Stanoje Stankovic Написано Октобар 22, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Прослава Васкрса без Литургије и Причешћа, већ деценијама православни хришћани у унутрашњости Кине не могу да се причесте, јер је забрањено служење свештеницима. На Васкрс се окупљају у храму, пуштају православне песме на касетофону и певају...http://www.svedokverni.org/pomoc-pravoslavnoj-misiji/ feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 22, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Исповедници вере. Дивим се људима таквим земљама који пронађу начин да исповедају своју православну веру. Брате Станоје, да ли знаш какав је однос према другим хришћанским деноминацијама? Видео сам неке снимке да протестанти (разни) раде на својој мисији. Имаш ли информације о овоме? Које је стање у Пекингу и другим већим градовима Кине а тиче се Православља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Исповедници вере. Дивим се људима таквим земљама који пронађу начин да исповедају своју православну веру. Брате Станоје, да ли знаш какав је однос према другим хришћанским деноминацијама? Видео сам неке снимке да протестанти (разни) раде на својој мисији. Имаш ли информације о овоме? Које је стање у Пекингу и другим већим градовима Кине а тиче се Православља? Углавном је то све у илегали, мислим на унутрашњост Кине. Има неколико храмова у унутрашњости Кине који се отварају само за посебне прилике и тада долазе свештеници из Руске Цркве (који су у мисији у Азији или из саме Русије). о.Михаил Ли је најстарији и мислим једини живи православни свештеник Кинез рукоположен пре више деценија. Њега је у детињству причешћивао Свети Јован Шангајски. ево његове слике са ђаконом Георгијем Максимовим у Кини, види на врху интервјуа. http://www.svedokverni.org/nezgodni-intervju-djakona-georgija-maksimova/ постоје активни храмови у руским конзулатима и амбасади. али то је углавном за Русе који тамо раде. Протестанти имају тамо прилично развијену мисију у смислу да у илегали проповедају и њихов број се већ по неким проценама рачуна у милионима. што се слободе вероисповедања тиче, ситуација је много боља у Хонг Конгу и на Тајнвану јер они имају посебан статус тамо. оно што о.Дионисије Поздњејев тамо ради (у Хонг Конгу) је просто право чудо, колико је активан, колико се преводи православне литературе... он је иначе венчани кум о. Данила Сисојева. Руска Црква тренутно води јако важан дијалог за властима Кине о мисији Православља у овој земљи. нама као православнима је зато важно зближавање Руса и Кинеза, јер то значи и већу слободу и активнији црквени живот за браћу коју видимо на слици коју сам послао... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 22, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 @@Stanoje Stankovic, Хвала на одговору. Да ли можда имаш неке видео записе да мало погледам како је то тамо? Веома ме занима. Хвала ти унапред. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Октобар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 @@Stanoje Stankovic, Хвала на одговору. Да ли можда имаш неке видео записе да мало погледам како је то тамо? Веома ме занима. Хвала ти унапред. то тешко брате, као што рекох, тамо је то у илегали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 22, 2014 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2014 Мислио сам на видео записе из ових слободнијих делова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука