gane Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Боље би било да смо отворили нову тему,али сад кад смо већ овде...прво цитат "...Онај који спозна силу литургијског живота се ничега не боји, баш ничега. Он почиње око себе све да воли. Проблем јешто су многи овде на интернет заменили своју реалну литургијску заједницу, своју парохијску Цркву. Брате Вукмане, немој да се увредиш, бојим се да си и Ти један од таквих. Ако није тако, молим Те дамантуј ме. Кад си се задњи пут причестио?..." ! Ово ми мало уз дужно извињење ако сам погрешно разумео личи на средњи век... А ево и по чему:Литургија,причест,сма Црква,не могу да спрече људе да мисле,закључују,питају,па ако хоћете и сумњају (сумња је врлина разума зар не)...Дакако при том могу да не буду у праву,али уколико не питају,или на други начин не промовишу своје мишљење неће ни знати да су у заблуди!Дали је боље ћутати као да знамо чак и оно што можда само мислимо да знамо?Нема сучељавања мишљења без слободе говора која никога не вређа речима,изразима и описима чије је значење опште прихваћено као увреда! На овом сајту сам се већ уверио недвосмислено да је народ (чији сам део) скоро и не битан за неке суштинске ствари,то сам видео и на још једном сајту сличне садржине,па сам спреман да верујем да народ само треба да "овери" нешто,да му да легалну,плебисцитарну форму, коју је неко већ скројио и уобличио,а народ је ту само декор! Не бих желео да се увредом сматра и неслагање са нечијим мишљењем,па ма то била и СПЦ... Или је можда боље да постоје само литургијске заједнице,јер је интернет скинуо монопол са права на мишљење,па се чују и мишљења која нису пожељна? Преозбиљна је тема и преопширна,тешко је сажети је пар реченица.... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Ako je istina da oni "neraskolnici", koji se non stop pricecuju i koji lebde na svakoj liturgiji, nicega ne boje, sto se onda boje slobodne rijeci, cak i ako je za njih neugodna. Zar mislite da bi se jedan svetitelj mnogo uzbudjivao, oko toga sto tamo neki anonimac piase o njemu. Eto, vi ste prvi koji me nije banovao i veoma to postujem. Pitanje je samo, dokle cete da izdrzite. 0104_cheesy Mora da ste ispunjeni Duhom Svetim u poslednje vrijeme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Oce Ivane, ne znam koliko ste ljudi "raskolnika" uspjeli da upitate koliko se cesto pricescuju i spovijedaju, ali moje ískustvo sa "raskolnicima" je drugacije od vaseg, mada ne kazem da nema takvih kakve vi opisaste. Sto se tice toga, koliko se pricescujem i ispovijedam, to je zaista licno pitanje, ali odgovicu Vam. Ja se trudim da se pricescujem koliko god mogu, kad bih ja odlucivao, pricescivao bih se na svakoj liturgiji. Ali, posto sam gresan covjek, ponekad dobijam epitimiju, ponekad ne postim, pa onda ne mogu da se pricestim kad bih volio. U prosjeku pricestim se jednom ili dva puta mjesecno, u postu ponekad svake nedelje. Ispovijedam se takodje cesto i postim sve postove a ponekad i preko toga. Ipak, ja sam beznadezan slucaj, pa ako mozete Vi urgirajte malo za mene kod Boga. Мислим да то сад и не треба да буде толико лично питање већ једно егзистенцијално питање, питање живота и смрти., јер овде постављамо питање која се управо тичу нас као личности. Да, грешни смо и ја и Ти, и драго ми је што сад чујем да имаш жељу да се причешћујеш редовно. Тачно је да то подразумева и Твој редовни црквени живот. Молићу се брате Богу за Тебе, нико није безнадежан случај, ако он сам то не жели.За сада нисам наишао ни на једног који ми је рекао да се причестио на последњој Литургији, зато је моје искуство другачије од Твог. Овде не помињем свештенике, од којих многи што бране "прађедовску веру" се причешћују по службеној дужности. Ако желиш појаснићу ти на шта мислим. Видиш, како се сад осећа неко када му неко Владику назива најпогрднијим именима, а знамо (надам се да знамо) да је тај Епископ икона Христа на Литургији? Како да се осећа ја када расколничка дружина назива мога Епископа најпогрднијим именима? Како да се осећам када неко мога професора који ми је отворио очи назива именима које ни сам се ђаво не би сетио? Јесу ли то православни хришћани? Не, брате, нису. То су слуге демонске, а да тога нису ни свесни. зато драги мој вукмане, памет у главу. Спасавајо се док имамо времена на вој земљи. Не можемо ни ја ни Ти волети Бога, а не волети своје пастире, своје Епископе који су постављени од Цркве која је икона самога Бога. Размисли мало о овоме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Bicu slobodan da dam savjet urednicima ovog foruma. Moj savjet je da ne budu previse rigidni, da cuju svacije misljenje, da ne ponizavaju nikoga, brisuci mu tekstove, pa ako ponekad i obrisu da to bude zbog nekog velikog rfazloga, ali u ljubavi. Dakle, da se ponasate prema svakome, kao da je to vas rodjeni brat, necete pogrijesiti. I ako shvatite da nije svaka kritika nekog vladike zlonamjerna, ma kako vam grubo djelovala. To je cesto puta izraz razocarenja, mjesavina ogorcenja i ljubavi. Kako bi nas samo rqadovalo, kada bi nase cijenjene vladike dosle na forum i same odgovorile na neka pitanja, umjesto sto angazuju svoje svestenike na obavestajnim poslovima po interenetu i sto od blagocestivih svestenika prave "sekretare SKOJA". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Боље би било да смо отворили нову тему,али сад кад смо већ овде...прво цитат "...Онај који спозна силу литургијског живота се ничега не боји, баш ничега. Он почиње око себе све да воли. Проблем јешто су многи овде на интернет заменили своју реалну литургијску заједницу, своју парохијску Цркву. Брате Вукмане, немој да се увредиш, бојим се да си и Ти један од таквих. Ако није тако, молим Те дамантуј ме. Кад си се задњи пут причестио?..." ! Ово ми мало уз дужно извињење ако сам погрешно разумео личи на средњи век... А ево и по чему:Литургија,причест,сма Црква,не могу да спрече људе да мисле,закључују,питају,па ако хоћете и сумњају (сумња је врлина разума зар не)...Дакако при том могу да не буду у праву,али уколико не питају,или на други начин не промовишу своје мишљење неће ни знати да су у заблуди!Дали је боље ћутати као да знамо чак и оно што можда само мислимо да знамо?Нема сучељавања мишљења без слободе говора која никога не вређа речима,изразима и описима чије је значење опште прихваћено као увреда! На овом сајту сам се већ уверио недвосмислено да је народ (чији сам део) скоро и не битан за неке суштинске ствари,то сам видео и на још једном сајту сличне садржине,па сам спреман да верујем да народ само треба да "овери" нешто,да му да легалну,плебисцитарну форму, коју је неко већ скројио и уобличио,а народ је ту само декор! Не бих желео да се увредом сматра и неслагање са нечијим мишљењем,па ма то била и СПЦ... Или је можда боље да постоје само литургијске заједнице,јер је интернет скинуо монопол са права на мишљење,па се чују и мишљења која нису пожељна? Преозбиљна је тема и преопширна,тешко је сажети је пар реченица.... Нико не спречава људе да мисле и закључују и то је оно што увек и изнова покушавамо да покажемо. Ово по питању сумње ми није баш најјасније, ал знам шта је Господ рекао (Маловерни, зашто посумња), па не видим баш као неку врлину- Ја не радим нешто из сумње, већ из жеље да још боље нешто сазнам. Подстрек треба да нам буде воља а не сумња. Народ чува веру када чува литургијску структуру, то је увек било и биће. Народ не чува веру што ће да се дере по Цркви носећи транспаренте као на митингу. коме носе транстпаренте? да свештеник изађе из олтара и да их чита и да батали служење Литургије? Благочестиви народ то добро зна и верујем да је већина која овде долази баш таква. Они чувају структуру Царства Божијег на земљи- Епископ, свештеник, ђакон и народ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 За сада нисам наишао ни на једног који ми је рекао да се причестио на последњој Литургији, зато је моје искуство другачије од Твог. Овде не помињем свештенике, од којих многи што бране "прађедовску веру" се причешћују по службеној дужности. Ако желиш појаснићу ти на шта мислим.Mi nikada ne znamo, sta je kome u dusi dok se pricescuje i nikada ne znamo ko se pricescuje po sluzbenoj duznosti a ko iz trenda, koji moze biti i bogoslovski.Видиш, како се сад осећа неко када му неко Владику назива најпогрднијим именима, а знамо (надам се да знамо) да је тај Епископ икона Христа на Литургији? Како да се осећа ја када расколничка дружина назива мога Епископа најпогрднијим именима?Potpuno Vas shvacam, oce. Da li je vladika Artemije Vas episkop?Како да се осећам када неко мога професора који ми је отворио очи назива именима које ни сам се ђаво не би сетио? Јесу ли то православни хришћани? Не, брате, нису. То су слуге демонске, а да тога нису ни свесни. зато драги мој вукмане, памет у главу. Спасавајо се док имамо времена на вој земљи. Не можемо ни ја ни Ти волети Бога, а не волети своје пастире, своје Епископе који су постављени од Цркве која је икона самога Бога.Oce Ivane, ja ne idem u Crkvu zbog vladike, nego zbog Hrista. Vladika nije Hristos, nego sluga Hristov i nas brat. Citao sam mnoge svetitelje, od kojih su neke bile i vladike, koji su govorili da su gresnici i sluge Hristove i jos ne cuh ni jednoga svetog vladiku da kaze da je on ikona Hristova.Ovi danasnji samo o tome trube, kako su ikone Hristove. I ja sam ikona Hristova oce, aj dokazite suprotno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Да, да ли се неко причешћује из тренда или не причешћује због одбране вере не знам. Не видим баш да је причешће тренд, не знам где то постоји. Код мене се људи причешћују јер верују да је Пречешће само Тело и Крв Господа и да ко од Њега једе не умире. Ови који мисле да причешће може кад да буде, али и не мора вероватно имају другачије виђење и волео бих да га чујем јасно и гласно, а не све закукуљено и замумуљено. Мој Епископ је Г. Јован шумадијски, али и Епископ Артемије. И једног и другог волим, а слушам свога Епископа као његово духовно чедо и као свештеник који је послушан Цркви. Такође, тражим исту послушност и од мојих парохијана. Епископ Артемије је Владика најсветије Цркве и поштујем га и волим као Христа, али слушам свога Владику. Тачно је да идемо у Цркву због Христа, но сад се јавља један велики проблем, који, бојим се лако може да пређе у протестанско виђење теологије. Да ли можеш у Цркву без Епископа, или боље рећи ако Ти је лакше да разумеш, без првог на Литургији? да ли може да постоји Литргија без Епископа? Ако је тако, онда можеш сам да се причестиш. Веровао или не, и Ти си икона Христова на Литургији, јер се Христос и пројављује као заједница Духом Светим, а не као индивидуа. А Епископ је први испред нас икона Христова. Прочитај мало онај рад о светом Игнатију Богоносцу, постављен је овде на форум. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 18, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Везано за тему ! Постоје људи који раде за разне службе,а све у циљу уношења немира и раскола ,на интернет форумима и сајтовима...