvih ima puno. Kvazi pravoslavci (al' to mi smeta i kod kvazi katolika isto). Inače kod stvarno pravih pravoslavaca (koji znaju kad se šta i kako radi, kad se ide na liturđije, koji znaju molitve itd.) ne smeta mi ama baš ništa, časna reč. :)

Pa to sam u suštini sve isto bio napisao i ja u svojem postu, hm, nešto humornijim načinom da odlakšam malo tu atmosferu, no. Pogledajte: ako komunikujemo na ovom forumskom nivou niko od nas nije pozvan a ni ovlašćen da tu rješava principijalne dogmatske razlike ili da ih usaglašava pa se zbog tog moje primjedbe toga ne mogu ni ticati. Znači navodim samo ono što mi smeta pri kontaktu uglavnom tu na forumu a to je onda to rječičkovanje i "disleksija", ustvari ne čitanje toga što je napisano onako kako je to zaista napisano.

Подели на овим сајтовима

Znači navodim samo ono što mi smeta pri kontaktu uglavnom tu na forumu a to je onda to rječičkovanje ...

Ma šta se ja imam sad nešto tu žalit, malo sam se okrenuo po susjednim temama i našao jednu takvu u vezi sa neimenovanim pravoslavnim sveštenikom iz neimenovanog grada u Crnoj Gori koji služi kao sveštenik u neimenovanom gradu u EU a tamo se sto tako docijela dosta dobro "rječičkuje", samo ja nisam valjda toliko nešto obraćao pažnju kad to radite vi jedni drugima. Sad vidim da je to slično i u vašoj internoj unutarpravoslavnoj komunikaciji pa se ustvari nemam toliko ni žalit, izgleda je to takav narodni sport kod vas. Kako svima tako i meni, hahahaha. I mirna Bosna, ravan Srem.

:)

Šteta što me niste pitali šta mi smeta kod čeških katolika. Tamo mi smeta zavist, užas jedan kako su to zavidni ljudi. Ne mislim sad kao katolici već kao Česi redom i većinom, takva njihova narodna boljka, i oni se tomu priznaju sami.  Pa kad je takav zavidni Čeh istovremeno katolikom onda je takodjer i zavidnim katolikom, jasna stvar. Mi s Balkana opet stvarno nismo niko zavidni kao oni, to zaista nismo i takvi nezavidni ljudi mi najviše ovdje fale. Ali smo svadljivi i prgavi da dragi Bog sačuva, nikom od ovih ovdje ne bi palo ni napamet posvadjat se radi nečeg i to onako teško kako mi to znamo i unijemo. Niti bi ko ovdje radi istog tog tako skakao ko horoz kako mi to skačemo. Ovdje nisu tako vruće krvi ko mi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...