Разне сфере друштвеног и сваког другог живота једне земље,па и вера посебно,на мети су ових плаћених сајбер нападача! То није никаква ексклузива ,већ се то ради у свим земљама ! Њихов рад ће те препознати по томе ,што ће њихова активност пролазити разне периоде... Прво дружење,шала,познавање тематике,бацања црва сумње,подржавање овог,критика оног,па онда свађе,па помирења и тако унедоглед... Уосталом,пратите писања Вукмана Чејовића ! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Да, и размислите мало о речима "светиње светима"и одговору ко је свет... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Везано за тему ! Постоје људи који раде за разне службе,а све у циљу уношења немира и раскола ,на интернет форумима и сајтовима...Разне сфере друштвеног и сваког другог живота једне земље,па и вера посебно,на мети су ових плаћених сајбер нападача! То није никаква ексклузива ,већ се то ради у свим земљама ! Њихов рад ће те препознати по томе ,што ће њихова активност пролазити разне периоде... Прво дружење,шала,познавање тематике,бацања црва сумње,подржавање овог,критика оног,па онда свађе,па помирења и тако унедоглед... Уосталом,пратите писања Вукмана Чејовића ! Ако Бог да, и ако је г. Вукман искрен православац, вечерас ће лећи у кревет добро размисливши о овоме што сам написао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2010 Еклисиологија у посланицама Светога Игњатија Богоносца (укратко...) https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4370.msg116192.html#msg116192 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 "...Народ чува веру када чува литургијску структуру, то је увек било и биће. Народ не чува веру што ће да се дере по Цркви носећи транспаренте као на митингу. коме носе транстпаренте? да свештеник изађе из олтара и да их чита и да батали служење Литургије? Благочестиви народ то добро зна и верујем да је већина која овде долази баш таква. Они чувају структуру Царства Божијег на земљи- Епископ, свештеник, ђакон и народ.." Ако веру чува народ (народ и Црква),и ако тај народ понесе транспаренте онда је упутно да се и Епископ нешто запита и замисли,врло упутно и врло разложно.Мислим да је нужно да има слуха за народ свој,у противном,игноришући транспаренте,упашће у замку да народу без речи пошаље поруку да су он и Црква сами себи довољни,јер нико па ни Црква,не може да очекује да ће променити народ.Није ли лепа реч највећи и најбољи мисионар? Чак и ако је неко у заблуди,треба уложити сав свој интелектуални, људски,и сваки други потенцијал, па га лепом речју,аргументима,вратити на пут Православља.Смерност не треба само вернике да краси,а гордошћу,резигнацијом,искључивошћу-а све у "Христовој служби" ,су се у прошлости служили неки други... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Везано за тему ! Постоје људи који раде за разне службе,а све у циљу уношења немира и раскола ,на интернет форумима и сајтовима...Разне сфере друштвеног и сваког другог живота једне земље,па и вера посебно,на мети су ових плаћених сајбер нападача! То није никаква ексклузива ,већ се то ради у свим земљама ! Њихов рад ће те препознати по томе ,што ће њихова активност пролазити разне периоде... Прво дружење,шала,познавање тематике,бацања црва сумње,подржавање овог,критика оног,па онда свађе,па помирења и тако унедоглед... Уосталом,пратите писања Вукмана Чејовића ! Потписујем цео пост и слажем се са оваквим расуђивањем које је сасвим исправно и искрено. Богу хвала што народ више и није тако неписмен како се некима чини. Примећује се како се сви трудимо не били научили о нашој вери што више да не би упадали у замке оних који дижу панику без сваке потребе... како оно писмо каже парафразирам `долазе у јагњећој кожи а унутра су вуци грабљиви`.... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 Не разумем толику бригу за друга у другачија мишљења,малтене "страх" до конспирације? Па "научени" смо да нема "завере" зар не? Жеднога,ако је свестан,је немогуће превести преко воде а да се не напије,па аналогно томе-верници који су у јединству са Црквом неће насести на провокације,нормално уз претпоставку да су у питању заиста само провокације!Али ако је по народној,"мрда трава није забадава" , онда немамо јединство,но то опет није туђ проблем него наш!И нико осим нас не може да га реши! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Фебруар 19, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2010 У питању је извесни Вукман Чејовић. Није познато да ли је то аутентично име и презиме и да ли се под њим појављивало више особа, али је тај кориснички налог био активан на више интернет форума и користио је исти стил писања. Занимљиво је да је на Газиместану и још неким форумима В.Ч. прво износио критике и увреде на рачун одређеног броја епископа, да би потом објавио званично извињење епископима које је увредио и повредио својим неодговорним понашањем, оградивши се и од Газиместана. Он је такође у једној поруци оптужио професора књижевности, Владимира Димитријевића, да стоји иза једног од главних псеудонима са сајта Газиместан (псеудоним Асистент). На то је Димитријевић званично реаговао једним текстом (тој реакцији под називом „Мудри као голубови и безазлени као змије“ се може приступити на адреси: http://www.vidovdan.org/print887.html), при чему се Чејовић и пре те реакције јавно извинио и за ту дезинформацију. Тако псеудонимност на расколничким сајтовима није коришћена само као средство које омогућава беспоштедну критику без одговорности (пред људима, али не и пред Богом, наравно), већ је отворила и низ манипулација у којима су могли да страдају неки људи који нису били ни криви ни дужни и да буду повезани са псеудонимом неке друге особе. У овом случају се показало колико је битно да неко износи свој став под именом и презименом: његова реч носи одређену тежину, због чега се и на његове тврдње одговара, а са друге стране, уколико то није истина, јавно покајање се показује могућим и успешним, а што је најважније – спасоносним. Blago meni, evo postadoh "svetionik". Posto sam bio ucesnik svih tih foruma, evo moje price. Prvi internet forum na kojem sam ucestvovao bio je forum "BSN" na kojem smo se fino druzili i zezali a ponekad diskutovali vruce teme. Moja specijalizacija je bio obracun sa sektasima, obicno advenmtistima, uz to sam cesto znao da budem duhovit, sto se mnogo svidjalo ucesnicima foruma. Pisao sam tamo pod punim imenom, kao i pod pseudonimom "Samanta". Samanta Nelson je do ludila dovodila blagocestive sestre, jer se cesto falila dimenizijama 90-60-90 a bila je poznati foto model iz Londona, od oca "Nelson" a od majke "Guzina" iz Hercegovine. Skoro svi aktivniji ucesnici foruma "verujem" su bili na tom forumu i odlicno smo se druzili i slagali i voljeli smo jedne druge, cak. Forum je bio izvanredan i svako je mogao da slobodno izrazi svoje misljenje, sto je sloboda, koju nam je dao Bog, pa niko ko je normalan, ko je svjetski covjek, ko je iole vidio nesto od svijeta, nece ni pomisliti da na jednom forumu drugom covjeku brani da iznosi svoje misljenje. Bio bi to veoma dosadan i neintelektualan forum, gdje bi svi duvali u isti rog. Naravno, tokom rada foruma, pojavili su se neki ljudi, koji su o nekim vladikama SPC pisali kriticki, bilo je tu i zilota, koji su SPC poricali blagodat i nista tu nije bilo neobicno, nista izvan onoga sto u svakodnevnom zivotu cujemo i o cemu u svakodnevnom zivotu diskutujemo. Bas ta razlicitost u misljenjima je forumu davala veliku car. Neke od tema na forumu bile su "apos Tasa" i o pokusajima rascinjenja vladike Artemija. Vec tada su se neki spremali da vladici Artemiju "uzmu skalp", sto je ovih dana priznao jedan od ucesnika puca na doticnog vladiku. On je rekao da je sve pripremano preko pet godina. I naravno da je bilo zestokih diskusija i te zestoke diskusije se nekima nisu svidjele. Prije svega to se nije svidjelo vladici Atanasiju, koji je uz pomoc oca Aleksandra Djakovca na kraju usio da ugasi forum BSN, ubedljivo najbolji pravoslavni forum, koji je u Srbiji ikada postojao. Prije nego li je forum ugasen, Aleksandar Djakovac je sa svojim ljudima, vjerovatno uz neciji blagoslov otvorio forum "verujem". Na sami pocetak rada tog foruma, pojavio se jedan ustasa sa avatarom Alojza Stepinca i ja sam se zbog toga ukljucio u rad tog foruma i doticnom rekao svoje misljenje nu vezi papske jeresi, slika stepinca mi nije smetala, mislio sam da svako ima slobodu da stavi koju god hoce sliku. Gospodin sa avatarom Alojza Stepinca se pobunio i gospodin Djakovac me je banovao ad hok, rekordnom brzinom, cak i bez opomene. To me je toliko povrijedilo, da sam na forumu "BSN" pokrenuo zivu kampanju protiv "dragog Sase" i ubrzo je ustasa promijenio avatar Stepincev u avatar drugog ustase, "pokrstenog" Cifutina Merca, kojega je srpski narod po zlu zapamtio. Posle toga su se i drugi pobunili i gospodin ustasa je morao da napusti forum, toboze. Nekoliko mjeseci posle toga, gospoda sa "verujem" su se umilostivili u opet mi dozvolili da pisem. U svom drugom pokusaju sam imao diskusiju sa katolickim ober zrecom Beogradskim, koji je kod Djakovca pocasni gost i njegov licni prijatelj, kako tada, tako i sada i tom zrecu sam rekao da je papsko pricesce obican bezblagodatni presovani burek. To je bilo fatalno po mene i opet sam ad hok, rekordnom brzinom, bez opomene banovan. Bas tih dana je vladika Atanasije uz pomoc "dragog Sase" sebi dao jedan od najstrasnijih autogolova u svojoj karijeri, na nacin, sto je izdejatvovao ukidanje foruma "BSN". Bijesan i maksimalno povrijedjen zbog banovanja, koje se desilo na inicijativu beogradko papskog oberzreca, pokusao sam da osnujem svoj forum. Na svu srecu i neki od ostalih ucesnika foruma "BSN" su imali istu zelju i tako smo gospoda: asistent, Dirk, urenik i ja osnovali forum "gazimestan". Taj forum je bio izvanredan, na njemu su objavljene mnoge istine. Moje gorivo za pisanje je bio ban sa foruma "verujem" i onda sam gledao ko stoji iza gospodina "Djakovca", pa sam saznao da iza njega stoji vladika pozarevacki Midic a iza vladike Midica, stoje vladike Atanasije i Amfilohije. Za mene je to bio dovoljan dokaz, da sa ovim vladikama nesto nije u redu, ali trebalo je dugo vremena da shvatim, sta to sa njima nije u redu. Posto sam veoma temperamentan, cesto sam u nastupu emocija vrijedjao pojedine vladike, pa sam se lomio u sebi, cas sam mislio da su izdajnici, cas da nisu, bilo mi je mnogo tesko da priznam, da je ono sto je pisano o njima istina, da su one vladike u koje smo se kleli, postali izfdajnici pravoslavlja. Bilo je to veoma tesko za mene a i za mnoge druge. U jednom takvom nastupu samokritike, sam se izvinuo doticnim vladikama i to javno. Kao sto je svima poznato, uvijek sam pisao pod punim imenom i prezimenom, jer mi je bilo ispod dostojanstva da se krijem. To je izazvalo negativnu rekaciju kod ostalih ucesnika foruma "gazimestan" i poceli su nasi prvi sukobi, koji su kulminirali kada sam se pomirio sa nekim ucesnicima foruma "SOZ", sa kojima sam bukvalno zakazivao tuce, zbog kojih sam iz Njemacke htio da dolazim na dvoboj. Tada sam shvatio da nesto sa mnom a i sa forumom "gazimestan" nije u redu i da i tamo ima nesto trulo i kada sam vidio da i tamo hoce da me cenzurisu, doslo je do velikog sukoba medju nama i onda sam banovan, od mojih prijatelja i saboraca. E sad mozete zamisliti, kako sam bijesan bio. U tom momentu sam protiv njih pokrenuo kampanju, skoro kao nekad protiv "dragog Sase", sta vise "dragi Sasa" koji je danas "Habibi" mi je ustupio prostor za djelovanje, pa smo jedno vrijeme bili saveznici i ja sam ih svojim pisanjem u najbukvalnijem smislu rijeci rasturio. Danas mi je zbog toga zao, ali zelja za osvetom je bila toliko jaka, da sam im htio atomsku bombu bacit, samo da sam mogao. Kasnije sam na "verujem" pisao nesto o papskoj svetoj vodi, pa su me opet banovali, pa odbanjivali, pa opet banovali, pa opet odbanjivali, sve dok me nijesu potpuno banovali, za vjekovi vjekova, taman kao ovi sa gazimestana, foruma, koji je ukinut toboze zbog moje prijetnje da cu odati "asistenta", sto naravno nikada ne bih uradio, cak i da sam sto posto znao ko je on. Za tog "asistenta" nisam znao ko je, imao sam svojih nekih pretpostavki, ali sa sigurnoscu ne mogu da tvrdim o kome se radi. Posle je forum "gazimestan" ugasen i napravljen forum "uhtus", pa sam i tamo na samom pocetku banovan i tek sada, posle puca na vladiku Artemija su mi dopustili da pisem, da bih opet, posle samo pola dana bio banovan, bez objasnjenja. Posle svega sto sam dozivio mogu reci da su u svim "pravoslavnim" forumima, ali bas svim, uvuceni sumnjivi elementi. Forum "verujem" je izrazito pro rimokatolicki i ekumenisticki forum i rekao bih duhovna trovacnica par exelens. Forum "gazimestan" je bio mjesavina pravih boraca za pravoslavlje, postenih i poboznih ljudi, ali i balafurdije, koja je taj forum pokusala da iskoristi za neke svoje necasne ciljeve. Sajt "novinar.de" je za mene veoma sumnjiv sajt i znam pouzdano, kako su lagali u vezi vladike Konstatina. Znam, jer sam bio neposredan svedok hajke na njega i znam vrlo dobro kako je "novinar.de" lagao. Forum "ihtus" je mjesavina "gazimestana" i "novinar.de". Jednini sajt iza kojeg stoje sto posto posteni ljudi je "maran ata" tu poznajem glavnog "urednika". Брате Вукмане, супер си ово написао. Личи ми као неко твоје исповједање. Поштујем те и цијеним највише из тог разлога што ниси "анониман", и што све што радиш радиш из срца, па онда неки то када схвате покушавају да те изманипулишу, ради неких својих личних циљева. Овај дио око туче, што си написао 0202_238 Када се само сјетим, колико сам био љут на тебе, вјерујеш ми да си тада био само мало ближе мени, било би крви до кољена. Али срећом, нас двојица љутих противника успјели смо један другом све то да опростимо и да наставимо касније приватно дружење. Чудни су путеви Господњи. Ко зна шта би било са нама, да нисмо један другом опростили. Ти имаш црни појас у каратеу а ја дижем предњи дио трактора, за гајбу пиве 0104_cheesy . . . али слава Богу. Човјек временом, постаје паметнији, искуснији . . . у нашој Цркви, као и свугдје гдје има грешног народа има и проблема. Једини се отклањају, превазилазе други долазе и тако у круг. Колико су мени познати "православни форуми", ту су увијек "врти иста група људи", у разним издањима. Али колико сам успио да примјетим, само Вукман и ја смо од самог почетка са пуним именом и презименом. Сјећам се када сам отишао на газиместан а тада сам био админ на СОЗ-овом форуму и написао да би их "набијао на онеомашћен колац", јер гријех раскола може само мученичка крв да сапере. Уф што су се тада били наљутили на мене :smiley:. Јесам и ја мало више "прећер'о", али младост лудост 0409_feel Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука